Jobb oldal - bal oldal biztos megkülönböztetése - hogyan lehet megtanítani? (tudásbázis)
A párom is ilyen!iszonyatosan jól vezet egyátalán nem félek mellette a kocsiban, 13 éve van jogsija és még egy koccanása sem volt soha!
De ha aztmondom neki, hogy kanyarodjon jobbra akkor el kell gondolkodnia rajta, hogy nah most akkor merre is van a jobb?
Szerintem ezzel semmi baj nincsen!:)
nem biztos hogy közveszélyes.
az autóvezetésnél az ember tudja, hogy melyik oldalról kell figyelnie az elsőbbségadást illetően. csak nem biztos, hogy ha hirtelen mondják, hogy na most balra kanyarodj, akkor tudja melyik a balra, nyilván ilyenkor ha belegondol, fogja tudni, csak nem automatikusan.
de attól még a vezetésnél teljesen rögzül hogy merről kell figyelni az "ellenséges erőket" :) (megjegyzem tökmindegy, mert mivel mások sem mindig adják meg az elsőbbséget jobbkezes kereszteződésben, úgyis mindig célszerű figyelni mindkét irányban)
a gyerekedet meg megvédheted úgy, hogy ha megtanítod őt is a kresz szabályokra, illetve ha csak bicikliúton hagyod kerékpározni.
én tanító vagyok, így mindent "tükörben" mutatok a gyerekeknek.
Tehát ha azt mondom, jobbra át, nekem balra kell fordulnom.
Nagyon zavaró, sokszor keverem a magánéletben is, főleg, ha valakit navigálok, merre menjen.
Nincs is jogsim ezért. :(
További ajánlott fórumok:
- Ha a mama megkülönbözteti a vér szerinti, és nem vérszerinti unokákat...
- Hogyan tudom megkülönböztetni azt, hogy egy pasi komolyan érdeklődik irántam és komolyan vesz, nem pedig csak az ágyába akar csalni?
- Hogy tudod megkülönböztetni a tojcsis nyákot a párod katonáitól?
- Ért már valakit hátrányos megkülönböztetés munkakereséskor az életkora vagy a külseje miatt?
- Ha egy internetes oldalról lehet parfümöket rendelni feltűnően jó áron, biztos lehetek benne, hogy eredeti parfümöket árulnak?
- Ki tud olyan oldalt, ahol megtanítanak tanulni?