Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Jobb oldal - bal oldal biztos megkülönböztetése - hogyan lehet megtanítani? fórum

Jobb oldal - bal oldal biztos megkülönböztetése - hogyan lehet megtanítani? (tudásbázis)

1 2
2009. dec. 14. 14:36
Még konkrétabban a probléma az, hogy iránymegadásnál nem használja (nem hajlandó használni, nem hajlandó v. nem tudja értelmezni) a "balra", "jobbra" szavakat, hanem mutogat: "erre", "arra". Újfent hangsúlyoznám, amúgy teljesen normális emberről (ffi) van szó:-)
17. Dóry87 (válaszként erre: 13. - Mézgapaula)
2009. dec. 14. 14:33

A párom is ilyen!iszonyatosan jól vezet egyátalán nem félek mellette a kocsiban, 13 éve van jogsija és még egy koccanása sem volt soha!

De ha aztmondom neki, hogy kanyarodjon jobbra akkor el kell gondolkodnia rajta, hogy nah most akkor merre is van a jobb?

Szerintem ezzel semmi baj nincsen!:)

16. Dóry87 (válaszként erre: 15. - Elfelejtett jelszó)
2009. dec. 14. 14:32
Igen!De itt most nem erről van szó:)
2009. dec. 14. 14:31
a jobbik asszem a Fidesz a bal meg az mszp?
2009. dec. 14. 14:30
Politikailag? Én még most sem értem :(
13. mézgapaula (válaszként erre: 9. - Ee50b7c391)
2009. dec. 14. 14:28
Nem sértődök meg, nem rólam van szó:-) De éppen eléggé idegesít. A nyilakat természetesen felismeri meg a táblákat is ismeri és alkalmazza, tehát emiatt nem fogja elgázolni senki gyerekét. De ha azt mondom neki, hogy balra menjen, akkor valahogy nem fogja, mintha a szavakkal lenne a problémája (?) (Átlagon felüli intelligenciájú emberről van szó egyébként...)
12. emagdi (válaszként erre: 9. - Ee50b7c391)
2009. dec. 14. 14:28

nem biztos hogy közveszélyes.

az autóvezetésnél az ember tudja, hogy melyik oldalról kell figyelnie az elsőbbségadást illetően. csak nem biztos, hogy ha hirtelen mondják, hogy na most balra kanyarodj, akkor tudja melyik a balra, nyilván ilyenkor ha belegondol, fogja tudni, csak nem automatikusan.

de attól még a vezetésnél teljesen rögzül hogy merről kell figyelni az "ellenséges erőket" :) (megjegyzem tökmindegy, mert mivel mások sem mindig adják meg az elsőbbséget jobbkezes kereszteződésben, úgyis mindig célszerű figyelni mindkét irányban)

a gyerekedet meg megvédheted úgy, hogy ha megtanítod őt is a kresz szabályokra, illetve ha csak bicikliúton hagyod kerékpározni.

2009. dec. 14. 14:25
Nálunk az oviban a jobb kézfejükre rajzolnak egy szivecskét....
2009. dec. 14. 14:24
Az én lányom bal kezes,és mivel jobb lábas,és jobb szemes nehezebb volt a dolog/keresztdominancia/.Nálunk úgy ragadt meg benne,hogy amelyik oldalon dobog a szíve az a bal keze,és lába.Persze ma már keni vágja,de annó kellett gyakorolni.
9. ee50b7c391 (válaszként erre: 4. - Mézgapaula)
2009. dec. 14. 14:24
amugy én azt vallom és ne sértődj meg vagy ilyesmi de más se, de aki nem tudja melyik a jobb és a bal vagy összekeveri az ne üljön autóba mert az hogy ön az egy dolog de közveszélyes is lehet és nem szeretném ha egy ilyennel találkozna a gyerekem amikor épp biciklizik a városban .
2009. dec. 14. 14:23

én tanító vagyok, így mindent "tükörben" mutatok a gyerekeknek.

Tehát ha azt mondom, jobbra át, nekem balra kell fordulnom.

Nagyon zavaró, sokszor keverem a magánéletben is, főleg, ha valakit navigálok, merre menjen.

Nincs is jogsim ezért. :(

7. ee50b7c391 (válaszként erre: 4. - Mézgapaula)
2009. dec. 14. 14:22
ja , tehát akkor nem gyerekről van szó. Bocsi.
Mindig huzd meg a jobb fulet es mondd, hogy JOBB OLDAL, aztan majdcsak rogzul valahogy :)
öltözésnél mond neki, hogy add a bal lában vagy add a jobb kezed. Az én lánykám 17 hós és totál biztosra tudja mi a jobb és a bal. Megy előttem az utcán vagy a boltban és mondom nkei hogy most jobbra és megy jobbra. Pedig csak az öltözésnél , de akkor mindig mondtam nkei hogy balláb, jobbláb...
2009. dec. 14. 14:21
Nem politikai kérdés akar lenni:-) Hanem arra gondolok, ha valaki rendszeresen keveri a kettőt, mit lehet vele kezdeni? Nem kizárólag gyerekeknél érdekelne a probléma, ha esetleg valakinek pl. az autóvezetői tanfolyamon került előtérbe, hogyan tudta leküzdeni ezt a hiányosságot? Sikerült/sikerülhet -e egyáltalán?
2009. dec. 14. 14:19
Most gyerekről van szó? Mert nem igazán egyértelmű a kérdés.
2009. dec. 14. 14:18
?
2009. dec. 14. 14:17
Jobb oldal - bal oldal biztos megkülönböztetése - hogyan lehet megtanítani?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook