Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Japán barnarizssaláta recept

Japán barnarizssaláta recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória 353 kcal
Zsírtartalom 7,8
Szénhidráttartalom 54 gramm

A Japán barnarizssaláta hozzávalói:
225g barnarizs
2 teáskanál sötét szezámmagolaj
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 evőkanál gyömbér zúzva
450g borsó-répa-hagyma-gomba zöldségkeverék
(ízlés szerinti arányokkal)
2 kanál szójaszósz
1/2 csésze szezámmag


A Japán barnarizssaláta elkészítési módja:
A barnarizst egy edényben megfőzöm, majd leszűröm és félreteszem. Közepes lángon olajat forrósítok fel egy nagy serpenyőben, hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért és kb egy percig hevítem. Ezután beleteszem a zöldségkeveréket és kb 3 percig párolom őket együtt. Az elkészült keveréket hozzáadom a barnarizshez és az egészet leöntöm a szójaszósszal. A szezámmag a tetejére kell, dísznek (:

Ez kb 4 adag


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A japán barnarizssaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook