Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Akbari birka-pulao recept

Akbari birka-pulao recept

Az Akbari birka-pulao hozzávalói:
50 dkg rizs
50 dkg sovány birkahús
6 teáskanál kocsonyásodott húsleves
1/2 teáskanál piros chilipor
1 apró gyömbér
4 db szegfűszeg
5 fokhagymagerezd
1 fej hagyma
8 dkg mazsola
2 teáskanál vegeta
csipetnyi só
1 babérlevél
1 kis darab fahéj
1 teáskanál erős paprika
1 evőkanál ghí


Az Akbari birka-pulao elkészítési módja:
Mossuk meg és áztassuk a rizst 15 percig. Főzzük a birkahúst a babérlevéllel, a szegfűszeggel, gyömbérrel és fokhagymával, míg egészen megpuhul. Vegyük ki ezután a gyömbért, a fokhagymát és a babérlevelet. Ghíben süssük halványbarnára az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a főtt birkahúst, a piros chiliport, ízlés szerinti mennyiségű sót, kocsonyásodott húslevest, és főzzük kb. 25 percig lassú lángon. Keverjük hozzá a rizst, a mazsolát és a fahéjat; lassú tűzön addig sütjük, míg minden rizsszem teljesen külön nem válik. Melegen tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az akbari birka-pulao elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook