Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Mézes-diós kenyér recept

Mézes-diós kenyér recept

A Mézes-diós kenyér hozzávalói:
30 dkg sütőporral kevert liszt
csipetnyi só
75 g finomított barnacukor
50 g apróra vágott dióbél
2 tojás
3 evőkanál méz
szűk 1/4 liter tej
50 g vaj
+ egy nagyobb sütőforma (nekem: 23cm x 13 cm x 5cm-s van)


A Mézes-diós kenyér elkészítési módja:
A lisztet és a sót nagy keverőtálba szórom, hozzáadom a cukrot és a dióbelet jól összekeverve. A feltört tojásokat a mézzel és a tejjel egy másik tálban összekeverem. A két tál tartalmát összedolgozom, beleöntve a felolvasztott vajat is. Híg tésztát kell kapni :) Ezt a sütőformába öntöm és előmelegített sütőben, kb egy órán át sütöm.

A formát persze előtte ki kell vajazni és a szélét nem árt zsírpapírral szegélyezni, hogy amikor elkészül, könnyebben ki lehessen varázsolni onnan...


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A mézes-diós kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook