Ismertek olyan kórházat, ahol Apa is a kórházban lehet a szülés utáni napokban? (beszélgetés)
Nekem anno az volt a fontos, hogy olyan kórházban szüljek, amit ismerek. Nem pedig egy ajánlottat, amiben mindenféle luxus dolog van.
A női klinikán is elmondanám, hogy legnagyobb a csecsemők fertőzési aránya...
Egyébként én így összegezve a szülésből túl nagy problémát csinál mindenki. Ilyen legyen, olyan legyen, itt vajúdni, ott vajúdni. Stb.
Az egésznek semmi jelentősége nincsen, mert amikor ott vagy, ne mezek foglalnak le. Hanem a csoda.
Én szánalmasnak tartom, hogy már ebből is luxust akarnak csinálni a nők, a kórházak meg jó pénzért eladják...
Azt azért tudd, hogy a kádban csak vajúdni lehet, a kitolási szakaszban felfektetnek a szülőágyra.
A Péterfy neonatológiájáról pedig tudnék mesélni, és nem feltétlen pozitív dolgokat... sőt..
Igen, jogos, ezek nekem is nagyon fontosak.
De úgy tudom, a Péterfy az egyik legjobban felszerelt babaszempontból. Meg fel vannak újítva a szobák is. De jó ötlet, meg kéne nézni pár helyet!
Miért olyan fontos a kád?
Abban szeretnél vajúdni?
Gavrilo, kár :)
mery mi pesten lakunk, de minnyá megnézem atérképen, hol van :-)
Szia !
A tarcsai kórházban nagyon klassz alternatív szülőszobák vannak .
Kád , bordásfal , labda , ha akarsz zenét hallgathatsz , ha viszel laptoppot akár használhatod is kiépítették az internet hálózatot a szülőszobákban . Érdemes megnézni ...
Ha szülőszobára gondolsz, akkor ott aztiszem nincs. De én csak azt láttam amelyikben én voltam.
De a Jánosban ott tudom hogy van kád a szülőszobában és ott is van alapítványi szoba. Hogy mennyibe kerül azt nem tudom, de oda is előre be kell jelentkezni.
Sziasztok !
Valóban Tarcsán is van családi szoba .
Viszont lehetőleg nem árt előre lebeszélni , ha lehet , mert nagy a túljelentkezés rájuk .Én júniusban szültem ott és nem volt sem családi sem 2 személyes szoba üresen .Ja és jóval higiénikusabbak ezek a szobák .
Nekünk Pest kéne. :)
A Sote II-n van kád?
Kistarcsai kórházban is van családi szoba.10.000.-/nap
A két ágyaspedig 3000.-/nap
Egyetértek, és ezt így is tervezzük :)
Bár abból nem enged, hogy a szülésnél benn legyen, de nem is bánom...
Teljesen megértelek. Én csak a saját tapasztalatomat írtam le.
Azért esetleg azt a tanácsot fogadd, el hogy beszéljétek meg előre, hogy ha menet közben valamelyikötök úgy gondolja, hogy mégis menjen haza, akkor nem lesz sértődés...
Tudod, ez az egész szülés és hozzá kapcsolódó dolgok, olyan tapasztalat, amit csak akkor érzel igazán, ha benne vagy... nekem is meséltek sokan, sokfélét, aztán ott menet közben láttam meg, hogy mégis mi a jó nekem.
Az a legfontosabb, hogy merd elmondani, hogymit szeretnél, és nyugodtan változtass menet közben is a döntéseiden, ha úgy jobb neked és a babádnak.
Igazad van, de neki is fontos, nem csak nekem, és épp azért, mert ő szeretné hozni-vinni a gyermekét, segíteni szeretne mindenben, akár csak wc-re menni, adni egy pohár teát, stb...
És azt hiszem, engem határtalanul nyugalommal töltene el, ha tudnám, hogy ott van. Nem csak magam miatt, a baba miatt is.
igen, mondjuk a franciaágy nekem sem fontos, csak ált. azokban engedik benn aludni, nem?
kiscsirke, nekem mindenképp fontos, hogy benn lehessen végig :)
tehát Uzsoki, Telki Kh., és Péterfy?
Nekünk a Péterfy esik legközelebb.
Amúgy erről az egész bentalvásról, ha elfogadsz egy tanácsot:
én nem javaslom!
Előszöris a szülésutáni elsőéjszakán nagyon fáradt, kimerült és összertört leszel.
Utána pedig már veled lesz a babád is, akit éjszaka is 2óránként szoptatnod kell, úgyhogy apa sem fog tudni aludni.
Neked a lábad között egy óriási betét, menstruációX3-as vérzéssel, vagy ha császároznak, egy nagy vágás a hasadon, a melleid 2Xúgy feszülnek,mint a babavárás alatt.
...stb...
És ha itt az első pár napban (amikor semmit nem kell csinálnod...) nem pihened ki magad, akkor otthon össze fogsz törni, mint a ropi.
Én imádom a férjemet, fantasztikus a kapcsolatunk, és szinte minden éjjel összebújva alszunk itthon, de akkor nem igazán kívántam, hogy ott feküdjön velem...
Persze, ez csak az én véleményem, a döntés a tiéd!