Ismeri valaki azt a védőoltást, ami Hemofilius Influanzae nevű baci ellen adható, de nem kisgyereknek, hanem 17 évesnek? (tudásbázis)
Sziasztok , köszönöm az ötleteket. Az én nagyfiamnak is van tüdőt érintő alapbetegsége, ezért nála veszélyesebb az állandó tüdőgyuszi.Azt sem szeretném, hogy állandóan antibiotikumot kapjon, de az sem jó, ha ott van a baci. A streptococcus ellen védő oltást tavaly beadattam neki, azota nyoma sincs annak a bacinak.
Van viszont helyette ez a mostani.
Holnap megyünk vissza orvoshoz, mert most 2.hete szedi megint a Klacid-ot, de még nem 100%-os a gyógyulás:(
Az ACT-HIB nem nyújt védelmet a más baktériumok, így a más szerotípusú Haemophilus influenzae törzsek által kiváltott fertőzésekkel, ill. az egyéb eredetű agyhártyagyulladásokkal szemben, csak a B típusú fertőzésnél jelent védelmet.
Úgy látszik az én gyermekemnél egy másik típus okozta a sorozatos megbetegedéseket.
Én egy szájon át szedhető "oltásról" tudok. A neve Ribomunyl és a következő legyengítetett bacikat tartalmazza:
"- A készítmény hatóanyaga:
Aktív hatóanyag (kódja J022X) ami a következő frakciók liofilizált keveréke:
0,525+ mg riboszómális RNS tartalomban megadva
Riboszóma frakció: 10,0 rész tartalmazza:
Klebsiella pneumoniae 3.5 rész
Streptococcus pneumoniae 3.00 rész
Streptococcus pyogenes group 3.00 rész
Haemophilus influenzae 0.50 rész
Membrán frakciók: 15,0 rész tartalmazza:
Klebsiella pneumoniae 15.0 rész
+ 2,79mg liofilizátum, 18,81% riboszóma RNS tartalommal.
- Egyéb összetevők: povidon, mannit."
Ez jó a Haemophilus influenzae ellen. Kislányomnál is ezt tenyésztették ki, és mióta ezt használjuk semmi problémánk.
Nagyfiam már harmadszor kap tüdőgyulladást, és mindig ez a Hemofilius Influenzae nevű baci tenyészik ki a mintából. Állízólag van ez ellen védőoltás ilyen nagyoknak is ( 17 éves) , de nem tudunk hozzájutn:(
Ha valaki tudná az oltás nevét, sokat segítene:)
További ajánlott fórumok:
- A pneumococcus elleni védőoltás beadatásáról: igen v. nem?
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon?
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Van olyan orvos aki nem adja be a védőoltást?
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?