Irígy, rosszindulatú emberrel szemben mit lehet tenni? (beszélgetés)
Igen, énís arra gondolok , hogy nevelesi hiba van itt a családunkban, mert visszahúzódik az anyai nagymamámig. Ö sem volt vmi jó indulatú ember.
De nekem kimondhatatlanul fáj, hogy az én fiamat, akit az életemnél jobban szeretek ellenem forditotta. A fiam belekeveredett egy alki barátikörbe, ami legyengitette nagyon az akaratát. mindent elkövettem azért, hogy terápiára menjen és hogy kihúzzam ebböl a bajból. A növéremnek is mondtam, hogy ne adjanak neki állandóan inni, mert , ha egy pohárral ivott, akkor már nem tudta abbahagyni. Na , gondolhatod mit tett a gonosz boszorka... leitatta a fiam akárhányszor találkoztak. Nem szeretem a fiam, mert irigy vagyok, nem adok neki még egy pohár bort Sem ...stb. Amikor félrészegre leitatta, elment vele a legközelebbi kocsmába és még fizetett neki még egy pár pohárral. Amikor a fiam (28éves) már nem tudott lábra ´´allni , lehányta magát, ott hagyta magára a boszorka és mondta az ismerösöknek, hogy vigye a gyereket az anyja( mármint én) haza, "örömet akar nekem okozni". Mondtam a fiamnak, de nem hiszi el,hogy ilyet csinál az ö nagynénje, nem emlékszik a történtekre. Legtöbbször azért nem sikerült az elvonókúra, mert a nagynénije "jószivüen" nyomta neki az italt, mert az "irigy " anya nem adott a gyerekének. Kb 3 éve, hogy nem tudok a fiam miatt aludni, mert nagyon fáj.
sziasztok, az én növérem, irigy rám, mert én 5 és fél évvel fiatalabb vagyok, mert a gyerekeim szeretnek, (azt hitte mindig, hogy anyám engem jobban szeret,ezért elment jósnöhöz is, hogy igaz e?), van egy társam, 16 éve, aki mindenben mellettem áll. Mindent elkövetett azért, hogy megpróbálja azokat az embereket, akik sokat jelentenek számomra ellenem forditani. Már évek óta elkezdte anyámat, ´lányomat, fiamat, férjemet, ismeröseimet és rokonokat akikröl tudta, hogy engem szeretnek mindenféle rosszal teletömni a fejüket, ellenem. A lányom kikérte magának és azóta sem beszél vele. Mióta az 1,5 millió forintot , amit kölcsön adtam a növéremnek, 4 év után vissza mertem kérni, azótta nem is tárgyal velem. A reakcio az volt, hogy "mi a fontosabb neked pénz vagy a testvére szeretet"??!?A fiamnak kellett volna a pénz, mert ment egyetemre. Mivel, én keményen dolgoztam, egyedül neveltem fel a két gyerekemet, öt pedig a férje tartotta el, neki csak a manikür,pedikür, szolárium és divatbemutatók jutottak. Amikor a férje megbetegedett és nem tudta neki azt a fényüzö életet biztositani, az összes pénzt magához vette és a házat a barátja nevére iratta. A férjének van most egy aranyos barátnöje, de nem hagyja öket élni, sokszor odatelefonálgat hozzájuk , hogy ne éljenek már olyan szépen. A fiamnak és anyámnak sikerült az agyukat átmosni, de a többieknek nem. A saját fiának, aki 18 éve nös, keresett egy barátnöt, hogy csalja meg a feleségét, mert ö ki nem állhatja a menyét. Féltékeny rá is, mert fiatalabb és nem azt csinálja, amit az anyós mond. Az unokája nem beszél vele, mert mindig rosszat mondott az anyukájáról. Szerintem, nagyon elégedetlen lehet az életével, pedig a volt férje szerint, akivel tartom a kapcsolatot, tele van pénzzel a csaj. Mindenkire irigy, annak örül most, hogy a volt férje kapcsolatát zavarja, a fiam és anyám, nem beszélnek velem (ezért vérzik a szivem), a fia és a felesége kapcsolatát tönkre tette. A vérnyomásom, már 300-nál tart......, be is fejezem, lehet, hogy untatlak is benneteket már. 1000 oldalas regény tudnék irni a disznóságairól. Boccs a helyesirási hibákért, de ideges vagyok.
Köszi annak aki elolvasta.
Ez nagyon jó ötlet:)
Csak mióta jól vagyok, azóta nem vagyok érdekes eset a számára.
Cuki :))
Amikor találkozol vele, kedvesen csippentsd meg az arcát és szánakozó arckifejezéssel mondd neki, hogy "mostanában olyan rosszul nézel ki, csak nem vagy beteg?"
;)
De undorító :(
Valószínűleg a saját nyomorúságos, üres életét érzi kevésbé szánalmasnak, azért élvezkedik más bajára.
Sok ilyen ember van sajnos :(
Azért az más, mikor valakinek van mondjuk egy szép nyaralója, és felsóhajtasz, hogy "de irigylem, jó lenne egy nekem is", nem?
Értjük...
szegény,nem szorult belé jó érzés..:/
Szerencsére sose voltam az az irigykedő típus. Ritkán kelt bennem más eredménye rossz érzést, mindig inkább inspirációt tudtam meríteni mások sikereiből: "Ha nekik ment, nekem is megy!"
Így a negatív irigykedést át lehet pozitív érzésre fordítani, és örülni mások sikereinek.
Hogy mit lehet tenni?
A különböző élethelyzetekre, mindenki a maga habitusának megfelelően reagál.
Szerintem!
Lásd a közel harminc fórumtárs, különböző reagálását.
De, lehet, hogy nem jól látom?!
Én tudok örülni szívből ha másnak jó...
nem vagyok irigy .
"Míndig XD: száz irigyem legyen mint egy szánakozóm.................... ......................
És többet legyen a szám zsiros, mint a szemem könnyes.
Az őszinteség nem azt jelenti, hogy mindent kimondunk,
amit gondolunk, hanem azt hogy meggondolunk mindent, amit kimondunk. ......
Imádom,ha valaki ok nélkül negatívan kritizál a hátam mögött,mert ez azt jelenti,hogy valamit jól csinálok...Az illető pedig amellett,hogy hülye irigy is!" -X.Y-
Tudod, később rájöttem,(vagy csak megmagyaráztam magamnak)hogy ez nem rosszindulatúság, hanem együgyűség. Egyszerűen elfogadtam, hogy ő olyan.
Kölönösebben nem zavartuk egymás köreit, én kerültem őt.
További ajánlott fórumok:
- A sok rosszindulatú embernek miért jó, hogy mást földig tiporjanak?
- Hogy lehet a rosszindulatú kérdezgetéseket lerázni?
- Mit csinálsz, ha önző és irigy a párod veled szemben, de te mégis nagyon szereted évek óta?
- Epekövesség, és rosszindulatú hasnyálmirígy esetén milyen élelmiszerek, gyümölcsök, alapanyagok ehetők, ill. milyen élelmiszerek lúgosítók?
- Mennyire vagy kritikus saját magaddal és a többi emberrel szemben?
- Van egy “barátnőm” aki irigy rám, rosszindulatú és utánoz....