Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Irígy, rosszindulatú emberrel szemben mit lehet tenni? fórum

Irígy, rosszindulatú emberrel szemben mit lehet tenni? (beszélgetés)

1 2 3
52. cumus (válaszként erre: 51. - Napocskaszemű)
2013. máj. 8. 14:20

Igen, énís arra gondolok , hogy nevelesi hiba van itt a családunkban, mert visszahúzódik az anyai nagymamámig. Ö sem volt vmi jó indulatú ember.

De nekem kimondhatatlanul fáj, hogy az én fiamat, akit az életemnél jobban szeretek ellenem forditotta. A fiam belekeveredett egy alki barátikörbe, ami legyengitette nagyon az akaratát. mindent elkövettem azért, hogy terápiára menjen és hogy kihúzzam ebböl a bajból. A növéremnek is mondtam, hogy ne adjanak neki állandóan inni, mert , ha egy pohárral ivott, akkor már nem tudta abbahagyni. Na , gondolhatod mit tett a gonosz boszorka... leitatta a fiam akárhányszor találkoztak. Nem szeretem a fiam, mert irigy vagyok, nem adok neki még egy pohár bort Sem ...stb. Amikor félrészegre leitatta, elment vele a legközelebbi kocsmába és még fizetett neki még egy pár pohárral. Amikor a fiam (28éves) már nem tudott lábra ´´allni , lehányta magát, ott hagyta magára a boszorka és mondta az ismerösöknek, hogy vigye a gyereket az anyja( mármint én) haza, "örömet akar nekem okozni". Mondtam a fiamnak, de nem hiszi el,hogy ilyet csinál az ö nagynénje, nem emlékszik a történtekre. Legtöbbször azért nem sikerült az elvonókúra, mert a nagynénije "jószivüen" nyomta neki az italt, mert az "irigy " anya nem adott a gyerekének. Kb 3 éve, hogy nem tudok a fiam miatt aludni, mert nagyon fáj.

2013. máj. 6. 11:49
Amúgy mint anyukáméknál, mint a férjem családjában azt látom, hogy a testvérek közti ennyire szélsőséges irigység, féltékenység akár gonoszkodás is, valamellyest egy olyan neveltetésből is fakad, miszerint nagyon maximalisták voltak a szülők és "versenyeztették" a gyerekeket. Emellett szinte félnek is felnőtt gyerekeik reakcióitól, nem mernek őszinték lenni, illetve homokba dugják fejüket nem látják be, hogy még az ő gyerekeik sem tökéletesek, nem akarnak a problémával konfrontálódni ezzel útat adva sajnos annak, hogy még inkább elharapózik.
2013. máj. 6. 11:27
Úhhh a testvéri gyűlöletről én is tudnék mesélni. :( Akárcsak kicsit lejebb az én anyumnál is a nővére öt évvel idősebb, de én még ilyen gyűlölettel és irigységgel teli embert nem láttam. Egész gyerek koromban láttam ahogy terrorizálja anyámat, és az meg gyenge volt még akkor, illetve senki nem mert nővérének megmondani az igazat, hogy milyen, mindenki félt tőle. Kimondta anyámnak, hogy az a baja vele, hogy megszületett, hogy él, és neki ez egy átok. Hozzátenném intelligensnek gondoló, tanult, polgári magyar család.....ennyit ér.... Mutteromnak 60 évébe került, mire végre elküldte a picába ezt a gonosz szipirtyó nővérét, aki meglopta többekközött, velem abortuszra akarta küldeni anyám, nehogy neki is gyereke legyen...szb...stb...stb Ma már ott tart anyu, hogy teljesen mentes a banyától, régen nem beszélnek, nem is foglalkozik azzal, hogy valahol volt egy nővére.....magyarán teljesen meg kellett mindent szakítani, hogy békében élhessen. Másik a férjem nővére.....ő a sunyi típus, aki az öccsére és rám is féltékeny, de annyira, hogy mindig kiül rá, taktikája az anyjukat befolyásolni ellenünk, de csak a hátunk mögött. Mi lecarjuk, nem beszélünk vele, mert akárhányszor próbáltunk hazudott, majd kezdte előlről.....sajnos én ilyen családokat "kaptam", de boldog vagyok. :)
49. cumus
2013. máj. 6. 11:12
hol vagytok, nincs itt senki?
48. 5367028aed (válaszként erre: 47. - Cumus)
2013. ápr. 28. 07:52
Hogy lehet egy testvér ennyire gyűlölködő és irigy?
47. cumus
2013. ápr. 26. 12:15

sziasztok, az én növérem, irigy rám, mert én 5 és fél évvel fiatalabb vagyok, mert a gyerekeim szeretnek, (azt hitte mindig, hogy anyám engem jobban szeret,ezért elment jósnöhöz is, hogy igaz e?), van egy társam, 16 éve, aki mindenben mellettem áll. Mindent elkövetett azért, hogy megpróbálja azokat az embereket, akik sokat jelentenek számomra ellenem forditani. Már évek óta elkezdte anyámat, ´lányomat, fiamat, férjemet, ismeröseimet és rokonokat akikröl tudta, hogy engem szeretnek mindenféle rosszal teletömni a fejüket, ellenem. A lányom kikérte magának és azóta sem beszél vele. Mióta az 1,5 millió forintot , amit kölcsön adtam a növéremnek, 4 év után vissza mertem kérni, azótta nem is tárgyal velem. A reakcio az volt, hogy "mi a fontosabb neked pénz vagy a testvére szeretet"??!?A fiamnak kellett volna a pénz, mert ment egyetemre. Mivel, én keményen dolgoztam, egyedül neveltem fel a két gyerekemet, öt pedig a férje tartotta el, neki csak a manikür,pedikür, szolárium és divatbemutatók jutottak. Amikor a férje megbetegedett és nem tudta neki azt a fényüzö életet biztositani, az összes pénzt magához vette és a házat a barátja nevére iratta. A férjének van most egy aranyos barátnöje, de nem hagyja öket élni, sokszor odatelefonálgat hozzájuk , hogy ne éljenek már olyan szépen. A fiamnak és anyámnak sikerült az agyukat átmosni, de a többieknek nem. A saját fiának, aki 18 éve nös, keresett egy barátnöt, hogy csalja meg a feleségét, mert ö ki nem állhatja a menyét. Féltékeny rá is, mert fiatalabb és nem azt csinálja, amit az anyós mond. Az unokája nem beszél vele, mert mindig rosszat mondott az anyukájáról. Szerintem, nagyon elégedetlen lehet az életével, pedig a volt férje szerint, akivel tartom a kapcsolatot, tele van pénzzel a csaj. Mindenkire irigy, annak örül most, hogy a volt férje kapcsolatát zavarja, a fiam és anyám, nem beszélnek velem (ezért vérzik a szivem), a fia és a felesége kapcsolatát tönkre tette. A vérnyomásom, már 300-nál tart......, be is fejezem, lehet, hogy untatlak is benneteket már. 1000 oldalas regény tudnék irni a disznóságairól. Boccs a helyesirási hibákért, de ideges vagyok.

Köszi annak aki elolvasta.

2013. ápr. 23. 17:10
Amit én most elég ügyesen gyakorlok: semmibe veszem. Ez zavarja igazán az ilyen embereket,nem az,ha felveszed a kesztyűt.Akkor már nem vagy érdekes.Le kell tojni mindet.
45. 5367028aed (válaszként erre: 44. - Gigi>)
2013. ápr. 23. 17:06
Ez így igaz, aki boldogtalan, az a másikon éli ki a saját baját.
44. gigi> (válaszként erre: 1. - 5367028aed)
2013. ápr. 23. 17:03
Soha ne feledd-Baja csak annak lehet veled, aki magával sincs megelégedve!
2013. ápr. 23. 16:53
Én lesz...rom az ilyet. Nekem is van pont egy ilyen nagynéném. Egyszerűen ignorálom. 8 éve nem beszéltem vele telefonon sem. Ja, de pár hónapja családi ügyben elkerülhetetlen volt, hogy velem beszéljen, de a szükséges infókat adtam csak, hűvös voltam és távolságtartó. Nem érdemes ilyenekre az energiát vesztegetni.
2013. ápr. 23. 16:48
....átnézni rajta méla undorral, mint egy koszos ablaküvegen:)
41. 5367028aed (válaszként erre: 39. - Michelle.r)
2013. ápr. 18. 19:12

Ez nagyon jó ötlet:)

Csak mióta jól vagyok, azóta nem vagyok érdekes eset a számára.

40. 5367028aed (válaszként erre: 38. - Babeck)
2013. ápr. 18. 19:11
Úgy van pontosan ahogy írod, mindig más baján csámcsogott. Persze hozzátette, hogy jajj nagyon sajnálom szegényt...csillogó szemekkel.
39. michelle.r (válaszként erre: 14. - 5367028aed)
2013. ápr. 17. 18:30

Cuki :))

Amikor találkozol vele, kedvesen csippentsd meg az arcát és szánakozó arckifejezéssel mondd neki, hogy "mostanában olyan rosszul nézel ki, csak nem vagy beteg?"

;)

38. Babeck (válaszként erre: 14. - 5367028aed)
2013. ápr. 17. 10:57

De undorító :(

Valószínűleg a saját nyomorúságos, üres életét érzi kevésbé szánalmasnak, azért élvezkedik más bajára.

Sok ilyen ember van sajnos :(

Azért az más, mikor valakinek van mondjuk egy szép nyaralója, és felsóhajtasz, hogy "de irigylem, jó lenne egy nekem is", nem?

37. 7f68e43584 (válaszként erre: 36. - Miss Angel)
2013. ápr. 17. 10:54
Szerintem is van benne valami,még magamon is érzem néha,hogy akaratlanul is irigy vagyok.Nem akarok én senkinek rosszat,csak jó lenne,ha nekem is jó lenne címszóval:) Egészség? Soha nem irigykednék egészségesekre.Sőt,mindenkinek annak kéne lenni:(
36. Miss Angel (válaszként erre: 29. - 325d3a7c83)
2013. ápr. 17. 09:22
van benne valaki,de egy betegségből való felgyógyulás valahogy más.hogy lehet vkinek az egészségére irigynek lenni?ez ez egyik legaljasabb dolog
35. Miss Angel (válaszként erre: 22. - 5367028aed)
2013. ápr. 17. 09:21

Értjük...

szegény,nem szorult belé jó érzés..:/

2013. ápr. 17. 09:17
Átnézni rajt,ennyit lehet.
33. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 29. - 325d3a7c83)
2013. ápr. 16. 21:56
Ebben nem egészen értek egyet Veled:(
32. D1zsúlika (válaszként erre: 1. - 5367028aed)
2013. ápr. 16. 21:53

Szerencsére sose voltam az az irigykedő típus. Ritkán kelt bennem más eredménye rossz érzést, mindig inkább inspirációt tudtam meríteni mások sikereiből: "Ha nekik ment, nekem is megy!"

Így a negatív irigykedést át lehet pozitív érzésre fordítani, és örülni mások sikereinek.

Hogy mit lehet tenni?

A különböző élethelyzetekre, mindenki a maga habitusának megfelelően reagál.

Szerintem!

Lásd a közel harminc fórumtárs, különböző reagálását.

De, lehet, hogy nem jól látom?!

31. Aquatica (válaszként erre: 29. - 325d3a7c83)
2013. ápr. 16. 21:50

Én tudok örülni szívből ha másnak jó...

nem vagyok irigy .

30. Dodi44
2013. ápr. 16. 21:44
Messzire el kell kerulni oket...
2013. ápr. 16. 21:42
Szerintem alapvetően mindannyiunkban benne van az irigység és rosszindulat.Persze magában senki nem ismeri be,de nagyon kevés az olyan emberke,aki felhőtlenül tud örülni más sikerének.
2013. ápr. 16. 21:31
folyamatosan mosolyogni, attól a frász jön rájuk. :)
27. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 26. - 325d3a7c83)
2013. ápr. 16. 21:31
köszönöm:)
26. 325d3a7c83 (válaszként erre: 25. - 16b5d6ae34)
2013. ápr. 16. 21:30
Így van, jól beszélsz! :)
25. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 1. - 5367028aed)
2013. ápr. 16. 20:47

"Míndig XD: száz irigyem legyen mint egy szánakozóm.................... ......................

És többet legyen a szám zsiros, mint a szemem könnyes.

Az őszinteség nem azt jelenti, hogy mindent kimondunk,

amit gondolunk, hanem azt hogy meggondolunk mindent, amit kimondunk. ......

Imádom,ha valaki ok nélkül negatívan kritizál a hátam mögött,mert ez azt jelenti,hogy valamit jól csinálok...Az illető pedig amellett,hogy hülye irigy is!" -X.Y-

24. 7f68e43584 (válaszként erre: 1. - 5367028aed)
2013. ápr. 16. 20:16
Őszintén? Nagyívben lecarom őket.Sosem foglalkoztam ilyennel.Sőt, inkább irigykedjenek,mint sajnáljanak,gondolj erre! Én élvezem,ha irigyek rám.
23. 408020f45e (válaszként erre: 21. - 5367028aed)
2013. ápr. 16. 20:01

Tudod, később rájöttem,(vagy csak megmagyaráztam magamnak)hogy ez nem rosszindulatúság, hanem együgyűség. Egyszerűen elfogadtam, hogy ő olyan.

Kölönösebben nem zavartuk egymás köreit, én kerültem őt.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook