Inzulinrezisztencia (beszélgetés)
T4 nekem 11,10pmol/l
Norm érték: 11,50-22,70 pmol/l
Tsh:1,8700 mU/l
Endokrinológus szerint rendben van. Sajnos tudom, hogy nincs rendben, ezért nézem a neten, fórumokon, hogy kinek milyenek az eredményei.
Köszi a segítséget!
Szia. Köszönöm a választ. Én is azt látom, hogy nagyon magasak.
Endokrinológusnak mutattam, válasza:" minden rendben ezzel".
Ha már dr. Hoxától vársz tanácsot, legalább pontosan írd le a leleteidet.
Gondolom az első sor a cukor, a második az inzulin, nem pedig terhelés után.
Azért segítek: ha az éhgyomri cukor 6,7, az már cukorbetegség. Főleg úgy, hogy a 120 percesed beesik alá. A 120 perces max 7,6 lehet, de mindig kicsivel több, vagy annyi, mint az éhgyomri.
Szia!
A terheléses értékeid nagyon magasak. A 120' értéknek 7,8 alatt kellene lennie. A legideálisabb ha majdnem annyi, mint az éhgyomi érték.
Sziasztok!
Segítene nekem valaki értelmezni az eredményeket?
Éhgyomri cukor: 6,7 mmol/l
60': 5mmol/l
120':3,9mmol/l
Terhelés után :
6,74mU/l
60':39,10mU/l
120'24,10mU/l
Homa2 index:2,00%
T4:11,10pmol/L
Ferritin:12,00ug/l
Köszönöm előre is a segítséget!
60'
Szia!
Nekem január elején nézték meg a munkahelyemen az R7300 Abnormis glucose-toleranciára nem jár az biztos.
Az inzulinrezisztenciának mi a kódja? Megnézetem, ha gondolod!
Sziasztok!
Segítenétek értelmezni az eredményeimet?
Cukor 0:5,00
Cukor 60:10,00
Cukor 120:8,40
Inzulin 0:8,73
Inzulin 60:55,30
Inzulin 120:67,70
HOMA:1,10
Köszönöm!
Szia!
Az éhgyomri cukrod tök jó, a 60 perces sem emelkedik sokat, de Ágio8405 jól mondja, a magas inzulinod húzza le a 120 perces vércukrod. Döbbenet, hogy diabetológus azt mondta, hogy ezek az értékek jók, az inzulinod sajnos nagyon nem jó. Hátha az endokrinológus hozzáértőbb lesz.
Szia!
Ma voltam újra a diebetologián - még az endokrinologus előtt oda is mentem - ők azt mondtak minden oké ezekkel az eredményekkel ... Nem tudom mit gondoljak addig is. :(
Sziasztok! A minap voltam terheléses cukor vizsgálaton és teljes laboron. PCO-m nincsen, azonban rengeteg tünet (menses zavar, indokolatlan hízás stb.) fennáll. 23 éves vagyok.
Az alábbi eredményeket kaptam:
Glukóz 0’: 4,4
Glukóz 60’: 4,9
Glukóz 120’ : 3,8
Inzulin 0’ : 11,7
Inzulin 60’ : 112
Inzulin 120: 34,2
TSH: 4,300
Szabad T3: 4,03
Szabad T4: 16,76
A 60. perci közel sem biztos, hiszen hemolizis történt, tehát sérült a vér - látszik is a karomon a bénázás...
A TSH ertekem sosem volt 1,5 felett, fél éve sem. Szerintetek kell gondolni IR-re vagy súlyos pajzsmirigy problémára? Januárban megyek vissza az endokrinologushoz, de addig is kiváncsi vagyok laikus véleményekre.
Köszi! :)
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni az eredményemmel kapcsolatban.
Glükóz 0': 4,9
60':4,7
120':5,55
Inzulin 0':15,2
60':31,2
120':51,9
Jól értelmezem, hogy ez inzulinrezisztencia?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Létezik ilyen inzulinrezisztens étrend?
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- Cukorbetegek, inzulinrezisztensek, ti vigyáztok arra, hogy a gyerekeitek is egészségesen táplálkozzanak? Ha igen, mennyire?
- Csökkent glükóz tolerancia, avagy inzulinrezisztencia....
- Tulajdonképpen mi az az inzulinrezisztencia? Segítsetek, hogy pontosan megértsem.