Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Alma, alma+korpovit keksz, alma+sajtos keksz
A füzet szerint 175 gr-os diétánál 20 gr ch mehet uzsira. Tegnap azt mondta a diabetológus h egy korpovitban 3 gr ch van, ha az almában mondjuk 4, mert az enyém nagyobb, akkor 5 Korpovit is mehet, gondolom. Vagy 2, és eszek hozzá egy vékony szelet fahéjas kalácsot, amit én sütöttem kétféle lisztből.
hú Tejespite, de jól hangzik a család kedvence!
A számolsában sajna nem tudok segíteni :(
MIndent mérj le, mielőtt megennéd és számolgass. Talán a galuskát is ki lehet úgy számolni, hogy leméred a hozzávaló lisztet...
akkor a túró bármikor ehető? csak úgy nasinak is két étkezés között?
Én is a hűtős életsztőt használom :)
Szeretném kérni a véleményeteket. Igaz, még mindig nem tudok 'számolni', de próbálok jól enni.
Reggel 6.1 volt a cukrom. Fél tenyérnyi északi magvas lipóti vajas kenyeret ettem 1 vékony sonka szelettel és nyers édesköményt rágtam hozzá.
Tízórai: 1 evőkanál csíramálé (sztem nem ismeritek, csíráztatott búza ledarálva és hozzátéve kis liszt, kisütve, édes, habár egy csepp cukor sincs benne) Isteni finom.
Ebéd: Egy tányér csirke raguleves tk tönkölylisztből készült galuska volt benne (de abból alig ettem), 5 db aprócska dió méretű túrógombóc, amit a Ti receptjeitek közt találtam, azaz fél kg túróból és 7 dk zabkorpából. Ezt Steviás, fahéjas tejfölbe mártogattam.
Tegnap voltam a diétás tanácsadóban,majd azt később leírom.
Holnap a család egyik kedvencét akarom elkészíteni, azaz darált húsból készült pörkölt, amit lerakok főtt tojással, tejföllel, reszelt sajttal és tk tönkölyisztből készült galuskával. Ez utóbbi lesz csak az újdonság, és nem sokat fogok enni belőle.
Az elején nem írtam, emlékeztetőül írom ide: 180 gr-os diétán vagyok.
Itt az ígért darált zöldség:
1 kg répa, 25-25 dk karalábé, kelkáposzta, zöldpaprika, zeller, vöröshagyma, 50-50 dk petr.gyökér, paradicsom, karfiol, 1-1 marék zeller- és petr.zöld. Mindezt húsdarálón ledarálni, 70-80 dk sóval összerakni, 2-3 órát állni hagyni. Nem kell kinyomkodni. A súlyok mosás, tisztítás után értendők. Ha kisebb adagból akartok csinálni, arra kell csak figyelni h a só kb az össz zöldség súlyának 20 %-a legyen. Fokhagyma nincs benne, ezt pluszban szoktam az ételbe tenni, ha olyant készítek. Mindenféle levesbe, párolt rizsbe finom, én mikor hajdnát készítettem, akkor is ebből tettem bele. Felbontás nélkül a spájzban símán elvan, ha felbontjátok jobb a hűtőben tartani. Ott is sokáig jó. Én mindig kicsi üvegekbe rakom, célszerűbb. Remélem, szeretni fogjátok!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?