Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Azért, mert nekem az alatt romlott az IR. És tudom, hogy pl. te is szeded. De semmi sem törvényszerű...
"Lányok nagyon-nagyon félve merem leírni, de egyébként a stimu Closty volt, a 3. meg szuri."
Ezt nem értem. Miért félve mered leírni???
Szia!
Jól értelmezem, hogy HyCoSy-ra mész??? Mert ha igen, akkor oda nem kell semmit vinni. Nekem annyit mondtak, hogy előtte 3 vagy 5 (már nem emlékszem) napig használjak betadin kúpot.
Pillangó, tartod az IR diétát terhesen is? Elég a CH?
Lányok nagyon-nagyon félve merem leírni, de egyébként a stimu Closty volt, a 3. meg szuri.
Ditke drukkolok, hogy minél előbb babásodj:-)
A 37 egy hónapja volt, amikor a 3. stimus hónapban voltam. Akkor volt 11 az éhgyomori, javulni kellett a terheltnek is. Nem tudom hová fog küldeni, remélem genetikára, meg immunológiára. Ez még nincs meg.
Ditke, ez ígéretesen hangzik -- mármint hogy nincs IR-ed, bár, a 37-et nem akarják még lefaragni? No nem mintha olyan marha sok lenne, csak kíváncsi vagyok.
Mikre küld még majd a doktornő?
TB-t vigyél.ott előtte úgyis adnak fájdalomcsillapítót.legalábbis én kaptam
Ezek után főleg nem bántam meg, hogy vártam az inszemekkel, nem szabad elkapkodni. Ja, és azt még nem is meséltem, hogy voltam nézetni peteérést hüvelyi UH-val. A múlt hónapban ugye stimu alatt nem lett egy sem, most meg semmit nem szedtem ebben a hónapban , nem volt stimu, és 2 nagyon szép tüszőm volt. 2, nem is 1. :-)
A cukrom jó volt most a terheléskor, a terhelt inzu 37, biztos az is szépen lement.
Szóval ezután úgy tekintem, hogy nincs IR-em. :-)
Csak sajnos babám sem. :-(
Délután megyünk Valicskohoz, mert további vizsgálatokra fog küldeni. Kíváncsi leszek.
SZiasztok! Voltam nézetni hormonokat, most lett meg az eredmény. Tudjátok a stimu alatt 11 lett az éhgyomori inzu, ami áprilisban 3 volt. Élő példa vagyok, hogy mennyire ront a stimu az inzulinon. 1 hónap telt el csak, ez lett az eredményem:
TSH 2,059 ( ez 1 körül volt áprilisban)
T3 4,28 (3,50-6,50)
T4 17,59 (11,50-22,70)
anti TPO 31,20 ( 0-60)
prolactin 246 (40-530) ciklus 17. napja
éhgyomori inzulin 5,03
Tényleg nem szabad rossz inzu értékekkel belevágni stimuba, mert tovább ront sajnos.
Sziasztok lányok!
Csütörtökön megyek átjárhatóságira(UH).Van -e vmi teendő előtte, amire oda kell figyelni?A dokim nyaral és egy másik csinálja meg helyette,ezért nem tudok semmit.Köszönöm!
Én is levettem a szh-t 125gra. Ha többet eszek megfájdul a fejem, és állva elaszok.
Nálam is ez a "tele vagyok gázzal" - szindróma volt, és hasfájás is. Már az első hé végére ez teljesen eltűnt. És most olyan ételektől sincs ilyen, már bocsi gázosodás, puffadás, amiktől előtte volt. pl. tudok enni káposztát, karfiol, anélkül, hogy utána gáz lenne, szó szerint.
Szia! Én még nem próbálom a gm étrendet. Nekem csak a nődokim javasolta, aki szerint a glutén és a laktót nagyban felelős az anyagcsere zavarokért, így az ir-ért és a meddőségért. Szerinte minden nőnek, aki babát tervez ki kell teljesen küszöbölnie a laktózt és a glutént. Még csak barátkozom a gondolattal :)
De az tuti, hogy nekem nem jó ez a sok szénhidrát, nem fogyok semmit, és folyton puffadok a teljes kiőrlésű dolgoktól. Tele vagyok gázzal, komolyan, tök égő :)
Szóval ha megpróbálom, akkor tuti nem fogok drága és gyors felszívódású glutén mentes liszteket venni és enni. Hanem egyszerűen nem fogok gluténos gabonákat enni.
Sziasztok! Tudom h innen szinte mindenki az MM be jár és lenne egy kérdésem.van ott egy új orvos Dr Boncz Ágota.Valak már volt nála?Mi a véleményetek róla?Mert ő rendel magánbanan a lakhelyemhez közel és ha nem muszáj nem utaznék fel Pestre...Légyszi valaki mondjon infót róla!Köszönöm
A dinnye más tészta! De egyébként lassabb lesz, ha tk. kenyérrel esze, mintha anélkül. Csak az már az a "gyorsaságú" kategória, amivel már nem is érdemes foglalkozni. A dietetikusom azt mondat, hogy soha nem szabad az ételek magukban nézni. Az elkészítési mód, az együtt fogyasztott ételek befolyásolják egymást. Minél több a zsiradék, a zöldség, annál lassabb lesz a felszívódás. Rámértem már többször a mérővel, és működik.
Teljesen összekavartok. Ha valami gyors, az nem gyors marad? Le lehet lassítani???? Ez nekem új. Akkor ha dinnyéhez eszek tk kenyeret, akkor úgy jó? Mert szerintem sajnos nem...
A DM-ben szoktam venni tk. gm. kenyeret, azt eszem reggelire. Az lassú szh. Szójás dolgokat egyáltalán nem eszem. Ezek a gm cuccok általában kukoricából készülnek, ami gyors, de ha már más étellel fogyasztod lelassul a felszívódás. Pl. bundás kenyérnek imádom a Schar pan carrét kenyeret. A tojás, a zsiradék , ha még zöldséget is eszel hozzá, lelassítja. A gm. tésztát is valamivel eszed, vagy husi, vagy sajt, ezek mind lassítanak. És van barna rizsliszt, ez szintén lassú, a köles ehető, az is lassú. Nekem határozottan jót tett ez az étrend. nem puffadok, nincs hasfájás, gyomorszáji fájdalom. Pedig még csak egy hónapja csinálom. Már két hét alatt javulást éreztem.
Rendes nekünk való kaját, de aznap már igazából teljesen mindegy mit eszel, úgy is idő kell míg magához tér a szervezet...
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, pénteken megyek a 24 hetes cukorterhelésre, szerintetek mit egyek utána egész nap hogy ne sokkoljam tovább szegény gyereket?
Köszi a segítséget!
Aki tartja a gluténmentes dolgokat is, az akkor gondolom nem azt figyeli hogy a kenyér,tészta lassú felszívódású legyen??!! Hiszen ha jól láttam a gm mentesek mind sima rizsből,szójából meg hasonló dolgokból van, nem?? Vagy ezt hogy hozzátok össze? Ugyanis én is arra tippelek hogy a glutén idézheti elő az IR-t... Kb 1 éve ez a gyanúm!
Azt nem tudom sajnos. Nekem csak "sima" alulműködésem van, nem autoimmun. De glutén és laktóz nincs benne, szóval szerintem jó. De csak tipp.
Akkor az autoimmun pm. szempontjából sem rossz? Komolyan, mindenről könnyen lemondtam eddig, de a sajtról keserves lenne.
Én is kíváncsi leszek.Most megyek vérvételre,hogy legyen kiinduló pontom.Mert még a tehességem előtt voltam utoljára,annak meg már majdnem két éve.Szülés óta meg mindent eszek össze vissza.Szóval kiváncsi vaygok ,hogy 3-4 hó múlva mi lesz az eredmény.
Manikácska! Nekem a dokim azt mondta, hogy kemény sajtokat lehet nyomatni, mert abban már nulla laktóz van. Minél érettebb a sajt, annál jobb. Úgyhogy ha glutén és laktóz mentes étrend a cél, akkor egyél sajtot nyugodtan. Nekem is a gyengém :)
Persze nekem a túró is gyengém, és azt nem szabad sajna...
Szerencsém van, nem vagyok/voltam nagy sajtos! Nekem a joghurt elhagyása okozott inkább gondot.
További ajánlott fórumok: