Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
ha nekem akkor enyhe ir-em van,ez is már gátolja a teherbeesést??
úgy félek h.menni kell tovább,petevezeték átfúv,méhtükr stb..ezektől félek.!
Szép súlyt leadtál,de nem lesz káros h.ilyen rövid idő alatt??És hogyan?
Nem sok, az endós azt hogy diétázzak még keményebben :) Napi 120 g CH, de én már a 160-at is alig bírom, mert ugye már nem huszas éveim elején járok, és a 14 év alatt rengeteg kemény erőfeszítés lement a hormonjaim ill. az alkatom javítására, így a lendületem és lelkesedésem már tized akkora se kábé :)
A nőgyógyival erőlködünk most a hormonok javításán, hogy felhozzuk őket, csak az sajnos újabb hónapok.
Inzulinra sajnos már gyógyszer adagot nem emelhetünk, a maxot szedem most már 9 hónapja.
Terhelés újra és hormontükör nov. elején lesz aktuális (bár én okt.-ben a hormongyógyszijaim miatt meg akarom már cisnáltatni)
Szóval kínlódás, kínlódás, még több kínlódás :) Már egészen megszoktam :)
Én a hormonokhoz fűzök még reményt, talán segítenek. De ugye elég meredek eset vagyok.
jaj én mindig nagyon de nagyon vékonyka voltam...most az utóbbi évben hiztam,ülő munkára fogtam,meg arra h."valamilyen"szinten elfogadtam a lehetetlent!
most sem vagyok túlsúlyos,de már feltünik nekem,sőt a környezetemben élők közül mindenki megkérdezi h.babát várok???!!:(
Akkor neked a fogigátlót éppen nem volt jó...
És teendő??Hogyan tovább?még jó hogy 'ilyen'hamar kiderült,tehát nem évek múlva.
Hát nem jah, cipelem ezt az egészet mint egy hátizsákot, egy életen át, úgy néz ki.
Ekkora inzulinnal persze nem lehet nem hízni.
Az első mensi után kapcsolt be a dolog, kislányként vékony voltam.
Csak a tök reménytelen fogyás, nekem ez az átkom, bármit csinálok nem fogyok le és maradok úgy :) Annyi jó, hogy valami 8 hónapja nem is híztam se tovább :)
Sztem neked tök jó esélyed van. Ha az orvos legyint az inzulinodra, feltétlen keress olyat aki felírja a metet neked.
Nagyon kedves vagy!!
Hát akkor neked sem egyszerű az életed...van probléma probléma hátán..
pill jövök mindjart..(munka)
Nekem jan. végén derült ki, hogy policisztáim vannak,és utána februárban voltam terheléses vérvételen, akkor derült ki, hogy IR-em van, csak nekem sokkal magasabbak voltak akkor az értékeim, mint neked, nekem 100 felett volt a terheltem. Azóta még nem terheltettem újra, talán majd szept. végén, okt elején.
Mi is babát szeretnénk. Csak a magas inzu, meg az eddigi policiszták miatt eddig nem jött össze.
Mondjuk nem is régóta próbálkozunk, okt. végén hagytam abba a fogigátlót.
Lófaxot a stressz, már bocsi :) Gondolj bele, afrikai nők mekkora stresszben élnek és sokat szülnek. Persze, van hozzá köze, de kiakadok hogy 50 éve mindent a stresszre fognak, közben meg egyre-másra végre feltalálják az egyes gyógymódokat és gyógyszereket. Amúgy, bármi is történik velünk, idővel feldolgozzuk. A misztikum meg van akinek segít, van akinek nem. (nekem eddig nem segített)
A hasi zsír miatt ne szégyenkezz :) Csak azért kérdeztem mert tipikus az IR-nél.
Hát, rólam annyit lehet tudni, jóóó meredek IR-em van, 243-as és 216-os 120 perces inzulinokkal (utóbbi fél év gyógyszer után)
Nem mensizek, 36 éves vagyok, PCO szindrómás, már 14 éve tudottan. Csak gyógyszerekre jön meg, az inzumat és a valójában nagykönyvi súlyhoz képest 60 kg túlsúlyomat nem tudom levinni ill. leadni, az elég meredek diétával és a mettel se, ill. alig.
Hormonokat szedek, de 14 év ill. előtte tinikoromban kezdődően nem igazán használt semmi, most még az elején vagyok, az egész életem a reménytelen hízás visszafogásáról szól :)
Nekem ezt dobta a gép, CH és hormon téren is nagyon lent vagyok :)
Az inzulin gátolhatja a baba megtapadását. Érdemes lenne azért még egy 21. napi progeszteront is ellenőriztetni, az is fontos.
Mondom, egy esetet láttam, tök ugyanilyen inzuval és cukorral, de rosszabb hormonokkal mint a tiéd, és 2 hónapnyi met és diéta után terhes lett spontán. Mondjuk ugye pontos alkat kérdése is, csak gondoltam biztatlak :)
FONTOS az a metformin.
Szia köszönöm,nagyon aranyosak vagytok!!
Veletek??Mi az oka h.nem jön a baba nálatok?
Szia.
Nagyon sajnálom ami anyukáddal történt.
Én az eredményeidhez már nem is írok Viki ugyis már leírta, mit kell tudni :D
Annyit, hogy az éhgyomori inzulin max. 5 lehetne, a 120 perces, pedig az éhgyomori ötszöröse, tehát max. 25.
De aranyos vagy köszi.
Hát van a hasamon egy kis zsír..de ez is az utóbbi évben jött fel.
Meghalt anyum 42évesen 2011ben,elötte 6hónapig ápoltam,mert lebénult..48kg-ra fogytam...és most kezdett el visszajönni ....
Csak hát 2éve várunk babára..de inkább az utolsó egy évben.
25vagyok és a dokim válasza mindvégig azt mondta h.fiatal vagyok és lelki okok miatt nem jön(6és14éves hugomat nevelem,2munkahely stb)elég stresszes élet.
Veled ,szabad rólad tudnom 1-2dolgot??:)IR-es vagy ?
Igen, gondoltam hogy normális testalkat lehetsz, van olyan kis hasi zsírod, tudod, olyan kis úszógumi szerű?
Ha 2. napi, akkor ez tök szép.
Hát, gondolom enyhe IR. Erre már normálisabbja ír fel metet. Az nagyon is elképzelhető hogy így okoskodik, a mensi az egy dolog, de ha az inzulin magas, akkor magas, arra gyógyszi kell meg némi diéta. Még sok jön ilyennel hogy ő nem hisz az IR-ben, hát köszönöm.
Na ha ilyen lesz, keress másikat :)
167cm 62kg..
Nagyon köszönöm a válaszodat!!
Ma megyek 16,45re a dokimhoz,és félek hogy ne okoskodjak nincs semmi bajom és ezt mondaná..Szted IR-es vagyok??
minden hóban 29-30napra megjön,van pém .....
Szia, ha kezdhetem a sort, úgy tűnik a hormonjaiddal semmi baj sincs (ciklushoz kötött volt a vv esetleg?).
A 120-as cukrod kicsit "elszáll", de ha 6,7 az még nem kóros, lehet hogy attól hogy a 120-as inzulin is picit magasabb.
Hány kiló vagy, hány centihez? Én egy ilyet láttam mint a tiéd, bár rosszabb hormonokkal, és 2 hónap met után terhes lett.
Stsh: 1, 850 0, 3000-4, 200
E2: 22, 36 8, 5-75
FSH:5, 21 2, 5-12, 5
LH:4, 57 22, -12, 5
PRL:14, 13 3, 4-29, 9
T:0, 906 0, 2-2, 9
SHBG:40, 24 20-122
Androsztend:2, 1 0, 47-2, 68
DHEA-S: 8, 79 2, 7000-9, 300
Glük 0:5, 0 3, 6-6
Glük 120p: 6, 7 3, 6-6
Inz glük 00p:5, 9
Inz glük 120p:41, 3
Sziasztok!
Ne haragudjatok ,hogy ide "beleszólok",de kérlek ti akik már régóta benne vagytok(sajnos)tudnátok e nekem segíteni??
Tegnap kaptam meg az eredményem,és holnap megyek a doktoromhoz.De addig is elmondanátok az eredményemről a véleményeteket??
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?