Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nézd, én nem magamtól csinálom,az MM-ben írták így elő,és használ.
Itt egyébként pont a túlsúlyról volt szó, hogy jelentős fogyás érhető el 160-al.
És az értékeimet is lefeleztem egy év alatt.
Ehhez természetesen kellenek a rendszeres kontrollok,nyilván ha valaki hízik tőle,akkor a doki módosít,bár inkább a gyógyszeren szoktak.
Rajtam, és sok sorstársamon segített, elindított egy olyan úton,ahol már nem teher a mozgás,az egészséges étkezés.És remélhetőleg a diabéteszt is el tudom kerülni.
Tegnap voltam hycosyn.Minden renden ment és szerencsére mindkettő átjárható.
Ami érdekes volt azt mondta a dokimat helyettesítő doki, hogy a petefészekben van több ciszta, tehát PCO.Holott 3-4 hete a rendes dokim kizárta a PCO-t, nem látott semmit(egyébként kollégák).Hihetetlen.
Én is Merckformin xr-t 2x500 szedek 46 kg vagyok.
Nekem ezzel a 160 gr chval az a bajom, hogy megint csak àltalánosítás.
Annyi félék vagyunk, magasságban, súlyban, izom-zsír arànyban.
Ezek szerintem nagyon befolyásolják a szervezet működését, és akkor az egyéni adottsàgokròl még nem is beszéltünk...
Most nem értem, volt már úgy valamelyikőtöknél, hogy a szép eredmény után bumm megint rossz eredmények lettek? :-( Nekem két labor is -fél évente volt- javulást mutatott olyan mértékben, hogy a 0'-60' -120' inzulin is rendben lett gyógyszer mellett, de nem mozdult az 5-6 kiló,amit le akartam adni, ez gyanús volt sport és a diéta betartása mellett.
Most lett ismét labor és rosszabb eredményem lett,mint amikor az egész kiderült !:-( Nagyon elkeseredtem és nem is értem. Iszonyatosan stresszes időszakon vagyok túl létezik, hogy az ilyen mértékben számít? Azt mondta a saját orvosom és egy másik is, akit megkérdeztem, hogy simán lehet attól (kb. 1 év nagyon kemény időszak van mögöttem). A diétát nem tudtam tartani 100%-ban, ami nem azt jelenti nem ettem megfelelőt azt tudtam 100%-ban tartani csak azt nem rendszeresen, e kettő együttesen (idegeskedés + nem rendszeres étkezés) ennyire sokat számít tehát. :-(
Értékeim most: 0' - 11.2mU/L 60'-31.8 mU/L 120'-42.3 mU/L. Tudom valakinek ennél sokkal rosszabb, de nekem ez eddig a legrosszabb.
Úgy érzem feladom ezt az egészet, olyan mintha értelmetlenül csinálnám.
xr-re alapból nem is értem a 140g cht hiszen azt súlytartóknak adják, azoknak meg bőven mehet 200-220g ch is.
Szóval ez egy újabb anomália.
Nem. Nem szedtem gyógyszert,és csak diétával ( mozgás sem volt még akkor igazán), fogytam le az első 8 kilómat.
Utána jutottam el orvoshoz,és kaptam gyógyszert,de akkor sem túl nagy adagot.
160 gr Ch minimálisan kell a jól működő anyagcseréhez,csak nem mindegy milyet és mikor viszünk be.
Az én esetemben tulajdonképpen nem is fontos a gyógyszer annyira,hisz nem akarok szülni,így van időm rendbetenni az IR-emet.
Én 160-al fogytam 20 kilót. Eddig.
Ha kevesebbet eszem,hízok.( és ha többet,akkor is).
Ha jó elosztásban eszed,és mozogsz mellé,akkor lehet vele fogyni.
Én sem azért írtam:) csak kevesem az 500-at.
Lehet írok a dokinőnek mondjuk egy hónap múlva hogy emelhetem e, nem tudom.
Már nem emlékszem mennyi ideig, de egy darabig én is tördeltem. Nekem sem volt semmi tünetem, elkerültek a mellékhatások.
Nekem evés közben kell bevenni.
inzulin: 0' 2,2 - 60' - 28, 7 - 120' 41, 2. Glükóz:0' 4, 6, 60' 7, 4 , 120'
5, 7. tesztoszteron:2, 0 , progeszteron 2, 0 , östradiol 264, 7 , prolaktin 260, 9 , FSH 7, 82 , LH 7, 71 , TSH 1, 900, HOMA-IR 0, 4 , DHEA-szulfát 6, 84 .
Az estit én is mindig vacsi után veszem be. Milyenek voltak az értékeid?
Én meforalt szedek és 3 x 850-et, de nekem nem voltak rózsásak.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?