Ingyenes kontaklencse- 1 honapig (beszélgetés)
Ofotértben és Vision expressnél is van ingyen próbalencse ha új típust kérsz.
Épp most voltam a vision expressznél, ott ingyenes volt a vizsgálatr,mert utána vettem lencsét.
Egyébként október a látás hónapja, akkor (évek óta )ingyenes a vizsgálat ezeken a helyeken.
Szia Szilvamama!
Én is hordok kontaklencsét, és hát nem olcsó... :( ezért érdekelne hogy te hova jársz optikushoz, ahol havi lencsét ápoló folyadékkal kapsz? Ez mindig így van? vagy csak az első vizsgálatnál?
Szilvamama:ez nekem nagyon új :O
A jobb szemem -3-as,a bal:-2,5-es és ugyanilyen lencsét hordok.Igaz,már romlott szerintem,úgyhogy ha úgy vesszük az enyém is kevesebb dioptriás lehet :) Lassan 10 éve hordok lencsét,de amiről te írtál,arról én még nem is halottam,soha nem mondta nekem senki.Nem lehet,hogy csak erősebb dioptriánál van ilyen?
Katának van igaza, a lencse mindíg kevesebb dioptriás, mint a szemüveg. Én lencsében -8-asat, szemüvegben -10-eset hordok.
Abban igazad ven, hogy a szemészeten nem adnak próbalencsét, csak ha bejelentkezel az optikushoz vizsgálatra, amiért általában fizetni kell. (3000 Ft abban az optikában, ahol én rendelem a lencsém, ezért kapsz egy alapos vizsgálatot - számítógépes a lencsére, és szemüveges a bedugós módszerrel - és egy havi lencsét ápolófolyadékkal)
Ha az sztk-ba nézeted meg,akkor szerintem nem kapsz ingyen lencsét.Én magánba,kaptam,igaz kevesebb dioptriásat,de ezt csak kipróbálásra adják,hogy neked mennyire kényelmes,jó stb.
Ha 2,75-ös akkor értelemszerűen a lecséd is ennyi dioptriás lesz.
Sziasztok!
Meg szeretnem kerdezni,hogy van-e Magyarorszagon meg olyan,hogy 1 honapig kontaklencset lehet kiprobalni! Megyek haza a nyaron,es szeretnek atterni a kontaklencsere. Otthon szeretnem megnezetni a szemem,es erdekelne,hogy lehet-e meg ilyet,hogy 1 honapig ingyenes!
Elöre is köszönöm a valaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Milyen erősségű kontaklencsére lehet szükségem?
- Elképzelhető, hogy a szemem nem bírja a kontaklencséhez adott folyadékot?
- 3 hte van kontaklencsém eddig mindig be tudtam rakni, de most nem sikerül pedig most létfontosságú lenne, hogy be rakjam?mit csináljak?
- Szerintetek mennyire egészséges csak kontaklencsét viselni? Hosszú távon árthatunk a szemünknek?
- Éjjel-nappali kontaklencse tapasztalatok
- Valaki hord színes kontaklencsét és milyen?