Ikerterhességet hányadik héttől vette észre azorvos? (tudásbázis)
állítólag a statisztika az, hogy minden 10. terhesség ikerként indul, de ezek 25%-a marad csak meg kettőnek. a nőgyógyászom azt mondta, hogy a természet megpróbál "biztosra" menni a kettővel, de azért a női szervezetnek kevésbé megterhelő csak egyet kihordani egészségileg. ha utánaszámolsz, ez azt jelenti, hogy 400 nőből kb 40 indul két megtermékenyített petesejttel, de ebből csak 8-nak marad meg.
az orvosom azt mondta, hogy éppen ezért csak a 12. héttől nevezik ikerterhességnek, mert addig nagyobb eséllyel szívódik fel mint marad meg az egyik megtermékenyített petesejt.
Szia!
5. terhességem a jelenlegi,és minden terhességem ikerterhességnek indult.De 8-7-8 hetesen ,illetve 9 hetesen mindig felszívódott,és egy maradt.4. terhességemnél viszont koraszülés áldozata lettem:( 24 hétre.
Üdv.:Brigi
gratulálok:)jajj úgy örülnék neki,ha visszamennék a dokihoz,és azt mondaná ikrek.úgy hallottam van akinek csak később vették észre.
egyébként csak reménykedek benne,azért érdekel,ha csak egy van az sem baj,és egy tuti hogy van,az már biztos:)
köszi hogy válaszoltál:)
További ajánlott fórumok:
- Mikor van szívhangja a babának? Kinek hányadik héttől volt?
- Hányadik héttől figyelhető meg a mell eresedése terhesség alatt? Linea negra vonal erőssége változhat-e (reggel halványabb, este sötétebb)?
- Mellfeszülés hányadik terhességi héttől jellemző?Segítség!
- Kislány vagy kisfiú: hányadik héttől lehet megtudni biztosra, hogy milyen nemű a kisbabám?
- Hányadik héttől mutatható ki UH-n a magzat?
- Az orvos hányadik héttől tudja megállapítani, hogy terhes vagyok?