Igaz, hogy a sok tejivás károsíthatja a gyerek veséjét? (tudásbázis)
A tejben nincs tartósítószer. Hőkezeléssel tartósítják.
A "természetes" tejjel csak az a gond, hogy nagy a fertőzésveszély, pláne ha fel sem forralod. Én biztos nem merném megkockáztatni. Plusz nagyon magas a zsírtartalma, és aki nincs hozzászokva, annak nem bírja a gyomra.
Igazából már semmi sem egészséges, hiszen amit az állatokkal megetetnek, növényevőknek húslisztet, már eleve baromság. A rengeteg növekedést serkentő hormon, a sok antibiotikum stb.
Ugyanakkor tápszerpárti sem vagyok, sokat hallottam azok hatásáról is, és bizony családon belül is van, vannak babák akik az összes forgalmazott tápszerre allergiásak.
Hát én talán csak annyit fűznék hozzá,hogy sztem a bolti tej az ami nem egézséges,és talán kirívok a sorból de az én lányom csak 3 éves korától iszik tejet vagyis kakaót.De nálunk indokolt volt mert volt egy enyhe tejallergiája.Az orvosunk szerint elkerülhetők ezek az allergiás dolgok ha csak 3 év után kezdünk tejezni.Én mindent betartottam igaz tápszert ettünk de elmondhatom hogy orvost ritkán látunk max2-szer évente,és semmiféle allergiája nincs.Hát akkor most lehet hogy kilógok a sorból?
És igen a nagyszülők azon nőttek fel meg még a szüleim is de frissen fejt házi tej volt nem ilyen bolti vizes szutyok.De sajna ma már nemigen van normális tej.És még a kecsketejet is nagyon jó dolognak tartom,a házit vagy a biót.
Akkor a mostani 50-90 éves korosztály, mind vesebeteg lenne, mert ugye azok főleg vidéken tehéntejet kaptak, nem is keveset.
A tápszer meg nagy üzlet, az afrikai nőket is vissza kellett szoktatni a szoptatásra, mert azt hirdették a tápszer a legmegfelelőbb.
Egyébként láttam egy műsort, érdekes 2x adták le, vajon miért???? hogy milyen hátulütői vannak a tápszernek.
Csak annyit mondanék...A legidősebb fiamat nem tudtam szoptatni, tápszeres volt.Állandóan a dokinál v kórházban voltunk.
A többi szopott és 10 hónaposan-ha kérte-kapta a NYERS!!! tehéntejet pohárból. Semmi bajuk, dokit csak akkor látnak, ha sebészetre megyünk :D
Mindenben tartósítószer van, szerintem az az ártalmas nem maga a természetes élelmiszer (akár tej, akár liszt)
A sok kalcium vesekövet okozhat valóban.
De nem hiszem, h a tej lenne a kizárólagos oka.
Öhm...én igen :)
De ezt tényleg nem sokan mondhatják el :)
Hát nem tudom, én tejen nőttem fel (igaz házin, nem tartós tejen) mai napig nagy tejivó vagyok tavaly voltam ultrahangon, ahol az összes belső dolgot megnézték és mindenem - így a veséim is tökéletesen működnek.
Szerintem inkább a laktóz érzékenységre kell még pici gyerekeknél figyelni, én emiatt nem adnék fél liternél többet függetlenül attól, hogy ennyi idősen kakaó formájába szerintem többet is benyomtam egy nap:) De nem éri meg kockáztatni.
őrület miket ki nem találnak...
:D:D:D
A fiam 2 liter kakaót iszik meg naponta..igaz, 12 éves.
Szerintem nem igaz...am én megkérdezném attól a védőnőtől, mit igyon a gyerek? Sört??? :)
További ajánlott fórumok:
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?
- 2005 decemberi gyerekek
- Van aki a veséjét is eladná, hogy kifizesse a számlákat, van aki meg 3, 5 millióért vesz menyasszonyi ruhát...
- Hogyan tudnam 20 honapos gyermekemet leszoktatni az ejszakai tejivasrol?
- Donor kérdés! El tudod képzelni, hogy valaki, aki élő és egészséges ember, egy ismeretlen embernek donort, például az egyik veséjét adja?
- A saját veséjét árulja valaki