Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Igaz, hogy a sok tejivás károsíthatja a gyerek veséjét? fórum

Igaz, hogy a sok tejivás károsíthatja a gyerek veséjét? (tudásbázis)

1 2
24. egypt (válaszként erre: 17. - Zsakagi)
2012. márc. 23. 10:28

A tejben nincs tartósítószer. Hőkezeléssel tartósítják.

A "természetes" tejjel csak az a gond, hogy nagy a fertőzésveszély, pláne ha fel sem forralod. Én biztos nem merném megkockáztatni. Plusz nagyon magas a zsírtartalma, és aki nincs hozzászokva, annak nem bírja a gyomra.

2012. márc. 23. 10:17

Igazából már semmi sem egészséges, hiszen amit az állatokkal megetetnek, növényevőknek húslisztet, már eleve baromság. A rengeteg növekedést serkentő hormon, a sok antibiotikum stb.

Ugyanakkor tápszerpárti sem vagyok, sokat hallottam azok hatásáról is, és bizony családon belül is van, vannak babák akik az összes forgalmazott tápszerre allergiásak.

2012. márc. 23. 10:08

Hát én talán csak annyit fűznék hozzá,hogy sztem a bolti tej az ami nem egézséges,és talán kirívok a sorból de az én lányom csak 3 éves korától iszik tejet vagyis kakaót.De nálunk indokolt volt mert volt egy enyhe tejallergiája.Az orvosunk szerint elkerülhetők ezek az allergiás dolgok ha csak 3 év után kezdünk tejezni.Én mindent betartottam igaz tápszert ettünk de elmondhatom hogy orvost ritkán látunk max2-szer évente,és semmiféle allergiája nincs.Hát akkor most lehet hogy kilógok a sorból?

És igen a nagyszülők azon nőttek fel meg még a szüleim is de frissen fejt házi tej volt nem ilyen bolti vizes szutyok.De sajna ma már nemigen van normális tej.És még a kecsketejet is nagyon jó dolognak tartom,a házit vagy a biót.

21. irgum-burgum (válaszként erre: 14. - 2fb18d5637)
2012. márc. 23. 10:05
Van benne bizony,sőt szoptatás alatt sem ajánlott napi fél liter tejnél többet meginni.Más termékekben is van kalcium,nem kötelező csak tejjel bevinni.
2012. márc. 23. 10:04
Az én kisfiam is sok tejet ivott, és sajnos rendes ételt nem nagyon kért. Ezt elpanaszoltam a gyerekorvosunknak és bizony ő is óva intett. Azt mondta, hogy olyan anyagokat is tartalmaz, amely a szervezet működését módosítja. Valamit másként termel a túlzott tejfogyasztás után a szervezet. És ez a folyamat károsítja a gyermek testét/szerveit. De nem fél literről volt szó. A kisfiam kb. 8 decit ivott. Erre még legyintett a doktornő. Ja, és a kisfiam akkor két éves volt. Inni pedig a tej mellett lehet szénsavmentes ásványvizet, gyümölcslevet.
19. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 2. - 2fb18d5637)
2012. márc. 23. 10:03

Akkor a mostani 50-90 éves korosztály, mind vesebeteg lenne, mert ugye azok főleg vidéken tehéntejet kaptak, nem is keveset.

A tápszer meg nagy üzlet, az afrikai nőket is vissza kellett szoktatni a szoptatásra, mert azt hirdették a tápszer a legmegfelelőbb.

Egyébként láttam egy műsort, érdekes 2x adták le, vajon miért???? hogy milyen hátulütői vannak a tápszernek.

18. irgum-burgum (válaszként erre: 2. - 2fb18d5637)
2012. márc. 23. 10:02
Igaz,ha valaki nagyon sokat fogyaszt belőle minden nap a kalcium lerakódik a vesékre.Ismerek is olyat,akinek ebből lett baja,minden nap 2-3 litert ivott.
2012. márc. 23. 10:01

Csak annyit mondanék...A legidősebb fiamat nem tudtam szoptatni, tápszeres volt.Állandóan a dokinál v kórházban voltunk.

A többi szopott és 10 hónaposan-ha kérte-kapta a NYERS!!! tehéntejet pohárból. Semmi bajuk, dokit csak akkor látnak, ha sebészetre megyünk :D

Mindenben tartósítószer van, szerintem az az ártalmas nem maga a természetes élelmiszer (akár tej, akár liszt)

2012. márc. 23. 09:56
Most mar lassan oda lyukadunk ki hogy semmit nem adhatunk a gyerkocoknek egyedul tapszert meg uveges babakajat mert az steril es egeszseges..A francokat..
15. 72542cb970 (válaszként erre: 12. - Zsakagi)
2012. márc. 23. 09:54
Persze de nem egy 3 eves gyereknel!!!!Fel litert tej eppen hogy fedezi a napi kalcium bevitelt..
2012. márc. 23. 09:54
Ha védőnő mondta, akkor lehet benne valami igazság,csak azért kérdeztem, hogy ti hallottatok e már ilyenről:)
2012. márc. 23. 09:52
?????Mondd meg a sogornodnek,hogy a vedono egy hulye..3 eves kisgyereknek mit kellene innia??nekem volt egy haverom anno aki 8-9 liter tejet ivott naponta:-)A kislanyom is megiszik kb 1 litert mindennap annyi gondot okozhat,hogy szorulasos lehet tole,tehat rengeteg gyumolcs viz leves fozelek..Egyebkent a legjobb kalcium forras..
12. zsakagi (válaszként erre: 9. - Spiritus)

A sok kalcium vesekövet okozhat valóban.

De nem hiszem, h a tej lenne a kizárólagos oka.

11. 04be84614c (válaszként erre: 9. - Spiritus)
Hát, ha azt nem is, de érelmeszesedést biztosan:(
2012. márc. 23. 09:51

Öhm...én igen :)

De ezt tényleg nem sokan mondhatják el :)

9. Spiritus (válaszként erre: 8. - 2fb18d5637)
2012. márc. 23. 09:51
D vitamin és kálcium vesekárosodást okoz????
2012. márc. 23. 09:47
Most olvastam utána: a bolti tejhez többek között D vitamint is adhatnak, és plusz kálciumot. Ez tényleg okozhat ilyesmit, de igazán rossz hatással a pici babák veséjére van. Abban a korban pedig szerintem nem sok anya itatja tehéntejjel a gyerekét.
2012. márc. 23. 09:44

Hát nem tudom, én tejen nőttem fel (igaz házin, nem tartós tejen) mai napig nagy tejivó vagyok tavaly voltam ultrahangon, ahol az összes belső dolgot megnézték és mindenem - így a veséim is tökéletesen működnek.

Szerintem inkább a laktóz érzékenységre kell még pici gyerekeknél figyelni, én emiatt nem adnék fél liternél többet függetlenül attól, hogy ennyi idősen kakaó formájába szerintem többet is benyomtam egy nap:) De nem éri meg kockáztatni.

2012. márc. 23. 09:43

őrület miket ki nem találnak...

:D:D:D

5. zsakagi (válaszként erre: 2. - 2fb18d5637)
2012. márc. 23. 09:41

A fiam 2 liter kakaót iszik meg naponta..igaz, 12 éves.

Szerintem nem igaz...am én megkérdezném attól a védőnőtől, mit igyon a gyerek? Sört??? :)

2012. márc. 23. 09:38
..érdekes..és aki azon nő fel???
2012. márc. 23. 09:36
???!!!!??? mindig tanul az ember valami újat :)
2012. márc. 23. 09:33
Sógornőmnek azt javasolta a védőnő, hogy a 3 éves gyereknek ne adjon naponta fél l tejnél többet, mert károsodhat tőle a veséje. Igaz ez? Én még most hallottam először.
2012. márc. 23. 09:32
Igaz, hogy a sok tejivás károsíthatja a gyerek veséjét?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook