Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Idiopathiás thrombocytopeniás purpura (itp) fórum

Idiopathiás thrombocytopeniás purpura (itp) (beszélgetés)

❮❮ ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... ❯❯
586. Szilvaaa (válaszként erre: 585. - Lujza5)
2009. márc. 24. 19:06

Gruatulálunk:) Reméljük ha csak gyógyszerrel is, de hamarosan Bálint is közelít majd a 100 felé:)

Szityipapa!

Holnapra sok cicát (Bálint elküldi a maradék 3-at de majd kéri vissza is vagy ahogy Ő mondaná bissza is:)))

585. lujza5
2009. márc. 24. 18:58

Sziasztok!

Gyógyszer nélküli az eredményem.

Hálistennek már 2 és fél éve nem szedem.

Nem túl magas, de nekem teljesen megfelelő :)

Sok cicát mindenkinek!

584. Ann38
2009. márc. 24. 18:31

Sziasztok!Köszönöm a felvilágosítást ! Hát nekem az orvosom mindig mondja ha kérdezek valamit meglehet próbálni de ő ezekben nem bízik és nem hiszi,hogy segítenének...sajnos a trombocita csökkenésére van amikor rosszabbak a ,,csodaszerek,,mert nem tudni kinél hogyan hat,miként fejti ki a hatását..lehet benne pont olyan anyag ,antioxszidáns ,ami rossz akár.Nehéz eldönteni mikor tesz jót az ember!Van aki esküszik az aloeverára..összel amikor bent feküdtem a kórházban egy fiatal kislány jött azzal be,hogy azt szedte és az eddig teljesen normális vérképét lenullázta .Azért kezdte inni mert nagyon soványka és hízni akart!Soha nem volt gondja,,elvileg teljesen egészséges volt!

Nagyon jóhír lujza ..ezt a szintet gyógyszer mellett érted el ?

Szityipapa ! Jó eredményt holnapra !Judit68 Neked is minden jót :)

vidajudit Jól vagy ?

Szép napot mindenkinek..ITT kistarcsán most zuhog a HÓ -Eső együtt..délben még sütött a napocska

583. vidajudit63 (válaszként erre: 580. - Lujza5)
2009. márc. 24. 14:42
Szedtél medrolt, vagy anélkül ilyen jó? Gratulálok!!!
2009. márc. 24. 14:39

Sziasztok!! A colostrum a tehén előteje!! A kisborjú inmunrendszer nélkül jön a világra, mert olyan vastag a méhlepény, hogy nemjuthatnak át az inmunanyagok! aAz első 24 órában termelődik az előtej, ez egy sárgás sűrübb tej!! EZ a z előtej az egyetlen olyan inmunglobulin ami bélben oldódik, illetve szívódik fel!! CSakis kizárólag gyógyszertárban kapható!!!!! ÉN szedtem 1 hónapig kicsit feljebb vitte a tctmet, de eleg drága ezért abbahagytam. Régebben olvastam amerikában alkalmazzák főleg gyermek itp nél!! A googlében van róla sokminden tájékoztató a valakit érdekel komojabban!!

Nagyon sokat gondolok rád , Bianka, én is imádkozom érted, ha túlvagyrajt, jelentkezz!!! Tudum ,hogy sikerülni fog!

SZityipapa neked pedig sok sok cicát holnapra!! Én novemberben volta és még egy hónapmulva kell mennem, úgyhogy fogalmam sincs mennyi lehet,akkor volt 100 MIndenkinek jobbulat!! JUDIT

2009. márc. 24. 14:10

Sziasztok.

A colostrum a tehénnek az előteje.Én is megkérdeztem az orvostól azt mondta, hogy meg lehet próbálni, csak nagyon kell vigyázni,hogy bevizsgált termék legyen,mert fertőzést is kaphat tőle.Náluk a patikákba még nem is hallottak róla, így nem próbáltuk ki.

Mindenkinek nagyon sok cicát kívánok.

Mi holnap megyünk vissza kontrolra, mert sajnos nagyon sok lila folt van a lábán.a hétvégén volt vagy 20 új folt.Most meg úgy néz ki, hogy mintha múlnának.

Kiváncsi vagyok, hogy a 2 héttel ezelötti 260 ezerből most vajon mennyi van.

580. lujza5
2009. márc. 24. 13:56

Sziasztok!

Van 99 cicám úgyhogy szívesen adok belőle mindenkinek :)

Hálistennek minden rendben van úgyhogy 2 hónap múlva kontrol.

2009. márc. 24. 12:00
lujza5! Milyen lett a mai vérvétel eredménye?
2009. márc. 23. 10:04
BIANKA ! SZORITOK NEKED . HIDD EL A JÓ ISTEN MEGSEGÍT ,CSAK EGY KICSIT IS BÍZZÁL BENNE .
2009. márc. 23. 10:01
lujza5 ! SÖK SOK CICÁT NEKED IS !
576. Ann38
2009. márc. 23. 08:10

Bianka majd írj ha túl vagy a nehezén !Sokat eszembe jutsz !Szorítok én is Neked!

OLyan dolgokról írtok néha amit nem is hallottam még!mint a colostrum :/

Remélem jól vagytok .Áron és Bálint is !MIndenkinek sok trombocitát akik mennek ellenörzésre :)Szép napot!

575. Marcipan2003 (válaszként erre: 573. - Szilvaaa)
2009. márc. 23. 07:19
Megnéztem az adatlapodon az ultrahang képet:)
2009. márc. 23. 07:18

Bianka! Tudom, ezt már nem olvasod ma, de gondolatban Veled vagyunk! Jelentkezz, amint haza értél és jobban vagy!

Szilvaaa! A lámpát 2-2 sípolásig szoktuk használni. Tudom, hogy nehéz lekötni őket ennyi időre is - Áron is egy sajtkukac. Ilyenkor teszünk be neki egy olyan mesét, amit szeret, mert az pár percre leköti.

Szityipapa! Áron (lekopogom: kop-kop-kop) jól van. Már másfél hete jár oviba egyfolytában (erre az idén még nem volt példa). Szerencsére a többiek sem betegek, így talán ő sem kap el semmit. 11-én voltunk vérvételen, akkor 319 volt (küldjük Bálintnak egy nagy részét). Következő vérvétel - ha nem betegszik le Áron, vagy nem jönnek elő pöttyök - április 8-án. Már szegény óvónők is állandóan a gyereket nézegeti, nem pöttyös-e. Múltkor jól rám is hozták a frászt, de szerencsére csak megkarcolta valamivel a bőrét.

2009. márc. 22. 17:48

Nálunk ez a Colostrum szóba se jött, lehet hogy ilyen kicsiknek nem is adják.

Bianka!

Szorítunk holnap nagyon!

Jelentkezz amint tudsz!

Sok cicát mindenkinek aki kontrollra megy (küldeni most nem tudunk, mert kevés van:((( )

Pénteken megkukucskáltam Bálint Kistesóját UH-on és már 5,5cm-re növekedett:)

572. lujza5
2009. márc. 22. 16:39

Szia Bianka!

Holnapra nagyon szorítok Neked!

Biztos sikeres lesz a műtéted!

Jelentkezz ha túl vagy rajta és hazaengedtek!

Szityipapa Neked is szorítok a szerdára hogy sok legyen a cica.

Én kedden megyek, úgyhogy én is kérnék kölcsön egy kis cicát :)

Jobbulást mindenkinek!

Ja, az én orvosom nem ajánlja a colostrumot.

2009. márc. 22. 16:27
Marcipan2003 ! Hogy van a kicsi Áron ?én szerdán megyek megint kontrolra .Most 2 hete volt 147 a thr ,/de ebböl küldtem bálintnak 47 et /,de a kislegény sajna nem kapta meg .Áronnak mennyi most a cicája ? SZÓVAL LÁNYOK SZURKOLJATOK MÁR SZERDÁN ,/REMÉLLEM RÁÉRTEK EGY PICIT / MINDENKINEK SOK CICÁT.
570. vidajudit63 (válaszként erre: 569. - Szilvaaa)
2009. márc. 22. 11:39
Szia!! Nekem a colostrum jutott eszembe nempróbáltátok? Nekem annó nem segített, de az o rvosom azt mondta szerinte rövid ideig szedtem! GYermekkorban talán hatásosabb, mert a gyermekkori itp nél használják az inmunglobulint!!! csak eszembe jutott, mert nagyon sajnálom Bálintot!!! Nagyon szeretnék segíteni!!
569. Szilvaaa (válaszként erre: 567. - Marcipan2003)
2009. márc. 21. 13:59
Van a családban Bioptron lámpa, talán a nagyimnak vagy a nagynénémnek. Majd elkérem tőlük. Milyen gyakran használod? Naponta? és mennyi ideig? Bálintot 2 percre is nehéz egy helyben tartanom, de talán ez tetszene neki és nyugton maradna:)
568. Ann38
2009. márc. 21. 10:57
Mütét elött 3 védőoltást adtak nekem is..ha nincsen támogatás vagy kedvezmény nem olcsó injekciók..Erre ne kerüljön sor!Gyógyulást a kicsifiúknak! :)és mindenkinek!
2009. márc. 21. 07:00
Nagyon szorítunk Bálintnak! Történtek már csodák. Reméljük, a következő csoda a Tiétek lesz. Nem használtok Bioptron lámpát? Mi lámpázzuk Áron lépét és a csecsemő mirigyét, mióta kiderült ez a betegség. Hiszem, hogy ez is hozzájárul a gyógyuláshoz.
566. Szilvaaa (válaszként erre: 564. - Marcipan2003)
2009. márc. 20. 20:48

Igen, azért nem veszik ki előbb, mert egy védelmi rendszer más fertőzések ellen. Azt is mondta a doktor nénink, hogyha kiveszik akkor előtte kap majd mindenféle védőoltást. pl. Pneomococcus (remélem jól írtam) elleni védőoltást ami 2 éves korig volt ingyenes eddig nem kaphatta meg, de ha arra kerül majd a sor, hogy lépkivétel, akkor azt is meg kell kapnia...

De remélem vmi csoda jön majd,(minél előbb):)

565. Ann38 (válaszként erre: 564. - Marcipan2003)
2009. márc. 20. 20:45
NAgyon nehéz lehet a kicsikkel ebben helyzetben .Minden elismerésem a türelmetekért !Értem ,tehát a lépkivétel mint lehetőség kizárt ebben a korban a gyermeknél..hmmm.
2009. márc. 20. 20:35

Teljesen megértelek Szilvaaa. Amúgy is aggódik az ember a gyerekéért, de amikor lent van a thr, még nagyobb az aggodalom. Én is állandóan piszkálom szegény Áront: Ne mássz fel! Ne ugrálj le onnan! Vigyázz, be ne üsd a fejed! stb. Mint valami házi sárkány. Dehát hogy lehet egy kisgyereknek - pláne egy Bálint korúnak - elmagyarázni, hogy csak jót akarsz neki.

Én úgy tudom, azért nem veszik ki 4 éves kor alatt szívesen a lépet, mert ilyen kicsiknél még szerepe van a vérképzésben.

563. Ann38 (válaszként erre: 562. - Szilvaaa)
2009. márc. 20. 20:27
OLyan jó lenne megérteni és többet tudni ,hogy mitől van ez a ,,betegség,, !ha egyszer termelődik az a fránya thr.szám ..mitől nem marad meg!? Ha van valami gyulladás ,akár nátha van amikor leesik nekem is ..mégsem mindig..van amikor teljesen normális marad akkor is észre sem veszem ,lezajlik és minden a régi marad.Megérteni mi az amikor stabilmarad és mitől ingadozik időnként..ha volna amire figyelni lehet,mivel lehet elősegíteni a termelést..meglévőre vigyázni!Őrült játszma ez az egy biztos..kiszámíthatatlan.Remélem Bálintnál rendeződik !4éves kor alatt nem vesznek ki lépet,miért ? Lehet haggyák a természetre és teljesen helyre áll ;-) Biztosan így van ..ebben kell bízni !Nagyon szép hétvégét kivánok! Minden jót.Anikó
562. Szilvaaa (válaszként erre: 560. - Ann38)
2009. márc. 20. 19:06
Hát nem sok jóval kecsegtetnek:( azt mondják, hogy ilyen kicsi korban nem szokott ilyen makacs lenni ez a betegség, ez a felnőttekre jellemző. Mivel ált. 4 éves kor előtt nem vesznek ki lépet, így marad a medrol, az immuran, a quamatel és a várakozás, hogy hátha úgy gondolja a szervezete, hogy most már inkább nem eszi tovább a termelődő cicákat... azért én nagyon örülnék, hogyha legalább 50-60e körülire tartósan felugrana a thr. száma, mert így a 10e alattival és Bálint intenzitásával egy frászban vagyok:(((
561. lujza5 (válaszként erre: 554. - Szilvaaa)
2009. márc. 20. 09:39

Szia Szilvaa!

Nagyon sajnálom, hogy ennyire kevés a cicátok :(

Drukkolok hogy többen legyenek legközelebb.

Vigyázzatok magatokra!

Fel a fejjel!

560. Ann38 (válaszként erre: 559. - Szilvaaa)
2009. márc. 20. 08:37

Gratulálok a kistesóhoz!! második baba mindig elöbb kezd mozogni:)Sajnálom ,hogy ennyire kevés a trombocitátok...Mit mond az orvosotok mi a ,,lehetséges,,megoldás ?

Remélem mindenki jól van !Szép hétvégét és jó egészséget mindenkinek!

559. Szilvaaa (válaszként erre: 557. - Marcipan2003)
2009. márc. 19. 20:46
Amúgy minden ok errefelé:) Kistesó mintha már mozogna, pedig még csak 12. hétben járunk:) Holnap UH, és majd megkukucskálom:)
558. Szilvaaa (válaszként erre: 555. - SZITYIPAPA)
2009. márc. 19. 20:45
Várjuk nagyon a postás bácsit:)
557. Marcipan2003 (válaszként erre: 554. - Szilvaaa)
2009. márc. 19. 19:36
Sajnálom, hogy Bálint eredménye nem lett jó. Sokat gondoltam rátok. Ettől eltekintve azért jól vagytok? Pocaklakó nődögél?
❮❮ ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook