Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Idézetek, bölcsességek fórum

Idézetek, bölcsességek (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
3421. gabikka
2023. júl. 5. 14:03

"Sokszor gondoltam rá, hogy feladom, amikor úgy éreztem, Isten már nem figyel rám, sokszor kellett irányt váltanom, máskor pedig le is tértem az utamról.

De mindennek ellenére visszatértem és továbbmentem, mert meg voltam győződve arról, hogy nem élhetem másképp az életem.

Megtanultam, hogy mely hidakon kell átkelnem és mely hidakat kell fölégetnem."

(Paulo Coelho )

3420. gabikka
2023. júl. 4. 08:48

"Ne gondolj semmit! Csak éld meg a pillanatot amivel az élet megajándékozott, és próbáld megmutatni a szépségét másnak is..."

(Léria Dipán)

3419. gabikka
2023. júl. 3. 10:22

"Békét nem hozhat neked semmi, csak önmagad."

(Dale Carnegie)

3418. gabikka
2023. júl. 2. 12:12

"Ha a múlt bántott,

a jövő majd simogat -

a sors kompenzál."

(Pethő Detti - Haiku bonbon)

3417. gabikka
2023. jún. 29. 08:21

"Az élet nem elég - mondta a pillangó -, kell egy kis napfény, szabadság és egy kis virág."

(Hans Christian Andersen)

3416. gabikka
2023. jún. 28. 09:59

Müller Péter

"A legszebb ajándék: egy mosoly. Egy ölelés. Vagy még az sem - csak egy gondolat: "Szeretlek".

3415. gabikka
2023. jún. 27. 18:36

Amikor kedvességgel és szeretettel fordulunk mások felé - még ha nagyon finoman is -, az emberek továbbadják, és a kedvesség és a szeretet szétárad, mindenki örömére. Ezt tesszük mi emberek, képesek vagyunk szeretetet sugározni. És amikor így teszünk, érezzük a jótett hatását. Egy kicsit magasabbra emeljük a fejünket, és a szívünk csordultig telik szeretettel.

Julian Brass

3414. gabikka
2023. jún. 26. 08:53

Talán van időnk, talán nincs. Talán valakire túl sok, valakire pedig túl kevés. Lehet, hogy nem tudjuk élvezni az életet kellőképpen, lehet, hogy nem tudjuk kiélvezni a pillanatainkat, hanem csak figyeljük őket. Talán egyszer be merjük vallani magunknak, hogy minden elúszik mellettünk, ha nem vagyunk elég bátrak és minden elmúlik egyszer, ha nem vagyunk elég gyorsak. Lesz bátorságunk ahhoz, hogy elnyújtsuk az öleléseket és tárt karokkal várjuk azokat, akik még várnak ránk. Talán egyszer majd sikerül : megtanulunk csak a mának élni.

Katona Zsuzsa

3413. gabikka
2023. jún. 25. 09:45

"Sose becsüld alá a kis dolgok nagy jelentőségét!"

(Matt Haig)

3412. andilaci
2023. jún. 24. 14:20
"Igazán attól fáj az ütés, kitől simogatást várnál, s nem adhatod vissza, mert rögtön belehalnál..."
3411. gabikka
2023. jún. 24. 10:57

"Az élet legnagyobb ajándéka a puszta lét.

Akkor is, ha rossz, akkor is, ha nehéz.

Élni gyönyörű! "

3410. gabikka
2023. jún. 23. 12:22

"Élj! Nevess!

Szeress!

És igyál kávét!"

(Ismeretlen)

3409. Főnix3
2023. jún. 22. 10:24

Bízni abban, hogy miután felkapott az élet, jó helyen dob majd le, hatalmas hit, sokszor hiszem, talán ostobaság is. Mert bizony annyiszor dob ismeretlen tájra, bele a fájdalom közepébe, vagy csak a csalódás tengerébe. És ott állsz, vagy úszol az árral szemben, és csak egy gondolat tombol benned: túl kell élni. És fáradhatatlanul mész előre, meg nem állva, hittel és reménnyel, hogy majd ismét porszem lehetsz, amit felkap az élet, és végre hazatalálsz.

Todorovits Rea

3408. gabikka
2023. jún. 22. 10:04

"Az idő ingyen van, de megfizethetetlen. Nem birtokolhatod, de kihasználhatod. Nem tudod megtartani, de képes vagy kitölteni. Amit egyszer elvesztegettél, soha nem kaphatod vissza."

(Harvey Mackay)

3407. Főnix3
2023. jún. 21. 20:36

- Mintha manapság többen lennének, akik, ha nem is depressziósak, de boldogtalanok. Egyetértesz?

- Nem biztos, hogy így van. Inkább, mintha több lehetőség kínálkozna arra, hogy az ember reflektáljon a szomorúságára, meg arra, hogy tökéletlennek, alkalmatlannak érzi magát. És nyomás is nehezedik ránk, hogy legyünk folyton boldogok. Ami képtelenség.

2023. jún. 21. 20:14

A magányos ember a magányban önmagát zabálja fel, a tömegben felzabálja őt a többi.

Friedrich Nietzsche

2023. jún. 21. 20:12

Se forma, se cél: ez a mai ember.

Robert Musil

2023. jún. 21. 20:11

Az igazi szerelem […] kivételes dolog, alig kettő-három akad belőle egy században. A többinek hiúság vagy unalom van a mélyén.

Albert Camus

3403. gabikka
2023. jún. 21. 19:54

"A barátságokat bizony kikezdi az idő, és van egy pont, ahol a láthatatlan kötelék végleg elszakad, s már csak a múltban létezik."

(Sára Júlia)

3402. gabikka
2023. jún. 20. 10:07

"Adj egy esélyt az új napnak. Hagyd, hogy megmutassa neked a célodat, a feladatodat. Tudod, a reggelek éppen erre jók. Értelmet adnak az életnek a sötétség után."

(Dean Ray Koontz)

3401. gabikka
2023. jún. 19. 10:15

"Reggel kezdd úgy a napot, hogy nagy lelkesedéssel kelsz fel, azzal az elhatározással, hogy ma igazán nagy örömmel fogsz élni - és azután kezdj el nagy örömmel élni..."

Osho

3400. gabikka
2023. jún. 18. 10:03

"Az élet arra van, hogy ne lakjunk, hanem éljünk benne, és úgy hiszem, minden okunk megvan az örömre."

(Révész Sándor)

3399. gabikka
2023. jún. 17. 11:37

Emlékeztető... ♥️

Az első orvos a napfény.

A második orvos a tiszta levegő.

A harmadik orvos a tiszta víz.

A negyedik orvos az élő étel.

Az ötödik orvos a böjt.

A hatodik orvos a mozgás.

A hetedik orvos a pihenés.

A nyolcadik orvos a jó testtartás.

A kilencedik orvos a meditáció.

A tizedik orvos az ölelés.

A tizenegyedik orvos - hogy mindennek oka van.

A sokadik orvos a szerelem.

(Tania Tanev)

3398. gabikka
2023. jún. 16. 11:38

"Naponta legalább egyszer nevessünk. Van a nevetésben valami, ami könnyebbé teszi az életet."

Gary Chapman

3397. gabikka
2023. jún. 15. 19:00

"Boldogok azok, akik észreveszik a szépet olyan helyeken, ahol mások semmit sem látnak! Minden szép, csak jól kell tudni nézni."

(Pissaro)

2023. jún. 15. 11:13
Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. (Nietzsche)
2023. jún. 15. 06:40

" Az embereket a hülyeségükkel együtt kell szeretni.

Minden ember gyári hibás. Én is, te is. Azt hiszed, te nem vagy 'hülye'? Mégis szeretlek. Abban a hatalmas zsákban, amelyet a lelkemben nyitottam neked, minden rossz tulajdonságod belefér. Reggelig tudnám sorolni, mi miatt nem vagy szeretetre méltó. Mégis szeretlek! Ha nem így működnénk, nem lenne szeretet a világon!

Ha valakit megszeretsz, vegyél hozzá egy jó nagy szemeteszsákot. Minden nap dobd bele a másik hibáit! És felejtsd el! Nézz a szemébe! Ember ő is, szegény, mint te, és teli van hibával. Ne azt nézd, hanem a szemeit! Csakis a szemeit! Vagy még inkább: a szívét!"

Müller Péter

3394. gabikka
2023. jún. 14. 09:53

"Engem mindig lenyűgöz egy új nap ígérete: friss kezdet, még egy esély, és talán egy csipetnyi varázs is, amely valahol a reggelen túl vár."

(John Boynton Priestley)

3393. gabikka
2023. jún. 12. 09:43

"Adj egy esélyt az új napnak. Hagyd, hogy megmutassa neked a célodat, a feladatodat. Tudod, a reggelek éppen erre jók. Értelmet adnak az életnek a sötétség után."

(Dean R. Koontz)

3392. gabikka
2023. jún. 11. 10:29

"Aki nem remél,nem is él.

Az élet csekélységet kíván: legyen erőnk remélni.

A remény pedig ezt kívánja:

legyen erőnk végiggondolni,megérteni,hinni,merni,tenni - élni! "

Tatiosz

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook