Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Húsvéti tojáslikőr recept

Húsvéti tojáslikőr recept

A Húsvéti tojáslikőr hozzávalói:
8 tojás sárgája
25 dkg porcukor
1 doboz édesítetlen sűrített tej (375 ml)
1 rúd vanília
3 dl erős fehér rum


A Húsvéti tojáslikőr elkészítési módja:
A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. Kaparjuk ki egy hosszában felhasított vanília rúd magjait és adjuk a tojáshoz. A héját tegyük a rumba, hogy kiázzon. Adjuk hozzá a sűrített tejet,és azzal is keverjük simára. Töltsük bele a rumot és tegyük az edényt vízfürdőbe. A legegyszerűbb a kis fazekat beleállítani egy nagyba, amibe vizet töltöttünk. Lassan melegítsük meg, hogy a tojástól besűrűsödjön. Ne forraljuk fel, mert szemcséssé válik, ha a tojás megfő.

Töltsük háromnegyed részig az üvegeket, mert a még sűrűbbé válik, kell helyet hagyni rumnak, tejnek, hogy hígíthassuk.


Frissiben is fogyasztható, de pár napi pihenés hasznára válik.

Kategória: Italok, koktélok receptjei

A receptet beküldte: , 2017. ápr. 16. 08:18

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook