Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás sült lapocka recept

Fokhagymás sült lapocka recept

A Fokhagymás sült lapocka hozzávalói:
1,5 kg sertés lapocka
1 fej fokhagyma
8 dkg füstölt szalonna
kedvenc fűszerünk
mangalicazsír


A Fokhagymás sült lapocka elkészítési módja:
A ceruza vastagságú csíkokra vágott szalonnát betettem a mélyhűtőbe, mert ha kemény, könnyebb vele a tűzdelés. A fokhagymát a nagyságától függően a gerezdeket félbe, 3 részre vágtam, a kicsiket egyben hagytam. Egy kést csaknem vízszintesen beleszurkáltam a húsba és felváltva szalonnát, fokhagymát dugtam a résekbe.
Fűszerrel, sóval alaposan bedörzsöltem, megkentem mangalica zsírral.
Egy nagyobb sütőzacskóba raktam, egy kis lyukat vágtam a tetejére és tepsiben a sütőbe toltam. 150 °C-on kb. 2-2,5 órán keresztül sütöttem. A lassú sütés alatt nem csak omlós és puha lett a hús, hanem a fokhagymától, a szalonnától, és az ízesítőtől még a közepe is ízletes lett.
Nem kellett a zacskót kibontani, hogy a külső rétege szép pirosas színt kapjon, mert a 2 óra alatt ez a zacskóban is megtörtént.
Forrón nem lehet szépen szeletelni, így a tálalás előtt legalább 0,5-1 órával előbb nem árt kivenni a sütőből.


Hidegen is nagyon finom, napokig lehet rájárni, főleg a pecsenyezsírra, amivel mennyei szendvics készíthető.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. ápr. 13. 08:12
A fokhagymás sült lapocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook