Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Húsos gombóc recept

Húsos gombóc recept

A Húsos gombóc hozzávalói:
Fél kiló sertéshúsból pörkölt
1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
1 tojás
1 kanál búzadara
1 kanál zsír

tejföl


A Húsos gombóc elkészítési módja:
A pörköltet ledaráljuk és kevés szafttal vagy tejföllel krémszerűvé keverjük. A krumlit kockára vágjuk és megfőzzük, leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, 1 kanál búzadarát, és kevés zsiradékot. Gyorsan összegyúrjuk. Olyan tésztát csinálunk, mint a szilvásgombócnak, csak a gombóc közepébe a húsos töltelékből rakunk. Lobogó sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor van kész. A maradék pörköltszaftot behabarjuk. és a gombócok mellé tálaljuk. Ha kevésnek bizonyulna pörköltszaftunk, lehet kockával pótolni.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A húsos gombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook