Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marhapörkölt burgonyagombóccal recept

Marhapörkölt burgonyagombóccal recept

A Marhapörkölt burgonyagombóccal hozzávalói:
50 dkg marhalábszár,
1 kg burgonya,
10 dkg búzadara,
5 dl tej,
1 vöröshagyma,
1 dl száraz vörösbor,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyem,
olaj.


A Marhapörkölt burgonyagombóccal elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát olajon párold üvegesre, szórj rá pirospaprikát, de vigyázz, hogy ezután már ne pirítsd tovább, különben a paprika megkeseredik. Tedd bele a felkockázott húst. Keverd el, sózd, és öntsd rá a vörösbort. Fedő alatt párold puhára, ha kell, adj hozzá kevés vizet vagy húslevest. A tejet forrald fel, sóval, reszelt szerecsendióval ízesítsd, tedd bele a búzadarát és a nyersen lereszelt burgonyát. Dolgozd össze alaposan, fűszerezd utána, és vizes kézzel formázz gombócokat. Sós, forró vízben főzd ki, majd öblítsd le őket, és forgasd apróra vágott petrezselyembe.


Kategória: Húsételek receptjei


A marhapörkölt burgonyagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook