Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkemáj tejben párolva recept

Csirkemáj tejben párolva recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csirkemáj tejben párolva hozzávalói:
70dkg csirkemáj (lehet szívvel együtt is, aki szereti)
kb 2 dl tej

kis vaj vagy margarin a kikenéshez


A Csirkemáj tejben párolva elkészítési módja:
A csirkemájat megtisztítjuk és egy tálban besózzuk, és kb fél órát állni hagyjuk. (ez idő alatt fellazulnak a máj rostjai, nem lesz kemény!) Egy jénai tálat kikenünk, beletesszük a májat, és felöntjük annyi tejjel, hogy épp csak ellepje. Megpároljuk, lehet mikróban is. Kb 30 perc alatt kész, ezalatt a tejet magába szívja a máj. Kicsit felturbózott krumplipürével tálaljuk. (Párolt zöldség, füstölt sajt, esetleg egy tojássárgája a krumplipüréhez)

Nagyon egyszerű!


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. jan. 21. 18:38
A csirkemáj tejben párolva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook