Horvátország, Rab sziget, Lopar! (beszélgetés)
Szia!
Melyik szállodában voltatok Loparon?
Mennyibe került a szállás és irodán keresztül foglaltátok vagy magatoknak?
Nyári üdülést tervezzük júniusra és már nézegetjük a helyeket...köszi a választ!
sziasztok. mi most épp "hezitálunk" Horvátország és a Balaton közt. Hová érdemes menni Horvátországban? A környezetemből már annyian mondták, hogy: Dubrovnik, Zagar, Porec, Pula, Split...
Minket nem csak a tenger érdekel. Ezt most úgy értem, hogy nem szeretnénk reggeltől estig a parton heverni. Tehát szívesebben sétálgatnánk az "óvárosba", ha van olyan a térségben (régi épületek stb...)
helló!
én is 3 éve voltam ott, kemping , lakókocsi. jó volt, idén is megyünk. magán házat keresek, 1,5 hónapja levelezek már, elegem is van. se hely, ahol meg van ott fizetés előtt akadtam el.
babával megyek én is, viszek neki kaját, meg baba vizet, magunknak inni, meg pár alap dolgot, vaj,tartóstej, keverős kávé, egy egy konzerv, hogy ne kelljen venni. de reggelizni az ottani pékségekben fogunk, mert annál finomabb nincs.
komp: a sofőrnek se kell fizetni, az a kocsi árába van benne! meg piciknek se:-)
mi is rabon vásároltunk a közértbe. 12 óra volt a lakástól a kempingig, kommpal, juniusba. fél 6 felé reggel a kompnál fél órát vártam.
ha valaki tud infót szállásról, apartmanról, kérem irjon.köszi
Szia SaveAs!
A szállodánkban nem volt wifi a többi helyen nem próbáltam.
Szia Kzola!
Egy kérdés:
A lopar-i bar-okban van vezetéknélküli internet (WiFi)
Köszi
Köszi a választ.
Egyelőre más nem jut eszembe.
Minden jót.
ronai
Szia
Kétszer fizettünk az autópályán egyszer 53 kuna, a másikra már nem nagyon emlékszem de olyan 30-40 kuna lehetett az is.
Mi szállodában voltunk félpanzióval és olyan bőséges volt az ellátás hogy napközben csak gyümölcsöt ettünk, amit központban meg tudtunk venni. Boltban is csak egyszer voltunk amikor Rab városát néztük meg és ott volt egy nagyob bolt. De vannak Lopáron is kisebb boltok de abban nem voltunk mivel a szállodában bőséges volt az ellátás.
Mi reggel 6-ra érkeztünk a komphoz, nem volt nagy sor megéri korán menni, mert hallottam olyat is aki 5 órát várt a kompnál napközben. 2 felnőtt és 2 gyerkre a komp 150 kunába került, bár visszafelé csak 120-at fizettünk, mivel akkor derült ki hogy 6 éves kor alatt nem kell fizetni.
Ha van még kérdésed írj.
Szia
Szia,
Nekem van kérdésem:
Út díj?
Boltok , vásárlási lehetőség Loparon hol célszerű?
Vinni lehet húst, zöldségfélét vagy nem érdemes, hisz piac , ill. boltban lehet kapni ?...
Vacsoráztatok? Hol érdemes mennyiért?
Mikor érkezetetek a komphoz? Mennyibe került?
Oda vissza jegyet vettél?
Egyelőre ennyi.
előre is köszi a választ
ronai
ronai
Sziasztok!
Most jöttünk haza Lopár-ról, nagyon szép volt ha van kérdésetek írjatok.
És mikor érkeztek?
Mi is oda megyünk aug 12 én
Miket viszel? Hol fogtok lakni?
Voltatok már ott?
Szomszédom volt és nagyon dicsérte!
ronai
Sziasztok!
Rab szigeten keresünk kiadó szállást, ha valaki tud, megköszönném az információt. :D
sziasztok!
most szombaton indulunk... Rab (Lopar) :))
Hát, elég régen volt már, vagy 3 éve. Az nekem régen van, mivel nagyon szeretem Horvátországot :)
Egy kissé drágábbak a dolgok, mivel szigetről van szó, és oda hajóval viszik az árukat. Illetve nincsenek nagy üzletek, inkább a kempingek boltjai vannak csak. Ott meg kissé ki vannak élezve árak, mivel a turista úgyse tudja máshol megvenni.
Szerintem, csak azt vidd magaddal, ami eláll sokáig. Illetve ne felejtsétek el, hogy át is vizsgálhatnak titeket a határon, és semmiféle tojást, tejterméket, húst nem lehet átvinni. Mi úgy hagytunk ott egy egész tálca tojást a határon emiatt.
Vigyél vizet, üdítőt, konzerveket, a többit meg majd ott. Meg ebben a nagy melegben úgysem áll el sokáig a romlandó dolog. Számíts arra, hogy inkább pizzán, halon meg esetleg rendes éttermi étkezésen fogtok élni. Annyira nincs nagy választék, hogy csirkét meg ilyen-olyan húst fogsz tudni sütni, főzni, stb. Nyilván az alap élelmiszerek bőven fellelhetőek, és azért az áruk is elfogadható.
Mi voltunk már a Rab szigeteken, és hát legszívesebben haza se jöttem volna. A belváros kicsike, de nagyon aranyos. Sok pici utca, sok vendéglővel, jó kis éjszakai élettel. Éjfélig szinte minden nyitva van.
A part nagyon jó, kicsiknek és nagyoknak is, sok a kagyló, kavics, rákok, meg mindenféle tengeri élőlények :) Lehet gyűjtögetni.
További ajánlott fórumok:
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?
- A Balaton és Horvátország között milyen árkülönbség van?
- Nászút, Rab sziget, Horvátország... Vélemények szállásokról
- Melyik helyet tudnátok ajánlani Horvátországban nyaralásra 1 éves gyerekkel? Inkább Észak-Közép Dalmácia érdekelne, esetleg szigetek...
- Nyaralt valaki közületek Vir szigeten Horvátországban?
- Peljesac félsziget Horvátország