Hormonvizsgálat? (beszélgetés)
Szia! Szerintem nőgyógyászatra tudsz menni beutaló nélkül is. Nálunk legalábbis így megy. Néhol elég nyögve nyelős, de add elő a hattyú halálát, és kérj sztk alapon egy női hormonsor vizsgálatot. (Egyébként laborbeutaló nélkül.)
Az endokrinológiára feltehetően már beutaló kell, amit a háziorvos tud adni. (Én ott magánban voltam, ezért a feltételezés.)
Közös együttműködéssel lenne az igazi (nőgyógyász - endokrinológus).
Említették már a Pcos-t is. Amiket leírtál elég jellemzők rá.
Jó neked, hogy tényleg meg se érezted. Én 2009 szeptemberétől 2010 áprilisáig szenvedtem ezektől a tünetektől mint amiktől a kérdező. Borzalmas volt, nem kívánom senkinek sem.
Tényleg az a legjobb ha először körbejár mindent, ahogy én is tettem annak idején, és utána legalább megnyugszik, hogy tényleg nincs baj, csak tisztul a szervezet.
Akkor én szerencsések közé tartoztam, meg se éreztem. Sőt annak idején a görcsök miatt szedtem és azok se jöttek vissza.
Nőgyógyászhoz menj először, ha kell majd Ő küld endokrinológushoz. Sajna, nem vagyok ismerős arra felé, csak Miskolc felé:D.
Abban kérnék tőletek segítséget, hogy hova kellene fordulnom szerintetek, hogy megnézzék mi a problémám.
Januárban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, 12 év után. De azóta sem áll be a ciklusom. Általában 2 hetente megjön. De a bőröm is azóta nagyon csúnya lett. Szinte állandóan tele van gyulladt pattanásokkal/kelésekkel, főleg az állam, halántékom, homlokom, dekoltázsom és a vállam.
Nem tudom, hogy ez számít-e, de anyumnak volt pajzsmirigy problémája, ami miatt műtötték is.
Kihez menjek? Háziorvoshoz? Bőrgyógyászhoz? Nőgyógyászhoz? Vagy valahova máshova menjek? És kit ajánlanátok? Főleg itt Kecskemét és környéke jöhet szóba.
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok segíteni, hogy hormonvizsgálat(FSH, LH, Prolactin, Testosteron T3, T4 stb...)eredménye kb. mennyi idő alatt van meg?
- Megyek magánba hormonvizsgálatra. Nem várok addig míg...
- Mire "kell" egy hormonvizsgálat?
- A hormonvizsgálat mikor történik?
- Mit jelentenek ezek a számok a hormonvizsgálat eredményén?
- Ciklus 3. napi hormonvizsgálat. Ha a 3.nap hétvégére esik, akkor ...?