Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ohhh,az borzasztó sok.
Ne is csodálkozzon,ha baja van.
Már 3-dl tej is megemeli a vércukrot,mert több összetett cukor van a tejbe.
Gondolom már inzulinos cukros.
Nem tud lemondani a tejröl ?
Vagy csak mérsékelni napi fél literre elosztva?
Különben felnőtt ember,hiába is mondod,mondtad neki.
Azért sem úgy,makacs ember.
Jó reggelt!
A savanyakáposzta leve meg kimondottan jó hatással van a fránya cukor ellen.
További izgalmakkal teli vidám készülődést!!!
a helyzet kérem rettenetes...-)
Keleten hófelhők gyülekeznek..-)
na ne... már kakajót se ihatok?
ezt egyik doki se mondta még, pedig van egy rakattal belőlük.
Ühüm... és köszönöm...
úgy tűnik nekem ilyenem nincs..
csak a boltokba olvasom mindig ezt a laktózmentes sok firle francot és sosem tudtam, hogy az mi.
de mindig elfelejtettem a google-ba megnézni.
de azért jobbulgatást kívánok, a csokit meg kibírod..-)
Tudja miaz,hidd csak el,attól lett diabétesze,a sok kakaótól,amelyet tejjel készített,abban van a tejcukor.
Mi a fenének kell annyi tejet,vagy kakaót inni,hogy cukros legyen?
Nem is értem,lehet jobb is.
Szép álmokat mindenkinek.Nekem már lesz, cefettül hasogat a térdem bokám.
Igazság szerint én azt sem bánnám, ha cécó és rokonság nélkül menne le a karácsony. Mikor külföldön éltem szuper karácsonyokat töltöttem magamban - persze akkor még ott volt a telefonvonal másik részén az egész család. Lehet pizsiben flangálni, és enni, amit az ember éppen megkíván, bár az utóbbi most idén nem játszik.
@Lufhansi: a laktóz az a tejcukor, amit egyes emberek nem tudnak lebontani - ők a laktóz intoleránsok. Nekem csak akkor van gondom a laktózzal, ha betámad a colitis ulcerosa nevű undok nyavalyám, ami idén úgy gondolta, hogy hat hosszú, viszonylag békés év után, decemberre meglátogat. Ezért diétáznom kell, és bármilyen tejes dolgot ennék vagy főznék, akkor vehetek jó drága laktóz mentes termékeket, és átmenetileg nem tudok megenni egy csomó zöldségfélét. Már csak hogy dobjon még egy lapáttal a karácsonyi költségekre. Sajnos a káposzta és a csoki is tiltó listás jelenleg.:((((((
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)