Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Igen!
Én ezen kívül barkácsboltba is bejárok, hogy legyen fogalmam, mi minden van már kitalálva.
Nahát, ez nagyon jó hír! Nem kell még cipekedned sem nagyon sokat.
Nálunk a falubeli "reális" boltban olcsó a kilós tészta, évek óta több fajta kapható, most úgy 400 Ft körüli áron. A tojás nélküli tészták között egészen jó a minősége.
Van itt is olcsó bolt, de én a mosogatószerre, némelyik tisztítószerre inkább többet költök, de a jó minősége miatt tovább is tart.
Mosószerben pedig a másfél literes 500 Ft-ért eddig még verhetetlen. (A "kóp" saját márkája, névtelen!)
Van új a nap alatt!
Karácsony előtt hozzánk viszonylag közel megnyílt egy icike-picike új üzlet, tele háztartási tisztító-szerekkel, hasonlókkal. De ház az már karácsony előtt nem kellett, be sem mentem szétnézni.
Tegnap bementem: hát a tisztító- és tisztálkodó szereken kívül mint kiderül árul még u.n. "csomagolt élelmiszereket is", és ráadásul olcsóbban, mint a 100-as boltok. Azt hittem leájulok, a 100-asban amit lehet kapni száraztésztát fél kg. 400 ft-ért, ebben az üzletben a ma menő márkát jelentő gyer-mely-t adja ez az üzlet 300-ért. De ugyanúgy van benne só, cukor, kávé és hasonlók, mint a 100-asokban!
Szóval érdemes majd alaposan körbenézni az ilyen üzletekben is!
Ezt olvasva, még én is, vadidegenként.
Köszönöm, hogy megosztottad!
Nálunk is a férjem a spórolós, ő is mindig nézi a darab árakat, sokszor volt valami olcsóbb akció nélkül, mint akciósan. Nagyon fejben is tudja tartani, hogy ez pl. a P..y-ben ennyi volt akció nélkül, Tesóban meg akciósan több, stb...
Én ehhez elég hebehurgya vagyok, az is igaz, hogy otthon sem láttam jó példát spórolásból. De azért sokat fejlődtem 20 év házasság alatt (de még lenne mit.)
Sziasztok jó reggelt! :)
Nem, nálunk az eső esik napok óta, gánya idő van
Szépséges napot mindenkinek!
Nálatok esik már a hó?
Azért a Piroskák ne múljanak el!
Én sok szeretettel köszöntök minden ünneplőt, és nézzétek el, hogy nem tudom a névnapokat, még a fontosabbakat sem fejből. A családban nem volt szokás, a sajátomat sem tudom, nem is szoktam tartani.
Szép jó reggelt mindenkinek!
Nekem is sikerült felébrednem, remélem ma is olyan szép napsütéses idő lesz mint tegnap!
Nálatok mi újság?
Ezt megelőzően sokáig háttérbe szorítottam magam, itthon ápoltam a férjemet közel tíz éven át.
Éltem egyedül, de akkor két kicsi gyerekkel, mert az első házasságom válással végződött.
Most kicsi gyerek felelőssége sincs rajtam.
Azért nehéz lehet neked. Főleg úgy, hogy soha nem éltél egyedül. Anyósom élt át hasonlót, amikor megözvegyült. Hihetetlen időrabló technikákat alkalmaz a munkamentes napjaira, a férjem nem is nézte jó szemmel.
Egészen addig, amíg el nem magyaráztam neki, hogy az édesanyja, így él túl. Így nem akarja magányosnak, haszontalannak érezni magát, hogy egy munkából hármat kreál. Ha neki ez segít, akkor tegyen így, hiszen a saját idejét osztja csak be vele. Azt hiszem, mindenkinek más segít a túlélésben.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)