Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


50153. Guruljka
2014. ápr. 13. 17:27

Ami a halakat illeti, az is számít, ki hol él.

Én mindig bolti halat ettem.

Megpucolni nem szeretném, nem is tudnám.


Itt pedig csak fagyasztott halat kapni, az pedig egy-vagy kétféle, és tengeri vagy pangasius.


Néha lehet venni két-három szelet pontyot fagyasztva, de amióta egyszer nagyon megcsömörlöttem a bajai halászlétől, nem is ettem pontyot, mindig az utolsó pillanatban meggondolom magam.


Egyszerűen nem jutok más fajta halhoz, emiatt a halat sokszor csak épp hogy "letudom", mint kötelező étket. A fagyasztott filét elkészíteni valahogy nem tölt el különösebb ambícióval.

50152. lúdanyó
2014. ápr. 13. 14:05
:)
50151. 7e137d638c
2014. ápr. 13. 10:57

És ha már a halaknál tartunk...

Ha valaki szeretne valami potyka-különlegességet ünnepi alkalomra, van egy receptem még a '70-es években találtam valami régi-régi szakácskönyvben. Szóljatok írom!

50150. 7e137d638c (válaszként erre: 50147. - Anyagi)
2014. ápr. 13. 10:46

Köszi!

Igazad van, a hazai halak a legjobbak, szerintem is! A tiszait szinte mindet ismerem, sőt, ha kell felismerem! (Horgász-feleség voltam!) Csak az a szakbolt eléggé messze van, ez pedig itt van/volt a szomszédban! És most húsvét előtt nem akartam még arra is külön költeni, ez a vásárlás egy pillanatnyi ötlet volt, nem előre betervezett!:))

50149. Anyagi (válaszként erre: 50142. - Caravell)
2014. ápr. 13. 10:35

Jó tanulmányozást!


Régi szép idők, amikor egy elektromos kütyün csak két gomb volt : a bekapcsolásra, meg a kikapcsolásra! :)

50148. Anyagi (válaszként erre: 50140. - 7e137d638c)
2014. ápr. 13. 10:33

Köszi!

Egyszer (először és utoljára) engem is a hangzatos cápaharcsa név igézett meg!

50147. Anyagi (válaszként erre: 50139. - 7e137d638c)
2014. ápr. 13. 10:30

Megértem, nekem sem mindegy az ár!

De a távolkeleti ételekben és pl. a halak etetőanyagában nem nagyon bízok.

Persze sok szemetet megeszünk mi is. :(

Már a tengeri halakról is sok rosszat hallani, hogy felgyülemlett bennük a tengerek szennyezése miatt a sok nehézfém.

Inkább a hazait választanám, ha lehet. Ha nem az ízéért veszed (gondolom nem tartod túl jóízűnek), mit szolnál a busához?

Olcsó, hazai, biztosan nem iszapízű. Fűszerezve megsütve finom. Ilyenkor a fűszerek elnyomják a kissé füstös jellegű ízét.

Az Omega3 benne van és végülis ezért egészséges a hal!

50146. 7e137d638c (válaszként erre: 50142. - Caravell)
2014. ápr. 13. 10:26

Egyébként nekem is Vili van, felültöltős, abban is lehet 3 kg-t, vagy 5 kg-t mosni. Lehet választani, hogy csak 30 perc, vagy 2 órás, esetleg csak öblítés-jellegű. Nálam a centri még csak 800.


A kezelési útmutatónak azt a 2 oldalát, ahol ezek gombok, vízhasználat stb. stb. van, lefénymásoltam, és odaraktam a gép tetejére. A füzetet, amit adtak, a számlával együtt elraktam oda, ahol egyébként az ilyen dolgokat őrizni szoktam. Ebben van az az oldal is, ahol a garancia-jegyek sorakoznak, nem akartam, hogy napi használat során, bármilyen sérülés érje!!!!

50145. Briell14 (válaszként erre: 50142. - Caravell)
2014. ápr. 13. 10:03

Örülök, hogy ilyen hamar sikerült! :)

Használd egészséggel!

50144. caravell (válaszként erre: 50139. - 7e137d638c)
2014. ápr. 13. 09:58
Igazad van, és már megint visszajutottunk oda, hogy bizony az árát is nézni kell... Már nagyon régóta szeretném megkóstolni a vajhalat, de horror ára van :(
50143. caravell (válaszként erre: 50141. - 7e137d638c)
2014. ápr. 13. 09:56
Köszönöm :)
50142. caravell (válaszként erre: 50135. - Anyagi)
2014. ápr. 13. 09:55

Köszönöm!

Elöltötltős, de meglepően kis méretű (fele akkora helyet foglal, mint a régi) és 3 kg vagy 6 kg ruha mehet bele. A centrifuga választható sebességű, a 800-as szerintem is elég, az 1000-est csak a vastagabb törölközőknél, tréningeknél stb. használom, amikor sok ruha van, vagy olyan körülmények, hogy nehezebben szárad, mert nem bírom elviselni a lassan száradt (ázott kutyaszagú) ruhákat. Ezen van vasaláskönnyítő program is, meg egy csomó minden, folttisztító, fehérítő, extra öblítés (pluszban kérhető)... még tanuljuk egymást. Eco kijelzős, mutatja, hogy milyen energiafogyasztású program a kiválasztott, lehet gondolkodni, hogy kell-e az vagy olcsóbb is elég.

Szép kis "játékszer" remélem, sokáig segítségemre lesz (mert nem olcsó mulatság sajnos) :)

50141. 7e137d638c (válaszként erre: 50132. - Caravell)
2014. ápr. 13. 08:16
Használd egészséggel!
50140. 7e137d638c (válaszként erre: 50123. - Anyagi)
2014. ápr. 13. 08:13
Amit én veszek: "Gyorsfagyasztott cápaharcsa filé" Teljesen síma, átlátszó zacsiban, kb. mint a karom csuklótól könyékig, a filé egyben van benne, 3-4 szelet, ára 800.-/csomag. (Forg. Kedvenc JM Kft.) remélem nem veszik reklámnak
50139. 7e137d638c (válaszként erre: 50123. - Anyagi)
2014. ápr. 13. 08:07

Nem az íze, az ára miatt veszem a pangísiust. Szerintem igazad van, ami iszap ízű, tavi vagy tenyésztett hal, legyen az harcsa vagy pangísius. Ezek előbb-utóbb elhíznak, mert etetik őket, ill. a lakhelyükön nincs meg a folyóvíz-öntisztító hatása.


Ezért szoktam rácponty-ként össze-vissza-rakni mindenféle zöldséggel, és ízlés szerinti fűszerekkel. De bízom benne, hogy a fehérje-tartalom azért ebben a fajta halban is benne van, ami a szervezetnek szükséges. No meg az ára sem mindegy!


Amikor igazán ízletes, finom halat akarok (sütni-rántani-halászlé), akkor a halas szakboltban frissen pucolt, előhűtött hazai halakat vásárolok.

50138. 7e137d638c (válaszként erre: 50120. - Anyagi)
2014. ápr. 13. 07:53

Köszi, ezt a változatot ismerem, bár én teljesen másként készítem. Ha megengeditek ide írom a saját változatomat, ha valaki gondolja, próbálja ki, talán megtetszik neki:

- a karalábot vízszintbe ketté vágom, kivájon a belsejüket, és (a kivájt reszelékkel együtt) lobogó sós vízben egy kicsit előforralom

- a darálthúst dinsztelt hagymára teszem, fűszerekkel, pici vízzel födő alatt puhára párolom, majd az előre megfőzött rizst is belekavarom

- karikára szelt krumplit sütök


Zománcos tepsit kizsírozok/olajozok, majd vastagon megkenem tejföllel.

Beborítom a kész sült-krumplival

Rárakom a megfőzött, kivájt karaláb-reszeléket

Arra ráültetem a félbevágott, kivájt karalábokat, ezeket töltöm meg a kész darált-húsos töltelékkel


A tetejét szintén vastagon megkenem tejföllel + megszórom reszelt sajttal, és néhány percre bedugom a sütőbe!!! (Nem kell sokáig sütögetni, hiszen minden része már főzött-sütött!)

Imádom ezzel a módszerrel, hidegen is fogyasztható! Ha gondoljátok, próbáljátok meg!

50137. Anyagi
2014. ápr. 13. 06:52

Most megyek és megiszom az epe-teámat.

Mióta néhányszor begörcsöltem, mindég így kezdődik a nap.

Még szerencse, hogy leszoktam a kávézásról, mert ez után a tea után egy ideig nem tudok tejeset inni, mert rögtön csikarni kezd a hasam.

Hiába, öregszem.... már sok minden kezd összejönni. :(

50136. Anyagi (válaszként erre: 50133. - Caravell)
2014. ápr. 13. 06:48
Köszönöm! Kedves vagy! :)
50135. Anyagi (válaszként erre: 50132. - Caravell)
2014. ápr. 13. 06:47

GRATULÁLOK AZ ÚJ SEGÍTŐ CSALÁDTAGHOZ!


Ez a gép felültöltős? A 3 kilóból gondolom...


Nekem is felül töltősöm van, mert csak ez fér el, de én elégedett vagyok vele.

Az ezres centrifugát sosem használom. Nyáron 300-as fordulaton is elég (az udvaron teregetek, úgyis megszárad) télen az 500-ast, ha nagyon muszáj néha a 800-ast, de akkor ahogy leállt, rögtön teregetek , de még így sem tudom olyan szépen kirázogatni, elegyengetni a ruhákat, hogy

vasalás nélkül is kinézzenek.


Én trikókat és hasonlókat nem vasalok, inkább szépen eligazítva teregetek! :)

50134. Anyagi (válaszként erre: 50130. - Guruljka)
2014. ápr. 13. 06:40

Nem gyanús, hogy mindegyik halszelet egyforma méretű? Nem ilyen darálékból formázott halszeletekről van szó, mint egyes halrudacskáknál?

Vagy pl. a csirkefalatkáknál, vagy pulykaszeleteknél?

Minden esetre nagyon köszönöm az információt, utána fogok nézni a boltban. :)

50133. caravell (válaszként erre: 50116. - Anyagi)
2014. ápr. 12. 22:45
Aztaaaaa..., de szorgalmas voltál! :)
50132. caravell (válaszként erre: 50114. - Lúdanyó)
2014. ápr. 12. 22:42
Megvan a mosógép, köszönöm az érdeklődést, szurkolást, Whirlpool AWS 63013 6kg / 3kg ruhára, 1000-es centrifugával, "A" energiaoszt. hatodik érzék súlyautomatikás, színprogramos, kézi mosás, gyors mosás, folttisztít programok (11 féle program) késleltetés stb, közel 90 000 Ft-os gép, most 68-ért volt a madaras tecsóban, mert valami szuper hétvége van, 3 napos akcióban. Sajnos így nem adták részletre...
50131. Guruljka
2014. ápr. 12. 22:24
Sötét és világosabb kék zacsiban van, sok rajzolt delfinnel rajta.
50130. Guruljka (válaszként erre: 50129. - Anyagi)
2014. ápr. 12. 22:22

Olyan férfitenyér az ujjak nélkül, szabályos kocka és ujjnyi vastag. Csodálkoztam is, hogy egyformák és kb 8 dekásak a kockák, olvadás után.


És nem találok ilyen képet, de a cég megvan, Delfin alatt megtalálod őket, van másféle termékük is.

50129. Anyagi (válaszként erre: 50128. - Guruljka)
2014. ápr. 12. 22:07

Előre is köszi!


Mit jelent az, hogy kockára van vágva?

Mekkora egy kocka? Mint a pörkölt, vagy legalább tenyérnyi?

50128. Guruljka (válaszként erre: 50123. - Anyagi)
2014. ápr. 12. 20:18
Én vettem magyar csomagolásút. Delfin a márkajelzése, elég buta módon. Abban adagra (kockákra) vágott pangasius van, ami egyben marad felengedve is. Nem a legolcsóbb, de nekem azért is jobb, mert eleve kisebb a csomag, és a kis mélyhűtőben jobban elfér. Fél kilós körül van, nem emlékszem már, de rákeresek most a neten.
50127. Anyagi
2014. ápr. 12. 20:13
Kicsit elcsúsztam időben, de éhes vagyok. Egy kis juhtúró, libatepertő, lilahagyma, kenyérke....
50126. Anyagi (válaszként erre: 50115. - Guruljka)
2014. ápr. 12. 20:10
Nyilván nem kezd el vérezni, csak ezt is figyelembe kell venni a dozirozásnál, vagy egy balesetnél/műtétnél.
50125. Anyagi (válaszként erre: 50113. - Caravell)
2014. ápr. 12. 20:08

Szurkolok!!!!!!!!!!!!!

Milyen mosógépre áhítozol?

50124. Anyagi (válaszként erre: 50108. - Alidamolnar)
2014. ápr. 12. 20:07
Én beforralnám felére/harmadára a húslevest, hogy ne foglalja a helyet. A víz elpárolog, az ízek meg koncentrálódnak ilyenkor.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook