Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


46039. forrest2010 (válaszként erre: 46035. - Migerben)
2013. dec. 7. 05:03
Az én Anyósom valaha hurkát is tett az egyik zsírosbödön aljába , a férjem szerint az volt élete legfinomabb hurkája amit evett , persze , mire a bödön aljáig jutottak , addigra ki volt éhezve erre a finomságra , mert a disznólkodás utáni időkbe már unták a hurkát / mivel a gyorsan romlandót kellett először elfogyasztani / és akkor már a könyökén jött ki a hurka , de hónapokkal utána már úgy volt vele , mint a kedvencem a : Csengetett Mylord ?" -ba , már az ízére se emlékezett , olyan rég evett utoljára !
46038. Guruljka (válaszként erre: 46037. - Alidamolnar)
2013. dec. 6. 19:52

Jaj, csak nem leszel rosszul tőle!

Remélem, nem! Amit ennyire megkíván az ember, az nem szokott megártani.

2013. dec. 6. 19:11

Amúgy elkészült ez a sült husi dolog, hogy ez milyen finom lett!!!

De nem vagyon normális, melegen szedegettem ki a zsírból, és kenyér nélkül faltam belőle, utána az ujjaimról is lenyalogattam a zsírt!!:))

46036. alidamolnar (válaszként erre: 46035. - Migerben)
2013. dec. 6. 19:09
Köszi az ötletet, legközelebb ezt a sült kolbászos verziót is kipróbálom.
46035. migerben (válaszként erre: 46013. - Alidamolnar)
2013. dec. 6. 17:23

Anyósom nem csak a húst tette bele a zsírba, hanem a sült kolbászt is. Azt mondják nagyon finom volt, én már nem ettem belőle.

De gyerekkoromban, ha hosszabb nyaralásra mentünk, anyu befőttesüvegben tett el így húst, egy hetet akkor is elállt, és az finom volt.

46034. Briell14 (válaszként erre: 46033. - Lúdanyó)
2013. dec. 6. 16:58
Igen. Neked is puszi érte! Cupp-cupp! :)
46033. lúdanyó (válaszként erre: 46032. - Briell14)
2013. dec. 6. 16:57
na ugye!!..:)
46032. Briell14
2013. dec. 6. 16:43
Elkészült, vagyis összeért a marinált halam. Köszönöm Nektek, hogy áradoztatok róla, egyébként sosem készítettem volna el. Nagyon finom! :)
46031. 7a3a05277b (válaszként erre: 46030. - Alidamolnar)
2013. dec. 6. 13:19

Próbáld ki egyszer így elkészíteni a kacsa, a csirke vagy a liba combját! Nagyon finom, szaftos húst fogsz kapni, ráadásul sokáig eláll, mert a zsír elzárja a levegőtől.

Viszont a bőrét vagy kézi lángszórópisztollyal ( a kis konyhaival) vagy serpenyőben tálalás előtt érdemes megpirítani.

2013. dec. 6. 11:44

Ó, Lányok, nagyon szépen köszönöm a zsírban sütött husi ötleteket! Rendesek vagytok nagyon!!!

Neki is állok.

46029. Briell14 (válaszként erre: 46028. - 7a3a05277b)
2013. dec. 6. 10:47
Igen, ez igaz. Mmacus írta, hogy náluk 24-én délben van, az nem rossz ötlet. :)
46028. 7a3a05277b (válaszként erre: 46017. - Briell14)
2013. dec. 6. 09:39
Mi nagyon szeretjük, de nálunk ez valahogyan szilveszterre szokott tolódni, mert karácsonykor annyi minden más készül.
46027. 7a3a05277b (válaszként erre: 46013. - Alidamolnar)
2013. dec. 6. 09:38
Ezt bármilyen hússal megteheted. Ha annyi zsírba teszed, hogy ellepje teljesen és lassan, gyöngyözve készre sütöd, megkapod az egyik legelegánsabban elkészített húst, a konfitált húst :)
46026. Tejespite (válaszként erre: 46022. - 91d4989ab9)
2013. dec. 5. 22:03

Ez szellemes volt :-))

Lynxlynxet nem is vettem észre. Sajnálom.

46025. Briell14 (válaszként erre: 46021. - Tejespite)
2013. dec. 5. 21:31
A LynxLynx is törlését kérte.
46024. murva (válaszként erre: 46013. - Alidamolnar)
2013. dec. 5. 20:40
Szoktam én is amikor fokhagymás oldalast sütök sok zsírt tenni bele,mert a párom szereti kenyérre,az oldalast én nem szoktam a zsírban hagyni a végén kiszedem,de mondjuk ez az elkészítés szempontjából lényegtelen.Lábasba zsír bele a beízesített hús+ sok fokhagymát reszelek vagy nyomok bele+ víz és párolom a húst a vizet pátolgatva,amikor már csak egy kicsit kell neki sülni akkor teszek még hozzá zsírt,hogy azzal is összesüljön az íze miatt,fontos ,hogy a vizet elsüsd,csak zsír maradjon,de a zsírban ne szárítsd ki a húst.
46023. Guruljka (válaszként erre: 46018. - Alidamolnar)
2013. dec. 5. 20:32

Igazából a vágáskor sütötték ki az erre szánt húst.

Így háztartásilag szerintem tedd oda a tarját kisebb mennyiségű zsírban, kevés vízzel párolgatva, majd tegyél hozzá zsírt, és "süsd zsírjára".

Így nem tart olyan nagyon soká talán.

46022. 91d4989ab9 (válaszként erre: 46021. - Tejespite)
2013. dec. 5. 20:22
tél lett
46021. Tejespite
2013. dec. 5. 20:20
Sziasztok, mi lett Kisibolyával? Látom, törlését kérte. Szimpatikus volt nekem.
46020. Briell14 (válaszként erre: 46019. - Alidamolnar)
2013. dec. 5. 19:29
Én is szeretem...amúgy. De karácsonykor nem szoktam.
46019. alidamolnar (válaszként erre: 46017. - Briell14)
2013. dec. 5. 19:27
Nálunk nem. Télen egy-két alkalommal szoktam csinálni mákos gubát. De sok helyen karácsonyi menüként eszik. (Mondjuk én imádom.) Jó, hogy szóba hoztad, a napokban készítek is:)
46018. alidamolnar (válaszként erre: 46015. - Guruljka)
2013. dec. 5. 19:25

Köszönöm.

Én hűtőben tartanám, nem is csinálnék belőle rendszert (nem hiányzik a hízás), csak a férjem úgy rákívánt erre.

Csak a módját még mindig nem tudom. Tehát felolvasztom a megvásárolt mangalicazsírt, beleteszem a tarja darabokat, fokit, és sütöm a zsírban, így jó lesz? Gondolom, alacsonyabb hőfokon és órákig. (Az a baj, hogy anyu sem csinált ilyet, a nagyi már nem él.)

46017. Briell14
2013. dec. 5. 18:37
Nálatok hozzátartozik a karácsonyi menühöz a mákos guba?
46016. lúdanyó
2013. dec. 5. 18:37
:)
46015. Guruljka (válaszként erre: 46013. - Alidamolnar)
2013. dec. 5. 18:32

A zsíros bödönben tartottak így húst.

Másik bödönben a sima, üres zsír volt.


Már gondolkoztam, miért van az a formája a bödönnek, hogy felfelé szűkül, és a (ráhajtható) fedelén csak pár szellőzőlyuk van. De nyilván azért, mert így a lehető legkisebb felület érintkezik a levegővel, de egy kanállal még bele tudunk nyúlni.

Kapható még zsírosbödön, kicsi is, nagy is.

Kamrába nem is kell annál jobb.

Ha nincs kamra, akkor én több kisebb edényben hűteném be, és mindig a megkezdettet elől hagynám a konyhában, hogy kéznél is legyen, és kenni is lehessen.

(Mármint, ha rendszeresen ennék zsírt.)

46014. Briell14 (válaszként erre: 46013. - Alidamolnar)
2013. dec. 5. 18:17
Hallottam már róla, de én még nem készítettem. Régen még hűtőbe sem rakták be - mert nem is volt, :D - csak kint hagyták a hideg kamrában.
2013. dec. 5. 17:50

Kérdezni szeretnék:

Régen nagymamám csinált olyat, hogy húst sütött, és zsírral rétegezve tárolta, nagyon finom volt kenyérrel.

Szokott ilyet csinálni valaki?

Tarjából gondoltam, az jó ízletes hús. Vettem mangalicazsírt is. Arra gondoltam, hogy bő zsírban sütöm a húst egy lábosban, bele fokhagyma, és ha kihűlt, megy a hűtőbe.

Esetleg aki készített már ilyet, leírná, hogyan kell ezt jól csinálni? Köszönöm előre is!

46012. lúdanyó (válaszként erre: 46008. - Anyagi)
2013. dec. 4. 20:27
igen már fel lettem 'homályositva..:)
46011. 7a3a05277b (válaszként erre: 46009. - Anyagi)
2013. dec. 4. 19:20
Látom, nem hiszel nekem :) Szerintem egy jó sushi finomabb, ízesebb, ízletesebb, mint egy átlagos magyar étel. De ízlések és pofonok, persze :)
46010. 7a3a05277b (válaszként erre: 46005. - Anyagi)
2013. dec. 4. 19:19

Először volt vele problémám, de ha már fájdalom van, akkor a hasi ultrahang minden esetben kimutat törmeléket vagy homokot, azaz az epehólyag már nem működik jól, gyógyulni nem tud, de veszélyes lehet, ha ezek kilökődnek, mert elzáródik az epeút és bizony besárgul az ember.


Süti... az vajat tartalmaz, az meg zsíradék. Tojást is, az sem jó. Meg mákot, olajos magvakat sem lehet...

Alapvetően tilos a tojás, a k betűs zöldségek (nem ételek), a zsíradékkal főzés, max. egy ek. olívaolaj/friss olaj utólag hozzátéve az ételhez. Nem lehet olajban sütni, hagymát, fokhagymát enni. Minden tilos, ami pörköltös. A bogyós gyümölcsök. A cukor, a fehér liszt. Soroljam tovább? :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook