Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Ez nagyon jónak tűnik. Köszönjük szépen.
Az aszalt szilvát szabad nekünk a második szakaszban? Vagy inkább várjunk még vele egy kicsit.
Egyébként tényleg apró lépések választanak el tőle. Úgy lelassult a fogyás nálam, hogy 1 kilóval küzdök lassan egy hete.
A férjem szerint szemet kell hunyni felette, de én csak azért nem akarok, mert elhatároztam, hogy teljesen végigcsinálom.
Küldöm a receptet,próbáljátok ki.:)
Túrós-aszaltszilvás zabpehelytorta
Hozzávalók: 30 dkg zabpehely,tej, víz, 50 dkg túró, 3 tojás,citromhéj,édesítő,20 dkg aszalt szilva,vanilia aroma /elhagyható/, olaj.
Elkészítés:
A zabpelyhet egy lábasba rakom, és annyi vizet és tejet öntök rá felesben, amennyi éppen ellepi. Ízlés szerint édesítőt teszek bele.Gyakran megkeverve addig főzöm, míg egy sűrű, ragadós massza lesz belőle.
Olajjal vékonyan kikenek egy nagyobb tortaformát, majd belesimítom a főtt zabpelyhet.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb.15 percig elősütöm.
A túrót egy tálba teszem,hozzákeverem a tojások sárgáját,az édesítőt ízlés szerint,a citrom reszelt héját,az aromát.
A tojások fehérjét habbá verem,és azt is a túróba keverem.
A masszát ráöntöm az elősütött,meleg alapra,és kirakom a tetejét aszalt szilvával.
Visszateszem a sütőbe és addig sütöm, míg a széle pirulni kezd (kb. 30-40 perc).
Melegen és hidegen egyaránt finom.
Sziasztok!
Tegnap készítettem egy túrós-aszalt szilvás zabpehelytortát.
Nagyon egyszerű és finom.
Oké-oké:-)
Én csak háziasszonyi tapasztalataimra alapoztam.
Ha így van, hát így van.
Megsütötted?
Nekem soknak tűnik a sütőpor mennyisége nagyon a 6 evőkanálnyi gabonához.
Próbáljátok ki ezt a recepte, nagyon jó!
Csokis muffin
Hozzávalók:
2 tojás
1 zacskó sütőpor
fél bögre zsírszegény tej
150g cukornak megfelelő édesítő
60g keserű kakópor
4 ek zabkorpa
2 ek búzakorpa
Keverd össze az egészet. Tedd a muffin papírt a mufin sütő tesibe, kanalazd bele a masszát.
180 fokon 20-35 perc
Sziasztok!
Ez egy jó diéta! Nekem nagyon bejött! Minden nap kevesebbet mutat a mérleg. Ennek azért is örülök, mert mostanában sok gondot okozott a súlyom és most látom a reményt, hogy talán sikerül a tervem.
Senki ne adja fel! Szerintem tuti!
Ne kezdj el bűnözni. Inkább vegyél egy másik mérleget. Ha látod magadon, akkor ment is az lejjebb.
Ki kell tartani, még ha lassan is megy. Egyébként azt mondják, az a tökéletes fogyás.
A kenyérféle az nekem is nagyon hiányzik, ezért csináltam magamnak azt a zabkenyeret, ami helyettesíti valamennyire. Ja és állandóan csirke és marhacsont levest főzök. A család már rendesen unja, nekem viszont nagyon jó a sok folyadék miatt.
10 évig tartottam ezt a súlyom.
Akkor hirtelen túl sok minden történt egyszerre: magánéleti bajok, gyász, munkahelyi zűrök, a lábamat operálták és feküdni kellett. A főnököm ellen csokievéssel védekeztem :-(((( Ettől feljött 5 kg. Amikor végül elvesztettem a munkámat, plusz feküdni kellett sokáig a lábam miatt, akkor feljött még 5 kg. Aztán nem találtam állást és anyukámat kellett ápolni - sajnos a haláláig, akkor jött föl még 5 kg, mert mellőle már nem lehetett elmozdulni a végén, és mindenféle finomat főztem szegénykémnek, hogy egyen valamit - aztán én ettem meg :-((((
Szóval ennyi idő alatt jött vissza. Anyukám halála után elmentem megint akupunktúrára, fogytam is majdnem 5 kilót 8 kezelés alatt. Ezt most is tartom, csak lejjebb nem megy :-((( Vissza kéne menni megint, énrám hat az akupunktúra (nem mindenkinek hatásos), csak nem olcsó mulatság :-((
Én nagyon lassan haladok. Ma van 3 hete, hogy elkezdtem 2 fehérje napom volt az elején, mert 59,4 kg-ról 55-re szeretnék lefogyni.
Eddig 2,1 kg-ot fogytam:S. Mindegy nem adom fel, mert itt a nyár:D Nem számítok kövérnek, de zavar a fölösleg, főleg, hogy narancsbőröm van tőle...Ezzel a fogyókúrával vajon az is mérséklődik? Mi a tapasztalatotok?
Szia!
Engem mindössze 1,2 kg választ el az áhított 60 kilótól ma reggel.
Nagyon gyorsan leszaladt az a közel 4 kiló rólam. Remélem ez nem baj, mert azt olvastam, hogy a lassú fogyás a jó fogyás.
Bár a két fehérje nap után rögtön 3 kilóval rövidebb voltam, a maradék 80 dkg az több napon keresztül olvadt le rólam. Hátha ez még jó tempónak mondható.
Többiek? Hogy álltok?
Sziasztok "bajtársak" :)!
Milyen eredményeknél jártok?
Mindig meg kell nézni a zsírtartalom mellett a cukortartalmat is, mert sok alacsony zsírtartalmú joghurtban leviszik a zsírtartalmat, és ezt azzal kompenzálják, hogy megemelik a cukor tartalmat. Persze van olyan amit édesítővel csinálnak, akkor kevesebb a kcal tartalom. Annyira nem értek hozzá, mert ritkán veszek ilyen termékeket.
De ha már ilyent eszek, akkor arra figyelek, hogy egészséges legyen, pl az activia az jó az emésztésnek, meg a densiában emelt kálcium tartalom van. De én inkább azt csinálom, hogy a natúrt édesítem kókuszreszelékkel, édesítővel, fahéjjal, aszalt gyümölcsökkel.
De sztem ha ezt a diétát csináljátok, pár hétig ki lehet bírni gyümi joghurt nélkül is :))
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(