Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Sziasztok! Igy ebéd előtt egy kis kedvcsináló. Ma reggel mértem meg magam először eddig az első három nap fehérje bombán vagyok túl. -2,1 kg.
Úgy hogy még a mai napot is megcsinálom. Után jön a 2. szakasz. Én jól bírom, mivel ha éhez vagyok eszek egy joghurtot, vagy egy pohár tejet. Nah megyek készítem a halászlét.
A búzakorpa jobb az emésztés segítésére,és olcsóbb is. Orvosi ajánlatra én azt eszem naponta.
Nézzetek utána,érdemes.
Nálam is nehézkesen megy.
De, ha nagyon fix a menüm, akkor meg egy idő után mindent akarok enni, csak azt nem, ami éppen aznapra van előirányozva.
A Dukannak az volt a bajom, hogy a sok fehérje nap után, nagyon kiéheztem a szénhidrátra és feladtam, mielőtt még igazi eredményt elértem volna.
Ez jó módszer,nálam sajnos ez mostanában nem működik,mert ha nincs nagyjábóli fix menüm,amit be kell tartanom,akkor elcseszem:S
Nekem túl szép hogy "ehetek mindent de mértékkel",nekem nem ment,akkor inkább pár dolgot eszem,de annyit amennyi jól esik.
Ezért most jónak tűnik a dukan.
Előtte gyümölcsnapokat csináltam,csak már meguntam.
Akkor te kcalt/ch-t/fehérjét számolsz illetve odafigyelsz ezekre?
Vagy hogy?
Hát,nagyon nehéz sajnos,és olyan sok a kísértés:S
Nekem anno nem működött ez a diéta. Pontosabban fogalmazva, én nem működtem vele együtt:D
Nekem a változatos étrend, megfelelő mennyiségben és minőségben működik.
Pár napja újra rávettem magam, hogy odafigyeljek erre. Meg is látszik. Már csak ki kellene tartanom mondjuk karácsonyig :D
Igen,ezeket megtaláltam már,köszönöm,csak a mennyiségekkel nem voltam tisztában,de így akkor már tudom akkor:))
Hogy haladsz?
Hahó:))Második napot kezdtem,háát őszintén marha éhes vagyok már,jó lesz már ha ehetek zöldségeket is a fehérjékhez.
Zöldekben van mennyiségi korlátozás?
Szió:))Köszi:))
Most sajnos mennem kell csak bekukkantottam,de holnap jövök,szép estét.
Sziasztok Kasi és Thin!
Üdvözlünk a csapatban benneteket.
Sziasztok ma kezdtem el,visszaolvastam pár oldalt,és úgy látom nagyon jó módszert választottunk:))
Kasi szerintem nem kell főtt kaja,mondjuk a mikróban készült kaja szerintem főttnek számít.
Én ma csak nyerset ettem a 2főtt tojin kívül.Joghurtok,sajt,pulykasonka,tofu.
És 2liter folyadéknál tartok.
Sziasztok!
Most találtam rátok. Tegnap olvastam először erről a diétáról. A szabályokkal tisztában vagyok. Már a tegnapi nap el is kezdtem. Mivel dolgozom estig nem tudtam főzni. De ettem reggel egy 1,7%-os joghurtott 6 szelet marhapárizsit. Délben egy füstlit (mikróztam) Vacsira szintén egy füstlit és egy joghurtot. Jó ez igy, vagy kell a főtt kaja? 3 napot gondoltam a sokkolási időnek. Jó lenne 10 kg. megszabadulni.
Köszi a választ.
Csirkemell karfiollal
Hozzávalók (két adag)
1 nagyobb csirkemell
4-5 karfiol rózsa
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 zsírtalan húsleves kocka
petrezselyem
Elkészítés
1,5-2 liter vízben odateszem főni a csirkemellet, hagymát, fokhagymát. Ízesítem a leveskockával, petrezselyemmel.
Körülbelül 1 óra után hozzáteszem a karfiolt is és készre főzöm. Ha elfőtte a levét, pótolni kell.
Gordon bleu paradicsom mártással (fogyasztható csak protein napon is)
Hozzávalók
1 csirkemell
1 szelet alacsony zsírtartalmú sonka apróra vágva
1 fűszeres kockasajt (vagy hasonlóan kenhető dolog) 0% zsírtartalommal
1 nagy evőkanál sűrített paradicsom
1 egész tojás
1 evőkanál zabkorpa
Egy nagy fej hagymát apróra vágok és teflon edényben, fedő alatt megpárolok.
Közben a csirkemellet alaposan megtisztítom a zsiradéktól és ha elég nagy, kettévágom. A darabokat középen felszúrom úgy, hogy tölthető legyen. A sonkát kis csíkokra vágom. A csirkemellbe belekenem a sajtot, beleteszem a sonkát és fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm. Izlés szerint fűszerezhető.
A közben megpárolódott hagymára ráteszem a sűrített paradicsomot, jól összekeverem, felöntöm vízzel és addig párolom lassú tűzön, amíg az ízek jól összeérnek.
Amíg a szósz párolódik, a töltött csirkemellet megforgatom a felvert tojásban, majd a zabkorpában.
Erős teflon edényben, zsiradék nélkül megsütöm.
A hagymás szóssal leöntve tálalom. A szósz maradékát el lehet rakni más ételekhez is.
Jó étvágyat mindenkinek
Nem mindenki bírja a nyers zöldséget. Némelyiket igen, de némelyiktől elgázosítanám a környezetet...
Én ilyen tempóban nem szeretnék fogyni, mert fel kéne varratnom mindenemet :-((((
Szerintem...
Van/volt itt egy csajszi, Pacalpörkölt, ő ötvensok kilót fogyott. Az elején kizárólag nyers zöldséget evett, saját szedésű csalánból készített teát és sok vizet ivott. Ezzel lúgosította a szervezetét. Aztán annyit változtatott, hogy sovány húsokat vett fel az étlapjára, de ügyelt, hogy a zöldségeket leginkább nyersen egye.
Brutális volt, havonta jött, hogy 5-10 kilók mentek le róla.
Igaz, ő nem 77 kilóról indult, de azért kellett kitartás hozzá, még akkor is, ha gyorsan mentek lefelé a kilói. Kb. egy év alatt sikerült neki. Nekem biztosan hosszú füleim nyúltak volna :)
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(