Hol hűt a hűtő a legjobban alul vagy felűl? (tudásbázis)
Alul hűt jobban. Legalábbis nálunk biztosan, mert megmértem. Alul 2 fokkal hidegebb van.
Egyébként hány foknak kell lenni a hűtőben? Mennyi az ideális?
Én is tv-ben láttam. Akkor ez két konkurens műsor lehetett, mert pont az ellenkezőjét mondta.
Aztán lehet, hogy tényleg hűtője vállogatja, de a miénk tényleg alul hűt gyengébben és felül hidegebb, én megmértem még a műsor után és át is rendeztem a hűtőt, sőt még anyáméknál is, mert ott meg mindig kész káosz a hűtő.
Úgy látszik nálunk nem működik a fizika.
Mindenki mérje meg, hogy hol hány fokos a hűtője és pakoljunk úgy, ahogy akar.
Én meg pont nem régen láttam egy műsort, ahol szépen elmondták, a fizika szabályai a hűtőgép belsejében is érvényesek, azaz a könnyebb meleg levegő felfelé áramlik.
Ezért javasolták is, hogy a rossz, ám régóta rögzült szokásokkal ellentétben a tejtermékeket és húsféléket helyezzük alulra, a zöldségeket pedig felülre.
Én mellesleg jó ideje (egyéb okok miatt) így is csinálom.
Én úgy tudom, hogy amelyikben van mélyhűtő rész, az felül hűt jobban, amelyikben nincs, az pedig alul. Persze a zöldségesrekeszt mindenképpen alulra teszik. :-(
Amúgy érdemes megmérni alul-felül, hogy hány fok van a hűtőben!
felül hűt jobban, nem hülyék a hűtőgép készítők, hogy direk alulra teszik a zöldségtárolót.
Az okosabb hűtőgépekre rá is van rajzolva, hogy melyik polcra mit érdemes rakni. Alulra a tejtermékeket és felülre a felvágottakat, husikat, mert ezek igényelenek nagyobb hűtést.
Szóval felül hűt jobban.
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Milyen pénzzel megvehető dologra vágysz legjobban?
- Miért aggódsz, vagy izgulsz ma a legjobban?
- Egy tárgy vagy felület és a szerinted legjobban hozzá illő szín!
- 5 éves Whirpool felül fagyasztós normál hűtőnkből folyik a víz alul a járólapra. Mi lehet a baja? Mit csináljak vele?