Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát? fórum

Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
163. Kamillka (válaszként erre: 162. - Valii)
2010. ápr. 30. 15:51

Attól függ, hogy milyen minőségű féreghajtót kapott. Elvileg ennek is ki kellene hajtani belőle mindet, de ha féreg van akaijában, ajánlatos egy hét múlva ismételni. Akko rmár lehet nem is lesz benne, de biztos ami biztos, mivel ahogyte is írtad embert is fertőzhet.


Most ne engedd neki, hogy puszilgasson, meg gyakrabban mossatok kutyázás után kezet. Nem egy nagy történet, a picit ez nem viseli meg, neki csak jobb lesz, hogy végre eltünnek belőle azok a dögök. Meg a kakiját azonnal szedd össze és dobd ki. Fertőtleníts, ha esetleg csempére v padlóra kakál. Ha pelusra, azt meg dobd ki, nehogy megszagolgassa a kaka helyét, mikor keresi hová végezze a dolgát és visszafertőzödjön.

162. valii (válaszként erre: 161. - Kamillka)
2010. ápr. 30. 15:13

Köszönöm szépen!

Nem is vittem sehova, mióta hazajöttünk a dokitól. Főleg most, hogy férges lett. Itthon szépen eljátszunk, futkározunk a lakásban körbe-körbe, és néha kiülünk a teraszra napozni.

Nem tudod megmondani, hogy kb. mennyi idő alatt fog rendbejönni?

161. Kamillka (válaszként erre: 160. - Valii)
2010. ápr. 30. 15:09

Szia!


Egy hét múlva vidd el újra és adass be neki egy féreghajtót megint. Utánna minden kötelező oltáshoz kérj neki, majd ha lement az oltási progi, 3 havonta elég lesz. Még ha kapott is a volt tulajtól, könnyen visszafertőződhetett, ha a többi állata nincs féregtelenítve. Elég megnyalniuk a földet, vagy érintkezni egy olyan kutyával, aki férges. Nem lesz amúgy semmi baja:)


Ezért csodálkozom a dokitokon, hogy simán rábólintott a sétára. Nagyon laza fazon lehet, de a többi betegséget is legalább ilyen könnyen elkaphatja napi 10-15 perc lent lét közben is, csak azoknak jóval súlyosabb következménye lesz. Zárt udvarra, ahová nem jár be kutya, viheted nyugodtan, de máshová nem kellene szerintem még.

160. valii
2010. ápr. 30. 14:56

Hát a tegnapi féregírtótól szegénykém már kétszer kakilt ki kb. 4-5 centis férgeket, úgyhogy gyanítom, hogy az előző gazdi -elmondása ellenére- ezt nem adatott be neki. Most kicsit félek, h baja lesz Samunak, de figyelem, és nem lehangolt (bár tegnap éjszaka úgy el volt anyátlanodva, hogy majd megszakadt a szivem, de ezt betudom a szurinak, meg a nagy megrázkódtatásnak), és nem is romlott az étágya. Sőt! Jobban eszik.

Olvastam vhol, hogy ezeket a férgeket mi is elkaphatjuk, úgyhogy most nagy rettegés van itthon, Domestossal járkálok a kutya után, aminek az eredménye persze az, hogy nem érzi a saját szagát, és nem oda pisil, ahova már olyan szépen elkezdett szokni. :(

Nyugtass meg kérlek, hogy nem lesz semmi baj, s hogy hamar visszatérhetünk a normális kerékvágásba! :(

159. andi6020 (válaszként erre: 158. - Valii)
2010. ápr. 29. 16:21

Nagyon örülök, tényleg!

Vigyázz rá nagyon, ha sétáltok, szerintem legalább ne a fűbe, ott annyi minden lapulhat meg!

Nyilván nem vagytok semmiről lekésve, én azért mondtam, hogy hamarabb lehetne nyugodtan kivinni! De sebaj, hiszen Te most már nagyon fogsz rá vigyázni!

A pisihez gratulálok,tudom mekkora öröm tud ez lenni, még ha nevetségesnek tűnik is!! :-))

Ha bármi kérdésed van sikíts, priviben is, hogy észrevegyem! Néha azért írj, még ha nincs is gond.

158. valii (válaszként erre: 154. - Andi6020)
2010. ápr. 29. 15:57

Megjöttünk a doktornénitől, nagyon ügyes volt. Azt mondta a doki, hogy nem késtünk el semmivel végülis, sok kutyát csak 3 hónaposan visznek el az első oltásra. Persze, az ajánlott az, hogy kezdjük el a programot 6 hetesen, de ez a két hét nem oszt nem szoroz.

A sétákra annyit mondott, hogy 10-15 perc belefér, csak nem eszünk meg semmit, és nem barátkozunk semmivel és senkivel, csak nagyon óvatosan, és körültekintően. Az viszont nem tetszett neki, hogy az előző gazdi kertben tartotta az erdőben. Megvizsgálta, azt mondta, hogy nagyon szép, egészséges, és arányos kiskölyök. :)

És jelentem, sikerült a pelusra pisilni elsőre! :) Lehet, hogy tényleg felesleges az a csepp, nem is veszek! Köszönöm a tanácsot! :)

157. andi6020 (válaszként erre: 156. - D11354fb1f)
2010. ápr. 29. 13:39

Gratulálok! Nagyon ügyik tudnak lenni!

Az enyém is ilyen volt kb 4 hónapos koráig. Aztán egy reggel úgy kelt, mint aki sosem pisilt pelenkára. És azóta nem is pisilt rá! :))

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy veled is így lesz, csak megemlítettem!

2010. ápr. 29. 11:32

Sziasztok!

Képzeljétek nekem olyan ügyes kutyusom van, hogy soha nem pisilt be:)

most 7,5 hetes a csöppség, és hozzá volt szoktatva, amióta csak bicegni tudott, hogy pelenkára pisiljen:) De azért meglepődtem, hogy amikor hozzánkkerült, megmutattunk neki, hogy hol van a pelus, és már az első pisit is ott végezte:)

155. valii
2010. ápr. 29. 11:27

Nem, nem bántottál meg egyáltalán! Sőt!

Azért olvasgatok, és kérdezek, hogy megismerjem mások véleményét, tapasztalatát, és Te elmondtad (a lehető legjobb szándékkal) a Tiedet. Miért bántódnék meg azért, mert segíteni akarsz? Hiszen én kérdeztem. :)

Felhívtak az orvostól, hogy csak délután tudunk menni, mert házhoz kellett mennie vmelyik környékbeli faluba, úgyhogy most itthon vagyunk. :( Játszottunk, már el is aludt, nemsokára teszem fel képet róla, olyan aranyos... :)

Egyébként nekem is furcsa volt az az indok, hogy "a többi állat be van oltva", ugyanis a többi kutya ott mind rendszeres vadászó, bármit hazavihetne egy sikeres rókalyuk kotorás után, s amúgy is az erdőben laknak, ahol annyi másfajta állat van, nem csak kóbormacskák. De nézegettem a betegségeket, és a tüneteiket, egyelőre nem tapasztaltam semmit a kicsinél, remélem nem is lesz mostmár. Msjd az állatorvos megmondja, hogy szerinte mi a teendő.

154. andi6020 (válaszként erre: 153. - Valii)
2010. ápr. 29. 10:11

Remélem nem bántottalak meg!

A bácsi enyhén szólva hülyeséget beszél. Szerintem simán meg akarta spórolni az oltás árát! Mi az, hogy a többi állat be van oltva? ( minek, ha nincsenek "városi" betegségek?) A macskák is? Sőt, a kóbor macskák is? Na azt megnézném! Pedig a macsekok hoznak visznek mindenfajta szir-szar nyavalyát!

Kíváncsi vagyok a doki mit mond, hogy ezek után kividd, vagy sem.

Ha bent próbálkoztok, vegyél kutyapelust, de szoktató cseppekre ne pazarold a pénzt, inkább mártsd a pelust a pisibe, annál jobb csalogató nincs.

És a legfontosabb a türelem! Egy 8 hetes kutyus még nagyon BABA.

Sok sikert!

153. valii (válaszként erre: 152. - Andi6020)
2010. ápr. 29. 09:20

Igen, tudtam, de nekem azt mondták, hogyha odafigyelek, akkor egy pár precre le lehet vinni, h addig is szokja, h nem lakásban pisilünk. De akkor nem fogom mostmár, csak ha már megkapta az oltásait, addig meg vhogy megoldjuk a wc-t. Köszönöm, h segítesz!

Amikor kérdeztem, h miért nem kezdték el oltani, akkor annyit mondott a bácsi, h náluk a vadászházban nincsenek városi betegségek, és a többi állat amúgy is mind be van oltva, és hogy nem akart oltási könyvet kiállítani, mert az úgyis a leendő gazdi feladata. Elég furcsa hozzáállás egy olyan embertől, aki komolyan foglalkozik az állatokkal. :S

Nemsokára megyünk az orvoshoz, majd írok, hogy mi volt, mit mondott.

152. andi6020 (válaszként erre: 151. - Valii)
2010. ápr. 29. 07:01

Szia!

Gondolom, ma az orvos is el fogja mondani, hogy amíg nincsenek meg a kutyád oltásai, addig NEM LEHET KIVINNI!!!!!!! Ez a legfontosabb, nem hiszem, hogy nem tudtad! Nem akarlak bántani, de tényleg! Összeszed valamit, pl parvot, és az pár nap alatt el is viszi!!!!! Miért nem kezdték el 6 hetesen oltani? Jövő héten vihetnéd a harmadik oltásra, aztán irány a nagyvilág! Így meg még egy hónapig óvhatod mindentől, és hálát adhatsz az égnek, ha így is nem lesz semmi baja!

Írj, hogy mi volt a dokinál!

151. valii
2010. ápr. 28. 19:57

Sziasztok!

Látom, hogy nagyon régen volt már itt aktív a fórumozás, de azért írok, hátha valaki elolvassa, és engem is megnyugtat. :)

Pontosan ma 9 hetes a szálkás szőrű tacsim, és gyönyörű. Samunak neveztem el, mert igazi kis csibész. Ugrál, rág, ugat, csóvál, futkázozik, harcol a fűcsomókkal, eszi a kezemet, lábamat, hajamat, ruhámat és állandóan nyalogat. :):) Nagyon édes kutya, imádjuk. :)))))

Tegnap hoztam el a vadásztól, aki eddig nem adott neki semmilyen oltást, csak féreghajtva volt, úgyhogy holnap futok is az orvoshoz, hogy adjon be neki mindent, amit csak kell.

Ennek ellenére én lejárok vele ide a ház mögé a fűbe, mert nagyon élvezi, s mert az előző otthonában is kertben volt. Figyelem, h eszik-e valamit, és büszkeséggel tölt el, hogy minden undorom ellenére ma kiszedtem egy jókora kakit a szájából. Más kutyákhoz nem engedem, pedig menne nagyon a kis méregzsák.:)

Eddig egy kutyus volt, aki meg tudta ijeszteni, nem is pisilt lent, csak mikor már feljöttünk a lakásba.

A szobatisztasággal küzdünk. Tettem ki "szagmintát" oda, ahol először csurrant be, hogy mindig oda járjon vissza, de egyelőre nem érti a lényeget. Ha a tegnapi napot nem számítjuk, mert csak este értünk haza, akkor csak egy napja van velem, úgyhogy ez nem nagy baj ugye? Mármint az, hogy nem oda megy a pisi, kaki, ahova én szeretném, hanem ahol éppen rájön a kis pisisre. Tegnap olyan szépen pisilt lent a fűben, kapott érte nagy-nagy ovációt, hárman ugráltunk körülötte. :) Ma meg sajnos egyszer sem sikerült, pedig 2-3 óránként leviszem egy 10-15 percre. :( Alvás, evés, játszás, és ivás után futunk le, de nem akart ma odalent pisilni. Nincs valami tanácsotok, hogy mit tehetnék?

Azon gondolkodtam, hogy veszek ilyen "pisihely kijelölő" cseppet, vagy spray-t, és megpróbálok pelussal közelíteni a kijárati ajtóhoz, mert most még tudok vele sokat foglalkozni, de pár hét múlva már sajnos kevesebb időm lesz, s ha ez a módszer beválik, akkor talán csak meglepetés csomagok lesznek. Mit szóltok?

Köszi a segítséget előre is! :)

150. Edit20 (válaszként erre: 149. - Brad)
2009. szept. 30. 11:12

Akkor a tied sem ment rá. Ez megnyugtat, azt hittem teljesen buta kutyusom van:)))). De akkor nem. Az a helyzet, hogy nekem nem westim van hanem kínai kopaszom, annyira okos feje van meg 2 hét alatt annyi mindent megtanult, nagyon büszke vagyok rá.

Egyébként este egyáltalán nem pisil, kakil hanem végig alszik. Ha nem is alszik addig játszik a helyén amig én fel nem kelek. Ezt kb. 4 nap alatt tanulta meg. Tartja reggelig. Az ágyacskájába amit az első másodbprectől imád, soha nem végzi a dolgát. Ha ölben van akkor sem és ha fotel vagy ilyen helyen akkor sem!!! Annyira nem hogy múltkor beültem vele egy kávézóba és ott ültünk vagy 4 órát és láttam hogy nagyon nyalogatja a kukacát de nem pisilt oda, tarotta. Hazamentünk egyből pisilt. Talán ha ezt csinálja hamar szobatiszta lesz.

Annyira köszi, hogy válaszolsz!!!

149. Brad (válaszként erre: 148. - Edit20)
2009. szept. 29. 17:05

Én vállalva a kockázatot mindig levittem. 2 hónapos kora óta szoktatom a szobatisztaságra mindhiába. Csak estére szobatiszta (4,5 hós), de akkor se mindig. Pl. ha kiesik a ritmusból, vagy ha máshol alszik, akkor még midig bekakil. De nyugodj meg. Egy tenyésztővel és kozmetikussal beszéltem, azt mondta, hogy a westiek nagyon lassan szoknak rá a szobatisztaságra. Van amelyik már 5-6 hónaposan az lesz, vmelyik meg 8-12 hónapos kora között. Sőt, a nőstényeknél minkor meg van nekik a mensijük, akkor is becsinálanak.

Én nem szoktattam rá se a pelusra, se az újsára. Mindig széttépte. Ő nem jöhet be a szobákba ahol szőnyeg van, hanem a kövön végzi el a dolgát, ha kell neki. Amúgy ha van időd és rendszeresen le tudod vinni (3-4 óránként), akkor szobatiszta (legalábbis az enyém). Ennél többet még nem bír a kis hólyagocskája! :)

148. Edit20 (válaszként erre: 147. - Brad)
2009. szept. 29. 12:17

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Na kérlek soha nem pisil vagy kakil kaja után és egyszerűen hiába tartom rajta a peluson addig nem végzi a dolgát amig ott vagyok. Szégyenlős:)))) Annyira édes!

Az a fura, hogy egyszer már rá ment nálam is és anyunál is a pelusra, és ott a szag rajta neki de mégsem megy vissza. Nem értem. Lehet, hogy nem az eszéért szeretjük.

Amin még nagyon csodálkozom, hogy már ilyen korában itt sokan levitték a kutyust, ő még pénteken kapja meg az utolsó oltását és azt mondta az orvos hogy pontosan kapott mindent, tehát nem csúsztunk semmivel. Nem értem ezt sem.

147. Brad (válaszként erre: 146. - Edit20)
2009. szept. 28. 18:29
A kutyusok étkezés, alvás és játék után végzik el a dolgukat. Ha pl. felébredt, tedd rá a pelusra és addig tartsd ott, amíg nem pisil. Egyszer úgy is fog... aztán ha pisilt, adj neki jutalomfalatot! Ezt naponta többször is megcsinálod, előbb - utóbb oda fog szokni!
146. Edit20
2009. szept. 28. 17:40

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy csudi aranyos 3 hónapos kutyusom. 1 hete van nálam. Nagyon okos, könnyen tanul de egyszerüen a pelusra nem tudom rászoktatni. Levinni még nem lehet mert pénteken kapja meg az utolsó oltást, ráadásul azt hallottam, hogy oltás után 1 héttel lehet majd levinni.

Azt vettem észre, hogy előttem egyáltalán nem végzi el a dolgát. Kizárólag akkor pisil kakil ha nem látom, na de akkor ahol éri:).

Már minden praktikát bevetettem és semmi.

Ráadásul azt látom, hogy ha elvégzi a dolgát annyira megijed, hogy már nem merek semmit csinálni mert utána meg visszatartja.

Nem tudom mitévő legyek.

Előre is köszi!!!

145. Kiccicu (válaszként erre: 140. - 62cc0f78ae)
2009. szept. 22. 07:59
lehet rosz fogtól is szájszag. nézesd meg állatorvossal.
144. Brad (válaszként erre: 143. - Andi6020)
2009. szept. 22. 07:57

Szia!


Hát már meg van az összes oltása, így már mehetünk nagyobb sétákra is! :) A pórázt akkor viseli el, ha arra megyünk amerre ő akarja. :)

Van néhány fotóm is róla.


[link]


De majd még teszek fel!

Amúgy egyre rosszabb! Mindent szétrág! Persze a legdrágább cipőimet és papucsomat. Az olcsó nem kell neki! Mindent megugat, de csak tisztes távolságból! Ha egy idegen kutya közelíteni kezd hozzá, akkor elkezd nyavicskolni és rohan a lábaim közé. :)

Amikor elhoztam alig volt 1,5 kiló. Mostanra 4,2-re hízott, habár a mérete nem nagyon változott. :)

amúgy minden rendben van vele. Nem betges Hál' IStennek! Olyan nagyon nagy gondok pedig nincsnek vele! :)

A szobatisztaság még mindig nem megy. A pelenkát és az újságpapírt darabokra cincálja, így azt stornoztam. :) Éjszakára már csak néha fordul elő kisebb baleset, meg ha nappal sűrűn leviszem, akkor már nincsenek pisi tócsák. Kakilni már egyáltalán nem kakil be, erről leszokott. Meg jelez és nyüszög, ha le kell mennie. Ezt már megtanulta! :) De én igyekszem minél jobban kitolni a reggeli és az ebéd közti időt, mert ha lesz munkám, akkor bizony 5 óránál előbb nem biztos, hogy haza érek. :( Szóval ezt még gyakorlojuk. :)

143. andi6020 (válaszként erre: 135. - Brad)
2009. szept. 21. 19:51
Régen írtál! Hogy van a kutyus???
142. monizsofi1982 (válaszként erre: 140. - 62cc0f78ae)
2009. júl. 28. 21:12

Az enyém sem szeret fürödni,nálunk apa a szadista :)

Ezt a büdi szájat én sem értem.Lehet,hogy csak nekem büdi,végül is nekünk embereknek is van egy alap szájszagunk...

141. 62cc0f78ae (válaszként erre: 139. - Monizsofi1982)
2009. júl. 28. 19:08
Nálunk amúgy akkor van még puki+büfi, ha teleette magát, de még akar enni, és kell a hely. Akkor felesleges levegő ki (elöl-hátul), és még fér bele egy kis kaja.
140. 62cc0f78ae (válaszként erre: 139. - Monizsofi1982)
2009. júl. 28. 19:05

Nekem az egyik tegnap konkrétan sz*rba fetrengett, úgyhogy az egész kutya büdi volt, nem csak a szája... (fürdeni meg utál, de én jól megszadiztam:DDDD)


Nem tudom, mitől lehet büdös a szájuk, 5 kutyám van, egynek büdi, a többié nem. Pedig ugyanazt és ugyanannyit kapnak enni.

2009. júl. 28. 17:16

Az enyém általában akkor szokott sok büdöset pukizni,ha kezd odáig lenni a gyomra.Akkor egész nap nem lehet mellette meglenni+hasmenése van,úgyhogy...Tudom milyen az :D

Mostanában rutkán büfizik,vagy legalábbis nem veszem észre.

Én pl.azt figyeltem meg,hogy hiába kap fogtisztítós nasit,eléggé büdi a szája,pedig fogköve sincs.Lehet,hogy nálatok sem a büfi büdi,hanem eleve a szája? :S

138. Brad (válaszként erre: 137. - 62cc0f78ae)
2009. júl. 27. 18:42
:D
2009. júl. 27. 18:01

Csak, hogy megköszönje...


Mondtam már neki, hogy én tudom, hogy örül a csontnak, ezt a büdös hálálkodást lehagyhatnánk a végéről. De nem.

136. 62cc0f78ae (válaszként erre: 135. - Brad)
2009. júl. 27. 17:59

Ajjjaj...


Megette a csontot, bejön, és egyszerre büfög és pukizik-alul-felül büdös...

135. Brad
2009. júl. 27. 17:37

fúúúú a Ti kutyáitok szoktak pukizni?

Ez most rottyantott ide egy sunyi laposat! Fúúúúú--- leesik a hajam! Fúúúú

134. monizsofi1982 (válaszként erre: 133. - 62cc0f78ae)
2009. júl. 26. 13:54
Van benne valami. Az enyém a mai napog papízsepi mániás.A kakievés most abbamaradt,inkább hempereg bent :( Na,ez is nagyon ritka,de előfordul...
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook