Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan, miből főzöl húslevest? fórum

Hogyan, miből főzöl húslevest? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2015. dec. 5. 14:33

Kétféle húslevest szoktam készíteni: vagy Újházy kakaslevest, ami szinte erőleves, vagy pedig Zsüti levest, amiben ököruszály, libazúza, maceszgombóc és metélt is van.


Arra mindig figyelek, hogy ne híg, alig zöldséges leves készüljön.

65. e676663877 (válaszként erre: 63. - 12d083b51b)
2015. dec. 2. 17:48
Nem az ízlésre voltam kíváncsi, csak azt kérdeztem, de nem is Tőled, hogy beleteszi-e, amit leírt, mindet a levesbe.
2015. dec. 2. 17:14

én holnap diszó,-marha csontból és pulykaszárnyból fogok fözni és teszek bele csirkelábat is.


Nálunk a vegyes húsból való húsleves a nyerő.


Amiután lehaboztam, akkor teszek bele: zöldséget, sárgarépát, zellert, vörös,-és fokhagymát, zöldség,- és zellerzöldet, magyarborsot, pár szem szegfűborsot. paprikát, paradicsomot, és 3 órán keresztül fözöm teljesen takarékon.

63. 12d083b51b (válaszként erre: 62. - E676663877)
2015. dec. 2. 16:08
Ízlés dolga!
62. e676663877 (válaszként erre: 60. - Totatt)
2015. dec. 1. 21:22
Ezt mindet beleteszed (lecsó?) a húslevesbe?
2015. dec. 1. 21:21
Tegnap két csontos csikremellett vettem (1,7kg volt), azt lecsontoztam, a húst kockáztam, a csontot ketté vágtam. 6-8 szál répa, 1 petrezselyem (ennyi volt itthon ebből), egy kimaradt fél lilahagyma, só (vegeta is mehet egy kicsi), pici bors, egy kisebb sezm birsalma, petrezselyem levél - egy csokorral. Ragu levest akartam igazából ezért tettem bele fél kg zöldborsót is, de a végén nem lett tejszínnel összefőzve, mert nem volt rá időm. Így is nagyon finom lett.
60. totatt
2015. nov. 24. 10:36
Csirke far-hát+ csirkeláb, attól lesz jó kocsonyás. Sárgarépa, zöldség, zellerszár vagy zeller, karalábé, paprika , paradicsom (télen saját lecsó), fokhagyma, vöröshagyma, kelkáposzta, zöldségzöld. Fűszerek: Egész fekete bors, 2 szem szegfűbors, kurkuma, csipet majoranna, curry, őrölt gyömbér,ha van otthon akkor egy kis szerecsendió, só helyett :ételízesítő, saját készítésű sóban eltett darált piros paprika. Gyönyörű sárga lesz !
59. geranna7 (válaszként erre: 58. - Fehérke111)
2015. nov. 16. 13:37
Köszi! Örülök,mert ez nagyon jóó újítás! Nem macerás. Csak szép kelkáposztát kell keresni. A többi ment frankfurtinak..:)
58. fehérke111 (válaszként erre: 56. - Geranna7)
2015. nov. 16. 09:19

Mestermunka! :-))) Így kell ennek kinézni :-)))

Örülök, hogy ízlett, és nem is nagyon macerás, ugye?

2015. nov. 15. 18:44
Mi ma még házi disznóvágásból származó jó nagy, húsos cupákokból főztünk egy hatalmas fazéknyi húslevest. Isteni lett, és még kétszer ehetünk belőle, olyan sok.
56. geranna7 (válaszként erre: 52. - Fehérke111)
2015. nov. 15. 13:10
Köszike!!! Nagyon bejött.Egy maradt ,arról készítettem 1 fotót. Nagyon finom!! Millió puszi
2015. nov. 15. 09:06
Az is nagyon jó ötlet , h 1 lecsumázott paprikába tenni az ízesítőket .
54. forrest2010 (válaszként erre: 43. - Fehérke111)
2015. nov. 15. 08:37
kolleganőm tekerte zacsiba , de a kelkáposzta batyu tényleg 100x jobbbbbbb !
2015. nov. 14. 14:28
ma háztáji csirkeaprólékból csináltam
52. fehérke111 (válaszként erre: 49. - Geranna7)
2015. nov. 14. 10:04
Sok sikert hozzá, ízleni fog!
51. fehérke111 (válaszként erre: 41. - Forrest2010)
2015. nov. 14. 10:03
Ezt tőled tanultam, erre emlékszem :-), azóta én is tartalékolok szép hagymahéjakat :-).
50. fehérke111 (válaszként erre: 48. - Fincsi5)
2015. nov. 14. 10:02
Leírni meg elmondani tovább tart ám, mint megcsinálni :-)))
49. geranna7 (válaszként erre: 43. - Fehérke111)
2015. nov. 14. 09:37
Nagyon szépen köszönöm! Holnap lemeózzuk. Vasárnapi húslevesbe. Ezt eddig még sosem halottam.
48. fincsi5 (válaszként erre: 46. - Fehérke111)
2015. nov. 14. 09:05
Csak 1x sikerülne! De meg sem merem próbálni.
47. forrest2010 (válaszként erre: 42. - 123e772adb)
2015. nov. 14. 08:45
én a fagyosba tárolom a gyömbért , felvágom kb félcentis szeletekre , kettő karikát teszek a husilevesembe , nem lesz semmi baja a fagyosba .
46. fehérke111 (válaszként erre: 44. - Fincsi5)
2015. nov. 14. 08:29
Ó, egy idő után már megy, mint az ágybakarika! :-)))
45. fehérke111 (válaszként erre: 27. - Fincsi5)
2015. nov. 14. 08:28

Húslevest nem, pontosan emiatt, ahogy írod. De ha pl. főzelékhez ennénk csak úgy főtt húst, akkor azt forró vízbe teszem, és ebbe a főzőlébe megy mondjuk a krumpli (savanyúkrumplinak), vagy a káposzta (paradicsomos káposztának).

Ja,és a füstölt húsokat mindig forró vízbe teszem fel - különös tekintettel a húsvéti sonkára :-)))

44. fincsi5 (válaszként erre: 43. - Fehérke111)
2015. nov. 14. 08:26
Azt mondja; nagyon egyszerű..DD
43. fehérke111 (válaszként erre: 31. - Geranna7)
2015. nov. 14. 08:18

Nagyon egyszerű és finom: a kelkáposztalevelet leforrázom, hogy hajlékonyabb legyen és szorosabban lehessen bebugyolálni a tölteléket. Az a gond, hogy én már nem méricskélek (ja kérem, a korral járó előnyök :-))), ezt is csak szemre keverem: egy tojáshoz annyi grízt vagy prézlit keverek, amit felvesz, pár perc után megduzzad, só, bors, apróra vágott petrezselyem (ez fontos!!!) kerül bele. Ha van hozzá májacska, akkor értelemszerűen több grízt vagy prézlit vesz fel. Akkor is jó, ha finom szemű vagy darált zabpelyhet adunk hozzá - ez annak, aki szereti a zabpelyhet.

Ezt a tölteléket a kellevélre egy csíkban teszem, jól belegöngyölöm - a két szélén is gondosan be kell hajtogatni - és cérnával átkötözöm. A kellevél nagyságától függően lesz 2-3 ilyen batyu. Mivel a forró levesbe engedjük bele, és jól be is van bugyolálva, nem lesz zavaros a leves, mert nem folyik ki a töltelék. Tálaláskor, ha egy kicsit hűlt, lefejtjük a cérnát és nagyon szépen lehet szeletelni.

Hallottam már olyat is, hogy fóliába tekerik a tölteléket és úgy főzik a levesbe, de nekem az nem annyira "gyerebe", szerintem egészségtelen. Nem utolsó szempont, hogy ezt a finom kelkáposzta kabátot meg is lehet enni :-)))

42. 123e772adb (válaszként erre: 36. - Forrest2010)
2015. nov. 14. 03:59

Ismerem a lestyànt, még néhai "anyós" hozott egy csomót. Ő is szokott levesbe, pörköltbe tenni. Levesbe én is tettem màr. Finom volt.


Éppen egyik nap vettem gyömbért, nàlunk 2000ft/ kg. Elég húzós, de csak egy kisebb darabot hoztam el 500 ft körül fizettem. Hànyinger ellen is tökéletes.

41. forrest2010 (válaszként erre: 40. - Fincsi5)
2015. nov. 14. 03:29
Gyönyörű sárga esz tőle a leves , én plusz hagymahéjat teszek bele , ha szép a hagyma héja , megszárítom hagymahéjteának is szeretem + levest színezni is .
2015. nov. 13. 20:47
Jaj, és a kurkuma. Nem tudom, írtátok-e már, de szoktam.:))
39. fincsi5 (válaszként erre: 38. - Gizus58)
2015. nov. 13. 20:44
Köszi, így gondoltam; aki már próbálta.:)))
38. gizus58 (válaszként erre: 27. - Fincsi5)
2015. nov. 13. 19:44

Én, mindkét módon főztem, és nem ugyan olyan íze lett. Ha meleg vízbe teszed fel főni, akkor a hő összehúzza a hús pórusait, így az íze benne marad a húsban, de leve nem olyan ízletes és szép.Úgy nem ízlett, többet nem csinálom így!Ha hidegbe teszed fel, akkor a lé lesz ízesebb, a húsból kifő az aroma, de nagyon szép tiszta levest kapsz. Lassan kell főzni hogy ne legyen zavaros a leve,de ezt te is tudod:)

Én mindíg csirkéből vagy tyúkból főzöm, esetleg pulyka nyakból.Sárgarépa,zöldség, vöröshagyma, só egész bors,zeller zöld, és gumó,kevés vegeta.Mielőtt teljesen kész egy csipet őrölt borsot is teszek bele,ha leszűrtem.

37. Cucicsillag (válaszként erre: 21. - Böce)
2015. nov. 13. 19:03

Hja, ha marha, akkor viszont csak az :)

A marhat en sem keverem semmivel.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook