Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elmúlás, halál fórum

Elmúlás, halál (beszélgetés)

1 2
36. csemár (válaszként erre: 35. - ~ Luna ~)
tegnap 14:20

Értem.

A bizonyítgatás, gondolom, inkább untatná, mint szórakoztatná a fórumozó társainkat.

35. ~ Luna ~ (válaszként erre: 34. - Csemár)
tegnap 14:05
Nem szeretném bizonyítani, a véleményem írtam le.
34. csemár (válaszként erre: 33. - ~ Luna ~)
tegnap 13:46

Nemcsak a "lélek" fogalmát, de minden szóval megnevezett fogalmat "az agyunk hoz létre".

Amit írsz, még semmit nem bizonyít; se a lélek isteni eredetét, se azt, hogy nem isteni eredetű.

33. ~ Luna ~ (válaszként erre: 30. - Fincsi5)
tegnap 13:02
Szerintem amit mi léleknek nevezünk, azt is az agyunk hozta létre, nem egy különálló jelenség. Halál esetén pedig az agy változása, oxigénhiány, vagy extrém stressz sok mindenre képes.
32. Embertárs (válaszként erre: 30. - Fincsi5)
tegnap 12:36

Nem túl bonyolult!

A teremtés könyve ad eligazítást lélek dolgában.

A teremtéskor anyagból készült a testünk, ami halandó. Az a halálunkkor porrá lesz. (pórból lett, porrá lesz!)

A porból készült anyagi testünkbe a Teremtő életet lehelt a saját lelkéből, ami neki hallhatatlan. Így lett lelkünk, az anyag testünket életre keltő lelkünk.

S mivel a Teremtő a saját hallhatatlan lelkéből lehelte belénk, ezért a mi lelkünk is hallhatatlan.

Ez nem hal meg a testünkkel, hanem eltávozik egy várakozóhelyre, ahol mindenki más lelkével együtt várja a feltámasztást.

31. 55Judit (válaszként erre: 30. - Fincsi5)
tegnap 12:33
Orvosilag bizonyított, hogy mindaz amiről beszélnek a klinikai halálból visszahozottak, az agyi tevékenység halál előtti játéka.
30. fincsi5 (válaszként erre: 18. - Embertárs)
tegnap 11:54
Ezt a "lélek" dolgot sosem értettem, már nem is fogom.
29. 55Judit (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:41
Nem tudhatjuk kinek hány féle problémája van, vagy volt élete során. Azt sem, hogy kit mennyire viselt meg az élet akár 48 éves korára, akár 80 éves korára. Viszont a legnagyobb hibát az követi el saját maga ellen, aki beletörődik, és csak sorolgatja a problémáját ahelyett, hogy minden követ megmozgatna az állapota javítása érdekében. Te túl fiatal vagy még ahhoz hogy lemondj magadról! Nyugodtan hessegesd el magadtól az elmúlás gondolatát és tegyél helyébe olyat, ami előre visz!
28. ~ Luna ~ (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:57
Ne hasonlítsd magad másokhoz, a legtöbb ember nem tudja milyen egy komolyabb depresszió és szorongás, az ezzel járó apátia, testi és lelki bénultság.
27. papája (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:07

Tisztázzuk. Sajnos én is voltam beteg, jártam kórházban többször is, műtöttek. 16 éve szenvedek egy krónikus betegségben, gyógyszert szedek, ami tünetileg rendben tart.

Ez úgy fogom fel, mint az elromlott autót. Viszem a szervizbe, rendbe hozzák, megy tovább még újra lesz valami baja és megjavítják. Ez után még sokáig használható.

Mi is néha elromlunk, megjavítanak és megyünk tovább. Probléma letudva.

Nem kell folyton arra gondolni jajj, mi lesz, mert ez mentálisan kikészít.

Örülni kell annak, ami jó, amit kitalálunk és megoldunk. Rengeteg cél, vágy állhat még előttetek is...

Sajnálom azokat, akik még fatalon síremléket készíttetnek maguknak, hogy csak ennyi a cél. Előre befizetnek öregek otthonába és hasonlók.

Élni kell, megélni minden szépet, jót. A bajra meg úgy tekinteni, mint egy megoldandó feladat, letudni és elfelejteni.

Kívánom nektek, hogy éljetek sokáig, boldogan, jól és tele célokkal, amit meg is valósítotok.

Olvasd Juditot. Midíg kitalál valamit és megvalósítja. Legjobban a dézsatava tetszett.

26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Papája)
tegnap 09:02
Hát,igen. Könnyű annak akinek 60-70 évesen alig van eü. problémája,de akinek 48 évesen már vagy 8 féle,testi és lelki is az azért más nah.
25. papája (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:29

Hogy lehet ilyen fiatalon a halállal, az elmúlással foglalkozni ? Nincs jobb dolgotok ? Még előttetek az élet nagy része !

Unatkoztok ? Miért nincs értelmes célotok ?

Nemrég volt egy eü. problémám 72 évesen. Házidokim annyival zárta le a dolgot, hogy hát igen, ez van, öregszünk.

Én viszont egyáltalán nem így gondolom és megtaláltam a megfelelő szakorvost, aki megnyugtatott, hogy egyáltalán nem öreg egy 72 éves és meggyógyított. A panaszom tökéletesen elmúlt. Érnek a kertben a gyümölcsök, hatalmas létráról szedem, befőzök, hegyekben nyaraltunk, túráztunk, unokázok.

Eszem ágában sincs az elmúlással foglalkozni.

Igaza van Juditnak, nem elfogadni, hanem tenni kell. Főleg 48-53 évesen !

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Embertárs)
tegnap 07:31
Hát,igen. Anyumat is újra kellett éleszteni egyszer,és azt mondta egy alagút elején volt és már lekezdett csúszni benne valami fényes felé de "Valaki" visszarántotta. Azóta már elment szegény :(
23. 55Judit (válaszként erre: 21. - Tien)
tegnap 06:13

És nem csak úgy maguktól létrejöttek a bolygók. Pontos számítás alapján keletkeztek és "élnek". Pl. a Föld bolygó a Nap körül kering. Nem egy acélkábellel van rögzítve. Egyszerűen a geometria tökéletessége. Ha kicsit is eltér a geometriától, mégis megtörténik, az örökre eltűnik.

Mérhetetlenül sok csoda zajlik folyamatosan az univerzumban ami egyszerű halandó számára felfoghatatlan, de a Teremtő is úgy alkot, elszórakozik a saját örömére mint egy kisgyerek. Hisz az ő lelke is ugyanaz. Egyek vagyunk. Vele, és a mindenséggel.🙂

22. 55Judit (válaszként erre: 21. - Tien)
tegnapelőtt 21:12
Igen. Kétség nem fér hozzá, van egy felsőbb intelligencia.
21. Tien (válaszként erre: 20. - 55Judit)
tegnapelőtt 20:10

Engem az "győzött" meg,hogy a fizikai állandó,nagyon

pontos.

A bolygók és csillagok nem jöhettek volna létre,ha ezek az értékek egy hajszálnyival is eltérhetnek.

Akkor kérdezem én ,hogy nincs e emögött egy tervező.

Akit nevezhetünk bárminek(Isten stb..)

Sőt ,még Einstein is nem egy Istenben hitt ,hanem egy felsőbbrendű értelemben.

Ja ,és még nem beszélve a DNS kódról.

20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Tien)
tegnapelőtt 19:55
Ahogy írod hogy "a tudomány megmagyarázni vél"- jut eszembe, hallgattam a tévében a Mindenki akadémiája című műsort. Ebben hangzott el, hogy bizonyíték arra hogy létezik egy teremtő, hogy minden fizikai törvényszerűség matematikailag pontosan kiszámítható. Ezt a tényt hosszasan taglalták, magyarázták. Tehát semmi sem véletlenül van úgy, ahogy. Egy végtelen okos elme ami vagy aki létezett már minden más előtt, a saját szórakozására teremt, alkot mindenfélét. Ezt a világmindenség mozgatórugóját más-más néven nevezik a vallásokban a teológiában és a filozófiában is, de ugyanarról a teremtőről van szó mindenhol.
19. Tien (válaszként erre: 18. - Embertárs)
tegnapelőtt 19:34

"Több dolgok vannak földön és égen ,Horatio , mintsem bölcselmetek álmodni képes."

A világunk sokkal összetettebb ,mint amit a racionális elménk vagy a tudomány megmagyarázni vél.

18. Embertárs (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:21

Jól mondod! A test teljes elmúlása megtörténik, de a lélek nem mulandó!

Erről nagyon sokan bizonyítékot adtak, akiknek részük volt a klinikai halálban.

Nekem több közeli ismerősöm is beszámolt arról, hogy érzékelte a lelkének eltávozását a testéből.

Azért ezt a kérdést nem lehet annyival elintézni, hogy "én nem hiszek benne, tehát akkor nem is létezik!"

17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 18:16
Mi még nem nézelődtünk,de ki tudja lehet nekünk is egy otthonba lesz a végállomás. Végülis 48 leszek,párom 53 jövőre. Nekünk mindig hozzá kell nyúlni a félretett kis pénzünkhöz sajnos. Hát,igen végülis az idő dönti majd el...
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Highlander73)
tegnapelőtt 18:08
érdekes
15. K-né Zsóka (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 17:13
Nekünk sincs gyerekünk. Mi egy idősek otthonát néztük ki, ahol kapunk egy kis egyszobás apartmant, ellátást, orvosi ügyeletet. Rá fog menni a házunk, megtakarításunk, és a nyugdíjunk egy része, de számunkra ez lesz a legjobb megoldás. Amúgy nem kattogok ezen. Majd alakul a jövő, addig pedig carpe diem!
14. 55Judit (válaszként erre: 12. - Regin_a)
tegnapelőtt 15:13

Most a soraidon ívelődök. Ki nem állhatom amikor azt mondják hogy "korodhoz képest". vegyünk engem. 71 éves vagyok. Hol van az kőbe vésve, hogy egy 71 évesnek hogy kell kinézni, milyen eü. állapotban kell lenni? Nincs ilyen. Van egy természetes kopás, elhasználódás, ami életmódtól függően mindenkinél máshogy, és máskor jelentkezik. nagy szerepe van annak is, kit hogyan viselt meg az élet. Egyetlen tünetet sem lehet mindenkire egyformán ráhúzni. Atz orvos is csak olyan hogy pl. a súlyos betegnek szereti megjósolni és természetesen közölni vele hogy mennyi lehet még hátra. Sok szerencsétlen meg beleéli magát annyira, hogy tényleg csak addig húzza. ha mégis tovább, akkor mi van? Tévedett. Abban is téved hogy "a korának megfelelően van pl. porckopása. Nekem pl. már nincs. Akkor én nem a koromnak megfelelő vagyok mert általában az ilyen időseknek van? vagy visszafejlődtem mert régebben volt?

Nem a bejegyzéseddel van bajom, csak elmeditáltam a témán.😀

13. 55Judit (válaszként erre: 12. - Regin_a)
tegnapelőtt 15:03
Meghallgattam. Köszi.
12. Regin_a (válaszként erre: 7. - 55Judit)
tegnapelőtt 14:45

Amikor anyám idősen panaszkodott hogy 'fiam olyan fáradt vagyok már" Feküdj anyám, , nézd a tv-t. Nem éreztem mit érzett akkor. Most már igen

Az erős utóbii félévben rámtört az öregség gyengeség képében. Orvosok szerint koromhoz képest semmi gond

Én meg hetente megyek panaszkodni valós fájdalmakra

[link]

11. Highlander73 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:38

Többféle volt, annyira nem szeretném itt részletezni.

Az egyiket leírom,a fiammal esett meg.Anyukámnál aludt aznap, és éjjel megjelent álmában a férjem.Azt mondta, hogy kapcsolja ki a konvektort és hívjanak hozzá szerelőt.A fiam felriadt, gáz szagot érzett, gyorsan kikapcsolta a konvektort.

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - 55Judit)
tegnapelőtt 14:17
Ez így igaz.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - 55Judit)
tegnapelőtt 14:15
Szerintem kell hogy legyen valami. Én tapasztaltam. Hát,igen minél jobb egészségi állapotba éri el az ember az öregkort persze annál jobb. Én azt mondom,ha menni kell akkor történjen meg gyorsan. Nem szeretnék évekig,semeddig sem ágyba fekvő de még tolókocsis sem lenni. Tudom,nem kívánságműsor...
8. 55Judit (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:13
Ezen felesleges is lenne vitatkozni. Ki így érzi, ki úgy.
7. 55Judit (válaszként erre: 4. - ~ Luna ~)
tegnapelőtt 14:12

Én is így gondolom. Addig él mindenki amíg gondolnak rá.

Az öregedés nem annyira szörnyű, mint ahogy fiatalon elképzeljük. 😉

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook