Citromlével eszem a húslevest. (beszélgetés)
Egyszer ettem így erőlevest. Az is ízlett!
Én is. Plusz tejszín és egy nyers tojássárhája.
Egészséges! Nekem tavaly volt néhány tő chili paprikám. A beérett termést amit nem győztünk megenni megszárítottam és ledaráltam magjával együtt. A magjában hasznos olajok és vitaminok vannak. Így aztán olyan csípős lett az 1 pohárnyi őrlemény, hogy elég lesz amíg élek.😀 Pici kell belőle, nagyon finom.
Júúj, nem tudnám. Egyszer hentes ismerős főzött borjúpörköltet, de úgy elpaprikázta, kenyér alig volt, nem bírtam megenni. Köhögök, folyik a könnyem, marja a torkomat, látványosan szenvedek.
Szomszédtól kapok csípős paprikát (őstermelő),szinte mindenhez eszem.
Nagyon szeretem.
Amíg nem jutottam magyar paprikához ,jalapeno-t vettem.
Jó csípősen eszem az ételt .
Férjem is használja mindenbe a szórófejes chilit, sótartó mellett van. Én cayenne borsot, az nem annyira erős.
Szárított csípős paprikával eszem a húslevest.
(az öcsém a zsíros kenyérre csöpögtet citromot)
Erről is most hallok először. Én még a zöldségeket sem szeretem benne, csak hús, só, bors, paprika, fokhagyma. 😄
Én is! Sőt néha tejfölel.
Akárcsak itt Görögországban :D Mindent citrommal esznek, sőt a leves mellé felkockácott gouda sajtot is csemegéznek. :D Kinek mi..Ahány ház annyi konyha.
a kocsonyat en is ecettel eszem.
A kocsonya is egyfajta húsleves dermedten. Azt pedig sokan fogyasztják citromlével.
Nesze neked! 😀
Fiam kedvenc étele a tepertős túrós tészta olyan tésztával amit én gyúrok. Én sem vetem meg.😉
Káposztást borssal, túróst szalonnával, vagy csak sósan, tejföllel :) utóbbit holnap megvalósítom, borsóleves után jó lesz. Kellett ilyent olvasnom, megéheztem.
Inkább nagyon olyan. De van aki így szereti. Én az édes káposztás tésztát sem kívánom, és a cukros túrós csuszát sem.
Nekem nem csináltál kedvet hozzá. 🙂
Kicsit olyan, mintha meg lenne savanyodva...
A hideg is végig futott rajtam ahogy olvastalak. Ekkor eszembe jutott, hogy többen a kocsonyát citromlével locsolva eszik. Végül is, az is húsleves csak szilárdan, hidegen. Nekem elég ha sós és csípős.
Van, amibe teszek ecetet. De húslevesbe citromlét? Nem is tudom...
Vöröshagymával is szokták. Vagy ecetes hagymával, nem tudom.
Aaaaz igen...
Nekem cukorral is furcsa a túrós, káposztás tészta. Szerintem totál harmadik fogást csinál belőle, desszertes lesz ;)
Jesszus, én a húsokat szoktam sült citrommal enni
A múltkor én is savanyúan ettem, citrom nélkül, már kezdett romlani:-)
Nahát, mik vannak!
Most hallottam először ilyen húslevesről.
Nagyon szerény lenne az étkezés ha a kísérletező kedv nem lett volna .
Persze a kocsonya is egyfajta húsleves,,azt is eszik cirommal ,ecettel.
Mondjuk nem én:D
Nagyon! Kicsit ázsia az ízvilág, az ötlet is innen van. Ettem pho levest. Amibe ugye belefacsarunk egy negyed lime-ot. De nekem a pho leves fura fűszerezésű, soknak gondolom a csillagánizs, fahéj, meg egyebeket.
A húslevest meg nehéz ételnek tartom, főleg ha jó kis cupákos husiból főzöm.
De aztán egy alkalommal gondoltam kipróbálom milyen citromlével. És nagyon finomnak találtam. Azóta így eszem.
Szoktam cifrázni, olyankor teszek bele kevés rizstésztát, meg zöldhagymát, esetleg petrezselyem zöldet, babcsírát. De ha ezek kimaradnak és csak simán a vele főtt zöldségekkel eszem, akkor is valahogy sokkal finomabb és könnyebb is nekem. :)
Az persze, mindig mondom is, a finom levest elrontod, de neki úgy finom, nem nekem kell enni. :) Egészségre!
További ajánlott fórumok: