Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Húslevest szeretnék főzni, hogyan kell? fórum

Húslevest szeretnék főzni, hogyan kell? (beszélgetős fórum)


1 2
39. tien (válaszként erre: 37. - Gyöngy:))
2022. aug. 26. 11:38

Csatlakozom,én sem öntöm le a vizet.

Egyszerre a hús , zöldség ,hagyma stb.

Soha nem volt zavaros a leves.

Alig képződött hab rajta.

38. 3922e0e3cc (válaszként erre: 33. - Dfc04c70e4)
2022. aug. 26. 10:40
Naná :) Mi biztosan másik "nációból" származunk :-)
37. gyöngy:) (válaszként erre: 28. - Dfc04c70e4)
2022. aug. 26. 09:18

Szintén így főzöm, mint te.

Sőt, én még nem is hallottam róla, hogy leöntik a főzővizet.

36. Soufflet (válaszként erre: 35. - Soufflet)
2022. aug. 26. 08:57
Ki megy vissza pont a hetvenes evekbe?
35. Soufflet (válaszként erre: 28. - Dfc04c70e4)
2022. aug. 26. 08:56

"Regen" ketes volt a hus. En a nagymamaimtol tanultam fozni az anyam mellett a nagyik haborukat eltek meg. Gyerekkent kezdtek dolgozni, hogy eltartdsk a kicsiket.

Fott krumplit dugtak s zsebukbe, hogy ne hagyjansk meg, es az volt a tizorai

34. dfc04c70e4 (válaszként erre: 31. - Soufflet)
2022. aug. 26. 08:53
Igen. Mindenki másképp csinálja.
33. dfc04c70e4 (válaszként erre: 30. - 3922e0e3cc)
2022. aug. 26. 08:52
Ugye? Mi biztosan maradunk a bevált húslevesünknél.
32. dfc04c70e4 (válaszként erre: 29. - Alnisa)
2022. aug. 26. 08:48
Igen. A tésztát én is külön főzöm.
31. Soufflet (válaszként erre: 28. - Dfc04c70e4)
2022. aug. 26. 08:44

Nemzetkozileg dijnyertes chefek is csinaljak igy, nem csak az oreganyaim.


ket kezemben tudom mrgszamolni hany, naciobol vannak az ismeroseim. Mindenki mashogy csinaljanak huslevest.

30. 3922e0e3cc (válaszként erre: 28. - Dfc04c70e4)
2022. aug. 26. 08:37
Egyetértek :) Én is pont így csinálom,ahogy írtad!
29. Alnisa (válaszként erre: 28. - Dfc04c70e4)
2022. aug. 26. 08:35

Szintén és a hivatalos is így van, ha leöntöd a főzőlét, kiöntöd az ízé! A húslevesnek sosem szabad forrnia, csak gyöngyöznie és akkor nem lesz zavaros. Illetve le kell szedni a habját.

Hús, zöldségek együtt főnek.

Daragaluska/tészta külön készül, mert hamar romlik tőle a leves, nem abba főzzük bele.

2022. aug. 26. 08:30

Látom, hogy többen úgy készítik a húslevest, hogy miután felforrt, leöntik a lét. Nekem ez azért furcsa, mert mire felforr a lé, addigra a hús íze is belefő bizonyos mértékig. Márpedig ha azt az első főzővizet leöntöm, akkor már a hús veszít az ízéből. Nem?


Soha nem öntöm le a lét, miután felforrt. A habot szűrőkanállal leszedem. Mindaddig, amíg képződik. Forrás után meg már épphogy csak pötyög a leves, és ugyan még mindig habzik egy picit, de azt újra leszedem.

Miután a leves a zöldségekkel együtt elkészült, addigra már csak a lét szűröm át nagyon sűrű szűrőn. Érdekes, mert a zöldség is tiszta, a húson sincs semmi olyan, amit a leszűrt aranysárga lébe ne lehetne beletenni.

A húslevesem (bármilyen húsból készítem) ezzel a módszerrel is aranyszínű, tiszta.

27. bnedora (válaszként erre: 6. - Vigyefene)
2022. aug. 26. 07:54
Csak akkor teszem ezt, amikor kocsonyát főzök. Más húsnál csak lehabozom a tetejét.
26. Soufflet (válaszként erre: 6. - Vigyefene)
2022. aug. 26. 07:18

En is lemosom.

Az annrira nyilvanvalo volt, hogy nem irtam.



Tiszteletem felé. Biztos jorsvalo no volt, ha Teged kibirt. Xxxx

2022. aug. 26. 07:12

Ha boltban veszed a csirke far-hátot, akár azzal együtt belerakhatod a répát-gyökeret, karalábét, karfiolt, szeletelt z.paprikát, amit akarsz, vagy ami van. Plusz só, szemes bors. Mert hogy a bolti csirke gyorsan megfő.


Ha kiskerti kapirgálós, u.n. tanyasi csirke, akkor egy kicsit később, majd habozás után mehetnek bele a zöldségek.


Mi csak haboztuk a húslevest, felforrás, habozás után már csak alig-alig pöcörögjön, gyöngyözzön, lassan főzd. Majd a végén leszűrjük.

A tésztát, vagy grízgaluskát külön főzzük: a húslevesből egy merőkanállal egy kisebb fazékba szedünk és tiszta vízzel hígítjuk, ha felforrt bele a tésztát, amit megfőzünk, és azt külön tálaljuk.

24. 7962decf87 (válaszként erre: 22. - Vigyefene)
2022. aug. 26. 06:51

Neked is szép napot, jó pihenést!!


A borda sütésed nagyon klassz,👍 kipróbáljuk!!

23. vigyefene (válaszként erre: 21. - 7962decf87)
2022. aug. 26. 06:42
Én úgy szoktam a bordát, h a grillen megsütöm, otána tepsibe fedővel letakava beteszem a sütőbe. Meglocsolom alama lével, 2-3 órára, alacsony hőmérsékleten, tehát 100 Cepsius fok alattin. Amikor kész, vaj puha lesz, a hús leesik a csontról.
22. vigyefene (válaszként erre: 20. - 7962decf87)
2022. aug. 26. 06:37

Pontosan, mint ahogy gyakorlat teszi a mestert.


Én pedig szép napot kivánok, lassan éjfél, letentizek.

21. 7962decf87 (válaszként erre: 19. - Vigyefene)
2022. aug. 26. 06:37
Hát igen!! Nagyon sokszor van nálunk grill parti, különböző husikból, pl. tarja, ami nagy kedvencem!!
20. 7962decf87 (válaszként erre: 17. - Vigyefene)
2022. aug. 26. 06:34
Így igaz!! Ismétlés a tudás anyja!👍
19. vigyefene (válaszként erre: 18. - 7962decf87)
2022. aug. 26. 06:32
Te is tudod h mi a jó.
18. 7962decf87 (válaszként erre: 13. - Vigyefene)
2022. aug. 26. 06:30
Jahhhhhhh! Azt én is nagyon szeretem, mellé grillezett zöldségekkel!🙃
17. vigyefene (válaszként erre: 16. - 7962decf87)
2022. aug. 26. 06:29

Mire ötödször főzi, megérdemli h szakácsnak nevezzük.

A Gundelben pedig irigykedni fognak.

16. 7962decf87 (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 26. 06:27
Nagyon szívesen!! Sok sikert a főzéshez, biztosan sikerülni fog!!👍
15. vigyefene (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 26. 06:23

Naaaaaagyon szívesen. Ha marad, küldj nekem kóstolót.

Címem, 7-időzónával nyugatra.

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - 7962decf87)
2022. aug. 26. 06:21

Na Úgy lesz ahogy írtad az öszejön a főzést már a többniek leírták,hogy habozas stb,

Megpróbálom ma!


Köszi mindenkinek!👍🤗

13. vigyefene (válaszként erre: 11. - 7962decf87)
2022. aug. 26. 06:20
Nekem a csont melletti hús a legfinomabb. Pl. borda grillen sütve.
12. vigyefene (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
2022. aug. 26. 06:18
Igen, akkor húsleves.
11. 7962decf87 (válaszként erre: 9. - Vigyefene)
2022. aug. 26. 06:18
Neeeem!! A husos csontra gondoltam ha kimarad, a csirke-far-hát marad!👍
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Vigyefene)
2022. aug. 26. 06:17

A külön megspékelve egy kis husos csontra gondolt,

a far-hát az marad,

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook