Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Hogyan lehet teljesen elhagyni a cukrot a kávéból? fórum

Hogyan lehet teljesen elhagyni a cukrot a kávéból? (beszélgetés)

26. Karmol (válaszként erre: 17. - Komor)
ma 02:17

Hö-hõ-hō.... 2 evig dolgoztam baristakent is. 50 g kulonbseget egy emelessel kellett tudni az aranyoknal.

De kajabol ugye nem lehet varat epiteni. Ha tulporkoltek egy szallitnanyt, akkor az olyan is marad.

25. Karmol (válaszként erre: 15. - Birebora)
ma 02:04
A mandulatej egesz edes, csak nem jo romma sozottat venni.
24. Karmol (válaszként erre: 12. - 55Judit)
ma 02:02
Az cukor pepitaban, csak van egyasik felhangja.
23. Karmol (válaszként erre: 22. - Karmol)
ma 02:01
Elnezels, ha barkit ezzel megbantottam, de nekem ilyen.
22. Karmol (válaszként erre: 11. - 55Judit)
ma 02:00
Hanyas ize van, es būdõs tole a kave.
21. Karmol (válaszként erre: 10. - Angel.in.the.night)
ma 01:59

Meg jo, hogy en megisOm a kavem kekeben is. Szamomra ocsmany izuk van.

Mondjuk en amugy is cukor nelkul iszom.

Mar leazoktam a sok kaverol. Otthon nem is iszom, es a lemohelyen sem minden nap es vegtelenul. (5-6 kavet bevertem siman, es eroseket. 10-kor meg kaveztam, es ha elszabadultam, 11-kor bevertem a szunyat).

20. Karmol (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 01:52
Nekem volt egy -akkot meg- egyetemi hallgato baratom, aki tesztelt nyirfacukrokat. Igzabol nem volt vagy a kulonbseg. De 3 karamellizalodott is az 5-bol, pesid elvileg megbizhatoak voltak a cegek.
19. Karmol (válaszként erre: 6. - Timycat)
ma 01:46

Ha a csomagolason megnezed, milyen a porkolese, a lagyat kell valasztani. Tobb porkoles =keserubb.

Vagy igyal americanot=hosszu kavet. Espresso+ forro viz. Masik alterhativa a csorgatott kave/filteres.

Es amit Globus mondott. Egy pici kepszulanyi (kb. egy leveses kanalnyi? tejszin csodakra kepes.

18. komor (válaszként erre: 17. - Komor)
tegnap 21:37

Ja és kihagytam, hogy nem kell dugig tömni a kávéfőzőt. Meg van adva a mennyiség, hogy egy presszókávéhoz mennyi őrlemény kell, az sem jó ha sok.

Régen csúcsosan megtöltöttem a szűrőt, most éppenhogy tele van, meg egy kicsit még kevesebbet is töltök bele. Így már nem az a vad, keserű ízt kapom, így már kellemes az ital. Kísérletezni kell, mi az ami megfelel az ízlésednek. Mondjuk ez a kotyogóra jellemző.

Az automatákon, amelyek darálják is a babot, be lehet állítani az erősséget, hogy milyen ízű legyen az italod. Finomat lehet vele készíteni.

17. komor
tegnap 18:48

Egy baristát néztem egy tv műsorban, azt mondja, hogy rosszul készítjük el a kávét, ha ahhoz cukor, vagy tejszín kell. Merthogy a jól elkészített kávé nem keserű. Önmagában finomnak kell lenni.

Nem mindegy, hogy milyen pörkölésű a babszem, sajnos túlpörkölik a gyárak, amiatt is keserű az ízük. Olyan pörkölésű kell, ami nem fekete színű, hanem világos barnás.

A nejem cukor nélkül issza, egyszer csak áttért erre a módra, viszont tejet/tejszínt szokott bele tenni. Szóval kis akarattal lehet édesítőszermentesen kávézni. Én is lecsökkentettem a cukrot két mokkáskanálra, már meg sem tudnám inni a régi édeset.

Úgy gondolom, hogy elhatározás és megszokás kérdése, hogy az ember leálljon a cukorral.

tegnap 17:29

engem a doki tanácsolt el a kávéivástól úgy ahogy azt egész életemben megszoktam.

így azt is abbahagytam, mint már sok mindent az életemben.

most már nem hiányzik.

tegnap 17:29

Csak tejjel iszom. Néha tejszínnel vagy complettával.

Nem is tudnám cukorral vagy édesen meginni.

Javaslat: vagy minden nap picit kevesebb cukrot teszel bele és pár nap alatt megszokod, vagy máról holnapra elhagyod a cukrot és csak tejjel iszod. A laktózmentes tej édesebb, kezdetben ihatnál azzal is.

14. Violka
tegnap 17:26
Fokozatosan próbáld meg.
tegnap 16:27
Miwolist használok (Ciklamát-sacharin). 3 tabletta a kávéba. Nem tapasztaltam rossz hatást tőle.
tegnap 16:25
A nyírfacuk mellett a kókuszvirág cukrot is nagyon szeretem. Ezt ugyan diétázóknak nem ajánlják, de én nem diétázom. Egyébként is kicsi kell belőle.
11. 55Judit (válaszként erre: 10. - Angel.in.the.night)
tegnap 16:23
Én azért nem ezt, mert egy tanulmányban azt olvastam az eritritről hogy kicsit sem előnyös a fogyasztása (nem részletezem). Amennyit a szervezetünk magától is termel, bőven elég nekünk. a steviát meg sajnos nem szeretem, nekem nagyon rossz íze van. Élvezhetetlenné teszi azt is amibe teszem.
tegnap 16:11

Már évek óta ezzel iszom a kávét, mert keserűn nem bírnám meginni:

"Paleolit Édesítő ötszörös" cukorhelyettesítő (eritrit + stevia), forgalmazó: Paleocentrum Kft., a Gyógysarok Gyógyászati Szaküzletben veszem.

Azért ezt, mert tényleg jó a kávéba és mert olcsóbb mint a Dia Wellness négyszeres c. hely.-je.

tegnap 16:01
40%-al...
8. 55Judit (válaszként erre: 1. - MIrtillke)
tegnap 16:00
2 mokkáskanálnyi nyírfacukorral iszom a kávét. Természetes cukor, én a finn országból származó eredetit használom. Édesítő ereje ugyanaz mint a fehércukoré. Gi-je 7, a vércukrot nem emeli meg, míg a cukoré közel 100. A nyírfacukor kalóriája is kb. 40-al kevesebb mint a cukoré. Egyetlen hátránya az lehet, hogy ha sokat eszel belőle hasmenést okozhat. Nálam sosem volt ilyen.
7. Tien (válaszként erre: 6. - Timycat)
tegnap 15:53

Tokiói csokoládés málna kávé.

Finom.

6. timycat (válaszként erre: 1. - MIrtillke)
tegnap 15:17

Minden nélkül iszom a kávét.

Kakaópor vagy fahéj is lágyítja az ízt.

De vannak olyan kávéfajták, pörkölések amik alapból gyümölcsösebb kávéízt adnak.

5. fenevigye (válaszként erre: 4. - MIrtillke)
tegnap 15:15

Mi az oka, hogy cukor nélkül akarod inni?

Van valami komoly egészségügyi dolog?

tegnap 15:09
Az a baj, hogy annyira régen ugynaúgy iszom, hogy a legkisebb különbséget megérzem és úgy már nem ízlik.
3. fenevigye (válaszként erre: 1. - MIrtillke)
tegnap 15:05
Talán lassan, nem hirtelen. Mindig egy picivel kevesebbet tenni bele.
tegnap 15:05

Simán. Egy löttyintésnyi tejszínnel finom. Tejjel nem, az más.

Tejszín kiemeli az igazi kávéízt.

tegnap 15:03
Persze anélkül, hogy totálisan élvezhetetlenné váljon? Mesterséges édesítőt se akarok

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook