Szerintetek tényleg létezik olyan, hogy valaki tényleg beszél a túlvilággal és üzeneteket hoz onnan (beszélgetés)
Én nem hiszem el! Akkor hinném el, ha látnám! Bizonyítsanak valamit, de ne úgy hogy faggassák a gyászuló embert! Gusztustalan, és undorító, és erkölcstelen dolog az hogy visszaélnek az amúgyis rossz lelkiállapotban lévő embereknek a helyzetükkel! Én szerintem csak hülyítés, és pénz-csalás az egész ügy! A gyászuló emberek csak keresnek valamilyen kapaszkodót a meghalt emberről! Pont evvel élnek vissza a csalók.
A halottak nem tudnak beszélni, mert nincs már nekik testük se, és alakjuk se! A szellemek is ugyanilyen hülyítések! De lélek-átvándorlás : az létezhet, valamilyen formában.
"Mindig van olyasmi, amivel valahol nem értünk egyet."
Ilyen az élet; még ebben a mi mai hektikus világunkban is.
Egyetértek.
Azt is írtam a különbségek említése mellett, hogy "Szerencsére a lényeg nagyjából mindenhol azonos", nem akartam azt a hangulatot gerjeszteni, hogy itt csak a nagy ellenségeskedés van. Az alapok szerencsére általában ugyanazok.
Bár mindig van olyasmi, amivel valahol nem értünk egyet.
Igaz, amit írsz, s csak azért szólaltam meg, mert arról írtál alább, hogy a Szentírás is többféleképpen értelmezhető.
Mintha az lenne a legnagyobb baj!
Sokkal veszedelmesebb "baj" az, hogy sokan nélküle élik az életüket, s még kajánkodnak is rajta.
Szerintem 100 emberből kevesen olvassák a Bibliát, de azért élnek jópáran úgy, ahogy azt a bibliai szellem megköveteli.
A közhangulat tudjuk olyan, hogy ezeket is igyekeznek kinevetni, alázni, mintha ők okoznák a nagy problémákat az életünkben. Afféle szőke, elvakult árjaként igyekeznek beállítani őket, akik farizeusok mindenekelőtt, no meg gonoszok, no és bármi mást is rájuk lehet fogni.
Persze ők sem bűn nélkül valók. De hát könnyebb Jézussal szórakozniuk, mint mondjuk ugyanazt megtenni Mohameddel, vagy Allahhal. A gyávák sportja ez...
Neked bár VAN "olvasási tapasztalatod" a Bibliáról!
Vajon 100 emberből hányan mondhatják el magukról ugyanezt ebben az olvasásmentes modern világban??
Gondolom a túlvilágra tett megjegyzésemre reagáltál. Mivel a saját tapasztalatomról írtam, miszerint nem tapasztaltam meg a túlvilágot, elég visszás lenne, ha mást mondtam volna.
Abban igazat adok, hogy a Biblia mennyire fontos része az életünknek és mennyire fontos meghatározója a mindennapjainknak. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Biblia értelmezésben elég komoly különbségek adódnak, elég csak ránézni, hogy mennyiféle egyház, felekezet magyarázza máshogy ugyanazt. Még ugyanazon a bibliafordítás alapján is más értelmezést adnak sokszor. Szerencsére a lényeg nagyjából mindenhol azonos, de van amikor durva különbségek is vannak.
Ami a tapasztalatot illeti, van az írásos-olvasásos megtapasztalás és van az átélt megtapasztalás. A kettő általában nem ugyanaz.
A 21. hsz-em arról szólt, hogy nem tudom, ki is ez a Kiss Kató.
Megnéztem. Hát, én nemhogy 100%-ban, nem hiszek neki, hanem egyáltalán nem.
Végig sem néztem a videót. Nem minősítem, mert nem tudnám szépen tenni.
Ha elkezded olvasni a Bibliát, akkor lesz tapasztalatod, mivel egyedül abból lehet hiteles és pontos tájékoztatást kapni.
Anélkül csak találgatni lehet. És a gyakorlatban bebizonyosodik, hogy valósak a Biblia állításai!
"Én alapvetően hiszek a spirituális dolgokban meg a megérzésekben, de azért az kicsit erősnek tűnik, hogy valaki így tud kapcsolatot létesíteni azonnal, bárkivel."
Pontosan ugyanígy vagyok ezekkel a dolgokkal.
(Kiss Katóról most olvasok először.)
Azt nem tudom, hogy van-e túlvilág és ha van, akkor az milyen. Azt viszont tudom, hogy az agyunk, a tudatalattink jóval összetettebb, bonyolultabb, nagyobb kapacitásra képes, mint amit a tudatos gondolkodásunk alapján sejtünk.
Már a hétköznapi életben is, ha ránézünk valakinek a sziluettjére, vagy egy fényképre, sokszor teljesen képben vagyunk, hogy az illető az adott pillanatban mit gondol, milyen gondolkodási, cselekvési helyzetben van.
Lehetnek olyan képességű emberek, akik ezt a ránézéses olvasást csúcsra képesek járatni és sokkal többet tudnak akár a tudatalatti világból is előbányászni, mint azt hinnénk.
De hogy mi is a helyzet a túlvilággal, arról egyelőre (szerencsére) erőteljesen hiányosak a tapasztalataim... :)
Látom hozod a lezser formádat!
Legyen mosolygós napod!
A Biblia erről határozottan állítja, hogy csak a Teremtővel a Fiával és a Szent Szellemmel lehet beszélni földi embernek.
Elhunyt emberekkel nem lehet felvenni a kapcsolatot. Még a szentekkel sem! Ha ők szólalnak meg, az nem valóságos.
A sátán átveri azokat, akik másban hisznek. Azzal, hogy meg tud szólalni akárki személyét utánozva. Ezért hamisság és csalás a spiritiszta tevékenység. Az ezotéria is nyakig benne van a csalásban.
Sokszor a sátáni személyekkel is lehet beszélni. Legtöbbször embereket használnak fel médiumnak.
Nagyon bölcs dolog távol maradni az ilyen praktikáktól, mivel komoly szellemi terhek kerülhetnek az ilyent gyakorló nyakába, aminek egy életre kiható következménye is lehet.
Sok olyan személlyel találkoztam már, akik különféle nyavalyáktól szenvedtek testi és lelki vonatkozásban. Mikor helyzetük feltárása megtörtént kiderült, hogy életük korábbi éveiben kapcsolatban voltak spiritiszta praktikával. Pl. cigány asszony tenyérjóslásával.
Nem tudom, hogy kicsoda Kiss Kató.
Csak a leírtak alapján képzelem el, hogy mit "tud".
Csak nem Rubint Rékának segített kapcsolatba lépni a halott apjával? Mert Réka valami ilyesmiről beszélt a múltkor valamelyik TV csatornán, hogy apja a túlvilágról üzent neki, hogy meg fog gyógyulni.
Hát, kívánom, hogy meggyógyuljon, de ebben a túlvilági üzenetben nem hiszek.
Párszor megnéztem én is Kiss Katót.Én nem tudom elhinni 100% ban hogy erre képes.Inkább ember ismeret ,tudja kinek mit kell mondani vagy hogyan kérdezzen.Vagy az is lehet hogy utána néznek az embernek.Az előadásokra gondolom előre veszik a jegyet és hát az internet világában sok mindent ki lehet deriteni.
Volt régebben egy film ami pont ezt mutatta be,hogyan verik át az embereket.
Bár nekem is voltak furcsa élményeim,álmokkal,megérzésekkel.
Jelentem nálunk is villózott a lámpa!
De, sikerült megszerelni - és most jó!
Helyreállt a kontaktus!
Volt egy kolléganőm. Ha temető mellett mentünk el mindig elfordította a fejét mondván ő látja a halottakat. Komolyan megviselte, látszott rajta. Még a szemét is eltakarta mert, hogy szólnak hozzá és közölni akarnak vele valamit.
A mai napig nem tudom mit gondoljak.
Azt viszont nem vitatom, hogy vannak még az emberi életnek olyan ismeretlen dolgai, amire egyelőre nincs magyarázat. Ilyen például a gondolatolvasás. Nem tudjuk hogyan és milyen feltételekkel és kiknél működik. De ez nem ezotéria.
Nekem volt már ilyen az életem során nem egyszer . Sajnos irányítani nem tudom / egyelőre/. Lehetnek még az emberi léleknek ismeretlen régiói , amelyek felfedezése az utódainkra vár.