Hogyan lehet pár fillérből enni? (beszélgetős fórum)
Mi az auchan-ban szoktunk venni, abált szalonnának valót, kb 400,-Ft szokott lenni, az kettőnknek napokig kaja
Hamis fasírt (1-2 db. csirkemáj nem rontja el).
Fél kiló liba vagy kacsaháj kb. 350,-Ft, de lesz finom zsírod és 1-2 evésnyi tepertőd. Főtt krumplival, hagymasalátával egy-két vacsora kijön.
A mai napig ez az alap nálam.
A kényszer nagy úr :(
A szalonna jóval drágább, mint a hús. :( A legegyszerűbb zsírszalonna is legalább 900 ft. A tokahúsos olyan 1400 körül kezdődik :(
Én azt elhiszem, de ma már nem fogadja be az ember szervezete olyan könnyen azt, amit a "régi" világban, a háború után, meg a kommcsi kizsákmányolás időszakában...
Kimégy a piacra későn. Elkunyerálod a karalábé leveleket... A gyengékből finom főzeléket lehet csinálni - úgy, mint a kelkáposztából... csak nem olyan drága.
Toka húsos szalonna - abált szalonnának. Jó fokhagymásan, törött paprikával, főtt krumlival.
te nme ettél iylet még soha? :)
Nekem ygerekként ez volt az egyik kedvencem, és mikor rántott husit csinált nagyanyám, min. 1 tojással többet kellett leütnie, h a végén biztosan maradjon, és tudjon nekem iylet csinálni :) Nálunk a maradék tojást iylenkor nme kidobták, hanem összekeverték zsemlemorzsával, és olajban a husi mellett kisütötték :) Tök finom! Csak arra kell fiygelni, h ha túl sok zsemlemorzsát raknak bele, akkor pattogósan kemény lesz
Merre laksz,vagy dolgozol Pesten?
Kenyerünk is mindig marad pár szelet,tényleg szívesen odaadnám.
Nem voltunk betegek, de kövérek, éhesek sem.
Ebben nőttem fel.
Sertésfül, farok, máj, csirkeszárny-, nyak-, csirkeláb-, farhát. Minimális mennyiség, de hús...
Igen, sajna a panel 6. erkélyi virágládában, ami nincs.
Ez azért leírva is kemény, valljuk be!
Oké, hogy javasoljuk a krumplit krumplival meg a tésztát tésztával, de ilyenek...
Valaki írta a gazdálkodást :) Budapesten max Gazdálkodj okosan...
Sajnos a kérdező nem hiszem, hogy a minőségre megy most. :( Ha nem lenne gyerek, én is azt venném meg, mert lényegesen olcsóbb.
Gríznokedli; Házi tej... lehet altatni, lesz egy pici aludttej, parányi tejföl...
Puliszkat telle dugdosni olyan turoval sajtal ami olvad.Nallunk is volt jo par honap ilyen, kimasztunk, de a turos puliszka most is nagy kedvenc.
Ha pedig ott az otthon sult kenyer olcsobb mint a bolti oriasi szerencsetek van.
igen, de annak a noname tésztának miylen a minősége? .... ha jó minőségűt akarsz venni, akkor bizony drágább....
Tojás, morzsa, liszt összekever, sóz, borsoz, kisüt. Spenót mellé, vagy akár magában is egy meleg teával, uzsonnára...
a lángos is olcsó, és finom! Fokhagymásan- sósan!
Nem drágább a bolti. Én csinálom a tésztát magunknak, és a tojás sem olcsó. 100 Ft egy kiló liszt, kb 400 Ft 10 tojás. Egy nagy csomag noname tészta meg 180-200 Ft
Majdnem elfelejtettem! Puliszka! Édesen, sósan, kaprosan, akárhogy!
Én már a zsíroskenyértől is "hányok"... Most vajazok.
Anno én is voltam hasonló helyzetbe. Jó fogyókúra volt. Én vettem egy karton tescos májkrémet 15 darabosat és minden nap egyet ettem meg . egy konzervet három fele vágtam és egy szelet kenyérrel reggeli-ebéd -vacsora. Vettem krumplit és 1-2 darab héjában sült krumplit is tudtam enni így. Ill. zsíroskenyér sózva pirospaprikázva hagymával. Olcsó spagetti tészta ketchuppel-mustárral. Grizes tészta (főtt tészta piritott grizzel) lekvárral. Én ezeken éltem hónapokig , kb ezeket variáltam. Plusz vettem pár száz forintos multivitaminos pezsgőtablettát és két naponta azt is ittam. A férjem pl nagyon szereti a sózott kenyeret magában, barátnőm pedig delikát levest csinált (víz+delikát pár szem répával)mikor hasonló helyzetben volt. Szerencsére nálam elmúlt ez az időszak, a fent említett ételeket azóta se tudom megenni :S
igen, ez a másik! Otthon csinálni tésztát! Laskát, hosszú metéltet, tarhonyát.... Ezek tök egyzserű dolgok, csak már el vannak kényelmesedve az emberek, és egyzserűbb a boltban megvenni, pedig rosszabb is, meg drágább is.
En szokttam ra kaprot vagy orolt koenyt szorni.Szeretjuk.
Nem tudom mi menyibe kerul ott, de ha jol selytem a kukorica liszt olcsobb a kenyernel, jol helyetesiti a kenyeret.
Nagyon sok fajtta makaroni(teszta ) van.
Ha meggyúrod a tésztát - két marok liszt, 1 tojás -, min. két étkezésnyi főtt tészta lesz belőle.
hidd el, ha megpróbálnál otthon sütni, jobban kijönnél anyagiakban is, meg mennyiségben is, és így nme koplalnál annyit! Nem kell nagy tudás egy kenyér összerakásához! Egyszerű, de laktató, enm felfújt, enm luftot eszel, és ami nagy szó, h ESZEL!
Én egy fél kilóból próbálom kihúzni egy hétig...
További ajánlott fórumok: