Hogyan lehet átállni a natúr termékekre? (beszélgetés)
Arra írtam, hogy szerintem miért tarták sokan jobbnak a nádcukrot.
De egy jó muscovadoval meg amúgy soha sem fog felérni egy finomítatlan répac., mert másból készül, és más az íze.
Akkor már nem vagyok egydül, akinek húzza a zsebét a tudatosság.
Különben meg ha olcsóbb lenne, akkor kelendőbb is. Ez az egytelen motiváció, ami tömegesen hat. Nem véletlen, hogy környezethatékony eljárásokat csak komoly pénzzel lehet promótálni.
Nem értem, ezt mire írod. Az volt a kérdásem, hogy szerinte egészségesebb-e. Nekem nem csak ezzel a részével van bajom, hanem azzal is, hogy a szállítás nem igazán környezetbarát, a magyar cukoripar meg tönkre megy.
Nekem itt áll kb. 10 liter anyag, amiből remélhetőleg egy jó borecet lesz, de ilyet hányan tudnak csak elméletben az okos vevők? ;)
Sajnos a táplálkozásban jóval drágábbra jön ki az egészséges hozzávaló. Ja és a nyirfacukorból ugyanannyi kell mint a sima cukorból. A xilit a legolcsobb nyirfacukor származék és nem édesebb mint a sima cukor. A stevia édesebb jóval abbol kevesebb kell,d e jóval drágáb is. lehet venni növényként is és otthon feldolgozni, termeszteni. mondjuk nekem nem sikerült belöle semmit kihozni, de én nem vagyok egy nagy növény gondozó...
Mert azért kizsákmányolt brazil gyerekek dolgoztak, akiket soha sem láttunk. Egy kg. fair trade nádcukor ma kb 1000 Ft, de a segg vásárlónak elég annyi, hogy valamilyen analízis által megmagyarázhatatlan módon egészségesebb.
Jó rendben....Ne engedd, hogy felhúzzanak....:) Nem nem tudok mindent, de mielőtt ide jöttem, már tájékozódtam. Mindenkinek van/ lehet saját véleménye, meglátása. Tiszteletben tartom, addig ameddig engem is tiszteletben tartanak. Békés ember vagyok....Szép napot!:)
Igen, bocs :) Megyek kávézni :D
Úgy érted a finomított után?
Oké :) Kíváncsi lettem volna olyan ember véleményére aki szerint jobb, mert szerintem ugyanaz, csak jobb a marketingje.
Amúgy én nem kerülöm a finomított cukrot, bár tudom, hogy nem egészséges, de inkább a mennyiségre figyelek.
Ok, akkor azt edd....Én nem fogom...:)
Én másra voksolok....Én azt sem enném......
Lassabban emeli a vércukorszintet, és utána lassabban is esik az vissza, tovább tart a hatása. A finomítatlan CH után a vércukorszint hamar leesik, így az ember újra éhes lesz.
Mitől jobb a finomítatlan?
A lelki békémért ne aggódj, a földnek meg nem sokat ártok.
Ezzel nem értek egyet, a finomítatlan szénhidrát jobb erre a célra. A finomítottnak az az egyetlen előnye, hogy kis mennyiség is elég és olcsó.
A szervezet energiáját kb. 60%-ban szénhidrátból érdemes fedezni. A finomított cukor az egyik legjobb szénhidrátforrás, ha a mértéket betartjuk.
Ha már így rákérdeztél, ma tényleg baszakodtak velem már reggel, amúgy meg csak annyi, hogy én nem ma lettem környezettudatos smart shopper, tudom mi mennyibe kerül, saját felhasználási eneriát is beleértve.
De ha te tudsz mindent már most, akkor mi a kérdés azon kívül, hogy itt különbötő cégeket promótálnak?
Lenne egy kérdésem: a nádcukor szerinted jobb? Ha igen miért?
Egy szóban: EGÉSZSÉGTELEN....Minden szempontból...
Akkor csak a mennyiséggel van baj, nem, nem a származásával, vagy a környezetterhelésével?
Ugrásszerűen megnő az energiaszint. A szervezet nem képes a hirtelen kapott energiát felhasználni, gyarapodnak a zsírpárnák. Mivel a túlzott inzulinműködés kivonta az összes cukrot a vérből, a vércukorszint leesik. Elveszítjük a kapott energia-löketet, melynek következménye a fáradtság, esetleg szédülés. Az alacsony vércukorszint erős éhség-érzettel újabb szénhidrázot követel. ( forrás: fogyás.info)
Az ecetet és a szódabikarbónát (ami mellesleg vegyipari melléktermék) hogy állítod elő házilag?
Kevesen tudják, de a világban felhasznált ecetsav kb. 90%-a kőolajból készül.
Milyen szemét van benne? Én úgy tudom főleg liszt van benne, és az Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint készül.
A finomított cukorral mi a gond?
Komolyan mondom neked nagyon rossz kedved van....és nagyon negatív vagy.....Na ezért kell szemléletet váltani és nem engedni, hogy bárki is kilendítsen a nyugalmadból....:)Már azzal is sokat teszel az egészségedért, ha nem ugrasz mindenre és megpróbálod a nyugalmadat megőrizni....Még szerencs, hogy vannak még kedves és segítőkész emberek, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én és ahelyett, hogy szapulnának, amiért nem termesztek otthon búzát, kedves tanácsokkal és praktikus ötletekkel látnak el....:) Köszi csajok!:))))))
Én meg szinte nem is eszek kenyeret, úh. faxom sütöget.
További ajánlott fórumok: