Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan kerültem a pokolba fórum

Hogyan kerültem a pokolba (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogyan kerültem a pokolba

1 2 3
50. 39694c0c70 (válaszként erre: 45. - 9242a6388c)
2012. febr. 24. 23:05

Szó nincs arról, hogy ítélőszéket játszanánk!

Csupán lassan kezd unalmassá és egyoldalúvá válni a csúsztatás, és a segítség/tanács kérése.

Minek, ha úgyse fogadja meg a fórumindító?

Vajon az az igazság, amit olvashattunk tőle?

De bátran adjatok jó tanácsot bárkinek!

Legfeljebb, köszönet helyett leb@szást kaptok. :))

49. 74ananasz74 (válaszként erre: 48. - 36a26f5226)
2012. febr. 24. 21:30
...de van,csak azt mondta megöl ha elmegyek a gyerekekkel...
48. 36a26f5226 (válaszként erre: 32. - 74ananasz74)
2012. febr. 24. 21:00
...és neked nincs, aki segítsen menekülni, amikor nincs otthon a "párod" ??
2012. febr. 24. 20:58
Fel kell jelentened. Nincs mese. Sajnos Magyarországon nem figyelnek eléggé a családon belüli erőszakra, pedig minden negyedik nő megtapasztalja... Ezen is változtathatnának már végre...
2012. febr. 24. 19:29
Jézusom! Ez tipikus lelki terror! Ne hagyd hogy ezt tegye.
45. 9242a6388c (válaszként erre: 44. - 39694c0c70)
2012. febr. 24. 18:03
Igen, egyoldalú. De egy internetes portálon általában ezek a történetek egyoldalúak, ritka mikor mind a két fél tagja a portálnak. Itt az egyik fél kiönti a szívét. Ez nem bíróság... nem tisztünk igazságot tenni.
44. 39694c0c70 (válaszként erre: 43. - 9242a6388c)
2012. febr. 24. 17:45

Efelől nyugodt lehetsz. :)

Nem is emlékszem, hogy "komolyabb" probléma megoldásában bárki is hallgatott volna bárkire.

Az itt leírtak a "falra hányt borsó" szintjére kerültek.

Csak akkor lehetett egyezés, ha közte volt a "nyertes" megoldás is! :))

Csupán azért írtam azt, hogy nem ártana néha a másik felet is meghallgatni, mert legtöbbször eléggé, hogy is mondjam "egyoldalú" az eset.

43. 9242a6388c (válaszként erre: 42. - 39694c0c70)
2012. febr. 24. 17:32

Nem olyan nagy bűn egy kis együttérzésre vágyni.:)

A fórumindító leírt valamit, mi reagáltunk rá...A másik fél, nos "sajnos" őt nem tudjuk meghallgatni, de itt nem is az igazságos bírói ítélet a cél.

A véleményem az, hogy ne is az itt elhangzott tanácsok és vélemények alapján változtasson valaki az életén, ne ezek alapján hozzon életre szóló döntéseket, hanem a saját megérzései alapján és hallgasson a józan eszére.

42. 39694c0c70 (válaszként erre: 41. - 9242a6388c)
2012. febr. 24. 17:11

Szó nincsen arról, hogy vitatkoznánk.

Csupán beszélgetünk.

De szerintem ő is azok közé fog tartozni, aki senkire nem hallgat majd.

Két eset lehetséges.

Valamelyiket kiválasztja és kész.

Aztán vagy jobb lesz, vagy nem.

Szerintem ő se megoldást, tanácsot várt.

Legfeljebb egy kis együttérzést, pátyolgatást.

(Ahogy írtam is)

41. 9242a6388c (válaszként erre: 38. - 39694c0c70)
2012. febr. 24. 16:54

Válaszaim:

1,Reménykedett

2,Nem (de nem rólam van szó, és nem is rólad)

3,Hogy jobb lesz

4,Nem lesz azonnal tökéletes, nagyon nehéz lesz

5,Természetesen munkát fog keresni

6,Szülőknél(azt hiszem, mással is esett már meg hasonló, hogy a szüleinél élt)

7,Szabadság? nem értem a kérdésed...

8,Szerinte felesleges ezen lovagolni, hogy miért most...Most telt be a pohár, most értette meg, hogy nem tudja tovább csinálni...

9,Mindegy, hogy a férj milyen volt előtte, a jelen helyzettel kell foglalkozni

10,....

11,...

stb..

Kilencnél befejeztem a válaszokat...Olyan kérdéseket teszel fel nekem, amit csak a fórumindító tudhat.

Sőt, az össze kérdésedre csupán a feltételezéseimet írtam le. Nem, bocs a második kérdésre nem!:)

Azt hiszem, hogy nekünk felesleges ezen itt vitatkozni, a fórumindító tanácsot kért...Mindenki leírta, amit erről a helyzetről gondol, és kész.

2012. febr. 24. 16:36

Éppen az előbb írtam egy másik fórumban, hasonló - ha nem is ennyire elmérgesedett - helyzet kapcsán.

Ott is adott volt a szitu.

Elolvastuk a szép, hosszú panaszáradatot, majd szinte kivétel nélkül azt javasolta mindenki, hogy hagyja ott a zsarnok élettársat.

Aztán? "Mit ad az Isten?

A fórumindítótól kvázi leb@szást kapott mindenki, aki a szakítást javasolta, hogy "bebebe rendeződtek az ügyek, jobb mint valaha, stb., stb.

De tudnék még egy-két ilyen otthagytam/elhagytam/elválok, stb. történetet említeni a fórumon, aminek az lett a vége, hogy visszaköltözött és pl. nyárig ultimátumot adott az "ideges férjnek"

2012. febr. 24. 16:30
Bocs! helyesen: mellett
38. 39694c0c70 (válaszként erre: 37. - 9242a6388c)
2012. febr. 24. 16:30

Amikor a verések után visszament, vajon mit hitt?

Te visszamentél volna?

És most miben reménykedik?

Ha elköltözik, akkor azonnal minden tökéletes, könnyű és szép lesz?

- Szerinted miből élnek majd meg? GYED/GYES-ből?

- És hol? Szülőknél?

- Milyen szabadsága lesz? Kisgyerek mellet?

- Ha akkor nem lépte meg menekülést, amikor napirenden volt a verés, akkor miért most menekülne? Csak azért, mert korlátozzák? Elvették a kocsiját? A szabadságát? Vajon miért?

Arról nem szól a történet, hogy mi volt az oka, hogy a férjből egy állat lett.

Vagy előtte is az volt?

Akkor miért is kellett hozzá visszakönyörögnie magát?

Miért is kellett összeházasodni vele?

Miért kellett külön költözni?

Miért kellett gyereket szülni neki?

Vagy előtte egy angyal volt a férfi?

Na ne!

Ezt elhiszi valaki?

Én nem!

Azért meglepő dolgok derülnének ki itt, ha meghallgatnánk a másik felet is!!

37. 9242a6388c (válaszként erre: 36. - 39694c0c70)
2012. febr. 24. 16:20

Mit is kellene/lehetne másként csinálni?

Mi változott meg kettőtök között?

Igen, általában ezek egy nagyon jó kérdések. Az esetek többségében, fel is kell tenni, együtt választ keresni...stb. Egy normális alapokon nyugvó kapcsolatban, itt szerintem erről szó sincs.

De vannak esetek, és szerintem a fórumindító esete ilyen, amikor nem kell ezeket a kérdéseket feltenni...

Cselekedni kell(ene), mind a gyereke, mind a saját maga érdekében is. Sőt, bár kissé faramuci ezt így írni: a férfi érdekében is.

Valóban hibás ő is, de szerintem ezt felismerte, és most már ideje lépnie.

Az utolsó két kérdést nem értem...Akkor "kell"(tudja) elhagyni mikor ez az elhatározás benne megérett és lép...Nem arról van szó, hogy most már nem verem, akkor vele maradok...mert ez így logikus...

36. 39694c0c70 (válaszként erre: 1. - Nárcisz08)
2012. febr. 24. 16:07

Indítottam egy másik fórumot, a "...kezet emelne rád"

Ott is, kivétel nélkül ez volt a hozzáállás. Senki nem tűrné el, hogy megverjék.

Az ugyan nem derül ki sehonnét (remélem nem siklottam el felette) hogy miért is ez a terror?

Azt nem hinném, hogy csupán azért, mert nem ízlik a főztöd, rosszul takarítasz, vagy éppen rossz helyen van a seprű.

Ezt ugye te se hiszed el?

Szívem szerint csatlakoznék az előttem szólókhoz, hogy meneküljetek minél messzebbre, de - nem tudom miért - van bennem egy érzés, egy igazából pontosabban meg nem fogalmazható kétely - hogy ezzel vajon minden gondod megoldódik?

Beszéltetek valaha is arról, hogy mi változott meg kettőtök között?

Gondolkodtál azon, mit is kellene/lehetne másként csinálni?

Azt ugyan nem mondom, hogy bárkinek is le kellene tűrni a verést, még egyetlen alkalommal se, nem sorozatban, de a "sorozathoz" te is hozzájárultál.

(Ha mással nem, azzal, hogy állandóan hagytad magad rászedni.)

Most akarod végleg elhagyni, amikor már - elmondásod szerint - szó nincsen tettlegességről?

Szerinted milyen logika van ebben?

2012. febr. 24. 13:12
Fuss ahogy tudsz, én 10 évig éltem hasonló helyzetben, csak nálunk az alkohol volt az úr és a testi erőszak. Menj amíg tudsz, és vissza se néz, erősnek kell lenned, ott vagy a gyermeked. Nekem a lányom adott mindenhez erőt. Szüleid segítségét fogadd el, nekem nem volt segítség. Az ember ha akarja megtudja tenni csak nagyon kell akarni.
34. Liviaa
2012. febr. 24. 13:11

Nem egyszerű a helyzeted, szerintem is valahogy ki kellene lépned ebből a kapcsolatból, persze könnyű ezt mondani..

Küldtem véletlenül egy mosolygós jelet, nem azt akartam, lóherét szerettem volna, bocsi

2012. febr. 24. 12:01

Rég nem léptél be, remélem jól vagy.

Én is azt tanácsolom, hogy MENJ, ROHANJ el azonnal.

A szüleid biztos melléd állnak és segítenek. Ne engedd meg ennek az embernek (?) hogy továbbra is ezt tegye veled és a babával.

2012. febr. 24. 11:44
Aki nem élt ilyet,annak fogalma sincs mit élhet át most...mekkora lelki terror alatt tartja...sajnos én részese vagyok...és nem azért nem teszek ellene,mert jól érzem így magam.Hanem mert iszonyatosan félek...El sem tudjátok képzelni,hogy ez milyen nehéz!!!!!
2012. febr. 24. 11:22

azta..én nem is tudom mit csinálnék az ilyen "emberrel"..Amerikában ha kinyírod,önvédelem és kezet fognak veled..egy ilyen trógerrel kevesebb..itt Magyarországon kapsz érte 10 évet,mert megölted a féreg férjedet,aki folyton üt és terrorban tart,mert neki jogai vannak és rögtön Ő lesz az áldozat...pedig meg érdemelné,hogy valakinél emberére találjon és kibelezze,de legalább is ugyan azt tegye vele,amit ő veled...

sajnálom..lépj ki ebből a kapcsolatból,még vér nem folyik..bár Mo-on az a bevett szokás,ha vér folyik,akkor belép a rendőrség,egyébként nem..és kap a bántalmazó egy távol tartó végzést,aztán kitörölheted vele a segged..

2012. febr. 24. 11:20
Tapasztaltam és is ilyet,nem a levegőbe beszélek,ha van rá lehetöséged tünj el onnan.
2012. febr. 24. 11:17
Eltüni onnan messzire,mert meg fog őln..elöbb vagy utobb..
2012. febr. 24. 11:07
Ha megnézed a hozzászólásaimat mindig a kapcsolatok megjavítását szoktam pártolni. Nagyon sokan keresik a könnyebb utat, és menekülnek, válnak sokkal kisebb dolgokért. Ez amiben te élsz ez szörnyű! A férjemben is van egy tendencia arra, hogy bezárjon, magának tudjon, korlátozzon, kicsit bele is látok a helyzetedbe. De soha nem emelt rám kezet! És ha megtenné, örökre elhagynám. Így is sokat harcolunk, mert nem hagyom magam, de értelmes, ezért néha elismeri, hogy nagyon korlátoz, és akkor enged, majd ha ráhagyok, megint elkezd szorítani. Semmiképp se hagyd magad, és ha látod, hogy tényleg megváltozott, és nem erőszakos, akkor adj neki egy esélyt, és próbáld megbeszélni vele, hogy nem akarsz ilyen szorításban élni, szükséged van a bizalmára, ha pedig látod, hogy nem ért a szóból, akkor fel a buszra és anyádékig meg se állj.
2012. febr. 24. 10:53
A sajat es gyereked erdekeben, amig van valami erod, szedd ossze magad es a gyereked es hagyd el ezt az allatot! Ilyen terror eletet szansz a gyerekednek is? Kepzeld, ha most ilyen, majd kesobb mi lesz! Legyen eszed es kerj a szuleidtol segitseget, ha mas modon nem megoldhato, vagy nincs modod ra!! Hogy lehet igy elni egyebkent is? En ezt soha nem tudtam megerteni! Mar ne haragudj, de magadra vess, ha ennek ellenere nem teszel semmit, mert akkor megerdemled a sorsod!
2012. febr. 24. 10:49

Elolvastam ezt a szomoru történetet.

Meg vallom férfiként is nagyon meg hatott.

Hagyd ott az az állatot,neked is meg a picinek is jobb lessz.persze kivül álloként könnyü tanácsot adni.De nem tudtam meg állni hogy ne irjam le.

2012. febr. 24. 10:47

Nem szabadott volna ebbe beleugrani. Engem, ha valaki elküldene azért nem harcolnék. Ilyen szempontból nagyon büszke vagyok.

Hát figyelj még így is nagyon fiatal vagy. Ez egy sz**ét ember ne foglalkozz vele. Próbáld magad függetleníteni is (lélekbe) és bíz benne, hogy idővel lesz melletted egy olyan ember akit szeretsz és ő is viszontszeret.

2012. febr. 24. 10:45
A szüleidre mindig számíthatsz.Szedd össze magad és MENEKÜLJ.Ilyen ember mellett nem maradhatsz.Hidd el sütni fog még neked nap.és ne nézz vissza,ez az ember soha nem fog meg változni ne higyj az ígéreteknek.MENJ
23. nana06
2012. febr. 24. 10:37

Én szerencsére nem tudom milyen az ha valakit terrorban tartanak...nem is tudom átérezni, azt hogy mit érezhetsz...persze könnyű mondani...de szerintem itt egy rossz döntés van....az hogy ott maradsz. Nem tudom milyen messze élsz most a szüleidtől, vagy korábbi barátnőidtől...de szerintem ha segítséget kérnél tőlük biztosan befogadnának. Ahogy leírtad, igen, a kisbaba örökre összeköt benneteket, de attól még nem kell eltűrnöd azt ahogy veled bán...Te magad is látod hogy ez rossz mindkettőtök számára, szerintem már megfogalmazódott ez benned, már csak egy elhatározás hiányzik...én drukkolok Neked, hogy megtudd hozni a számotokra megfelelő döntést!

Sok sikert! :)

22. Borsa
2012. febr. 24. 10:34
Hagyd el nagyon gyorsan! Ennél rosszabb nem lehet.
2012. febr. 24. 10:24

Istenem, szegénykém...

Tényleg nem lépett be hetek óta, úgy tűnik ide is csak azért regelt, hogy kiírhassa a fájdalmát.

Remélem lesz ereje minél hamarabb meghozni a JÓ döntést.

Nekem volt egy értelmes, okos barátnőm, aki szintén egy ilyen kapcsolatban ragadt meg - évekre. Szerencsére gyerekük nem született, de évekig verte a lányt. Ő azt mondta, hogy el sem tudom képzelni, milyen ennek a lélektana. Tényleg ELHITTE, hogy ez így van rendjén, és hogy ő egy "senki". Egyébként a férfi relatíve ismert "művészember". El sem tudjuk szerintem képzelni, hogy hány helyen, és milyen családokban történik ilyen bántalmazás, ott is, ahol az ember nem is gondolná, mert irtó ügyesen titkolják. A férfi azért, mert ő az agresszor, a nő meg szégyelli. Jobb esetben pedig tényleg nincs a kapcsolatban gyerek, mert őt mindenképpen tönkreteszik, de nagyon!

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook