Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell szép sztrapacskát (csirás galuskát) készíteni? fórum

Hogyan kell szép sztrapacskát (csirás galuskát) készíteni? (tudásbázis kérdés)


2008. okt. 30. 10:15
Egyetértek. Sült szalonna levével kell meglocsolni, majd juhtúrót tejföllel összekeverni, ezt rá + a kisült szalonnakocka, jó forrón a legjobb. Nyami....Ha megmarad későbbre, teflonban megpirítom úgy is isteni.. A lényeg, hogy a krumpli reszelése után gyorsan szaggasd be, akkor fehér marad. El kell találni a liszt arányát is. Kevesebbet tegyél bele, akkor jó lágy lesz. A sok liszt miatt keményedik meg. Én a szlovák határ mellett nőttem fel, gyakran csináltunk
2008. júl. 7. 10:14
Én is mindíg leöblítem miután kifőtt. A párom szereti sült szalonnakockákkal és dinsztelt hagymával is, így ha van, akkor a szalonna zsírjából locsolok rá egy keveset. Én viszont juhtúróval szeretem a legjobban, ezért mi mindíg kétfélét csinálunk.
2008. júl. 6. 20:12

A sztrapacska azért szürke és ragacsos, mert a krumli leve elszinezi illetve a burgonya keményítő tartalma távozik főzéskor.

Alapjába véve a sztrapacska nem szép étel, de juhturóval nagyon finom.

2008. júl. 6. 19:42
A csírás galuska a sztrapacska másik neve.Hogy ne legyen lágy a tészta én egy egész tojást is teszek bele.Öblíteni többször is kell, és utána olajon átforgatni.Reszelt párolt káposztával,de savanyúval is finom.Túróval-,tejfölösen,tepertősen-vagy egyszerűen olajon párolt hagyma karíkákkal is finom.
2008. jan. 9. 23:22
Én is leöblitek minden tésztát,de mi az a csirás galuska?talán nokedli?
2007. aug. 28. 14:06
már alig várom hogy kipróbáljam :)
2007. aug. 28. 13:57

Sziasztok!

Én is mindig át szoktam forgatni hideg vízben miután megfőtt. Majd ha leszűrtem meglocsolom olajjal. Így tuti nem fog ragadni (csak összeáll).

5. Szuszika (válaszként erre: 2. - Eb504c2fac)
2007. aug. 28. 13:49
Én is le szoktam öblíteni hideg vízzel, de utána még meg is locsolom egy kis hagymás zsírral, vagy olajjal. Ha túróval csinálom, akkor csak simán olajjal. Mondjuk mindenféle főtt tésztával így járok el, nemcsak a csirás galuskával.
2007. aug. 28. 13:25
köszi, eddig nem öblítettem le. De kipróbálom!
2007. aug. 28. 13:23

Szia!

Miután megfőtt, hideg vízzel le kell öblíteni. De ha nem fogy el frissen, akkor össze fog állni, de akkor sem ragacsos lesz!

2007. aug. 28. 12:39
A receptjét elvileg tudom, de mire elkészül mindíg ragacsos lesz. Miért?
2007. aug. 28. 12:37
Hogyan kell szép sztrapacskát (csirás galuskát) készíteni

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook