Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Somlói galuskát mennyivel hamarabb lehet elkészíteni úgy, hogy ne ázzon szét? fórum

Somlói galuskát mennyivel hamarabb lehet elkészíteni úgy, hogy ne ázzon szét? (tudásbázis kérdés)


19. 533bb4d1fe (válaszként erre: 18. - Szanád)
2008. máj. 19. 12:40
Igen,próbáltam már azzal is,meg Gálával,de van egy harmadik,Desszert krémpor a neve,most nincs itthon,hogy megnézhetném a márkáját,ez a legjobb,dobozos,és és nagyon jó az állaga,jobb mint az arankáé.A cukorszirupnak nem nagyon vagyok a híve,nem mondom,hogy rossz,inkább azért,mert cukor.
18. szanád (válaszként erre: 15. - 533bb4d1fe)
2008. máj. 19. 12:30

DDD....ezért jó a rumosszirup , amit általában rumaromával helyettesítem főleg ha gyerekek esznek belőle

az Aranka krémporost próbáld ki !!!!

2 csomag kell egy közepes tepsihez

17. 533bb4d1fe (válaszként erre: 14. - Esztella100)
2008. máj. 19. 09:05
Összekevered a Tiramisuval...
16. 533bb4d1fe (válaszként erre: 13. - Szanád)
2008. máj. 19. 08:43
Akkor fröcskölöm,ha úgy jobban hangzik.Rumot eleve nem lehet annyira locsolni,mert berúgnak tőle :)))
15. 533bb4d1fe (válaszként erre: 13. - Szanád)
2008. máj. 19. 08:42
kkor fröcskölöm,ha úgy jobban hangzik.Rumot eleve nem lehet annyira locsolni,mert berúgnak tőle :)))
2008. máj. 19. 08:01
egy naposan a legfinomabb,mert addigra az íze is jó átérik,de fontos,hogy a babapiskótát csak egy pillanatra szabad bele mártani a kávéba,hogy nehogy eleve elázzon.
13. szanád (válaszként erre: 10. - 533bb4d1fe)
2008. máj. 19. 07:44
ezek szerint te is meglocsolod......
12. szanád (válaszként erre: 11. - 533bb4d1fe)
2008. máj. 19. 07:43

Teljesen igazad ,a cukikban nem lehet jó somlóit kapni.

Amikor egy szállodában dolgoztam így csináltuk a somlóit.:a piskótát rumos sziruppal meglocsoltuk és sárgakrémet csináltunk,ezt rákentük a lapra dióval mazsolával megszórtuk, a következő lap kakaós volt, rétegzés majd még egy emelet.

Manapság hasonlóan készítem , de mostAranka főzés nélküli pudinggal rétegezem a lapokat.

Az oroszkrém talán kicsit túlzás ,mivel a tetején lesz tejszínhab, de biztos hogy nagyion finom....

11. 533bb4d1fe (válaszként erre: 10. - 533bb4d1fe)
2008. máj. 18. 21:40
Többfélét kóstoltam már,de ennyire egyik sem volt finom.Az eredeti,igazi oroszkrémet sem tudják már sehol csinálni...
10. 533bb4d1fe (válaszként erre: 9. - Szanád)
2008. máj. 18. 21:36
Rummal meglocsolva,és vastagon oroszkrémmel töltve,rumba áztatott mazsolával.
9. szanád (válaszként erre: 6. - 533bb4d1fe)
2008. máj. 18. 17:19
akkor hogy készíted ?
8. szanád (válaszként erre: 5. - 533bb4d1fe)
2008. máj. 18. 17:17
pedig úgy az igazi..próbáld ki
2008. máj. 18. 17:06
mi sem áztatjuk.szerintem meg csinálhatod
2008. máj. 18. 16:54
Mert az már pacsmag
5. 533bb4d1fe (válaszként erre: 3. - Szanád)
2008. máj. 17. 23:01
Mifelénk a somlóit nem áztatjuk rumos sziruppal...
2008. máj. 17. 21:24
nem túlságosan szirupozni , nyugodtan megcsinálhatod ma este..
3. szanád (válaszként erre: 2. - 533bb4d1fe)
2008. máj. 17. 21:24
a rumos sziruptól....
2008. máj. 17. 18:33
Nem értem,mitől ázna szét?
1. dus
2008. ápr. 18. 18:45

.....mennyivel hamarabb lehet elkészíteni úgy, hogy ne ázzon szét?

Holnap délutánra lenne, megcsinálhatom-e most esete, vagy várjak vele holnap délelőttig?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook