Hogyan kell lecsót eltenni tartósítószer nélkül? (tudásbázis)
Sziasztok!
Köszönöm az ötleteket! A fejrefordítóst már ki is próbáltam, már dunsztolódnak. Fagyasztóba is teszek majd el.
Kész lecsót szoktam eltenni, van kétéves is még és nem romlott meg. kb. otuvegnyi/3,3dl uvegek/ szoktam tenni só helyett egy kiskanálnyi un. deko-t/itt nálunk készen lehet venni csemegeuborkára, sot fuszereket és kevés tartósítószert tartalmaz/ kulon sózni nem is szoktam.
Anyám pedig felszeleteli a paprikát besozza, hagyja állni, aztán kinyomja a levét, tesz az uvegbe egy sor papriká kb.3 cm vastagon, rá szeleteli a paradicsomot, megint paprikát, paradicsomot míg teli lesz az uveg és kidunsztolja.
Köszi a választ!
Én úgy szoktam eltenni, hogy a paradicsomot kis kockákra vágva felteszem főni, majd beleteszem a karikára vágott paprikát, picit párolom (kb. 5 perc), és forrón üvegekbe teszem. Egy késhegyni szalicilt teszek rá, csavaros tetővel lezárom. Nemigen szokott megromlani.
pedig úgy is jó,hidd el! :))
Én meg a mirelit kajákkal vagyok így,mondjuk a sajttal,sonkával töltött p.mell--inkább megcsinálom én,mint azt megegyem :/
Én itt a hoxán így tanultam, meg is csináltam és még látszólag semmi baja (kop-kop) :))
Lecsóarány egy-egy-egy rész mindenből (ilyen még nem volt :)) ) Majdnem készre főzöm, több olajjal csinálom, hogy az üvegben olaj legyen a tetején, amikor áll. Forrón üvegbe töltöm, öt percre fejre állítom, és a hűtőtáskában pléddel kibélelve dunsztolom. Ha kihűlt, megy a polcra, nem teszek bele semilyen tartósítót és semmi extra mutatványt nem csinálok vele. Csinálok kis üveget, nagy üveget stb. pásztortarhonyától a lecsós májig mindenhez ezt használom.
Igen,sajnos nagyon rossz minőségűeket gyártanak mostanában!Meg mintha vizes is lenne :/
Én imádom a házi cuccokat,javarészt mindenhez azt használok!:)
Leginkább kevés sóval készre főzve fagyasztani szoktam,mert nincs helyem. Ha üvegbe teszed el a tetejére tegyél egy kanál olajat az lezárja,és a csavaros kupak alá 2 celofánt.
A két celofán közé teszem a tartósítót így nem kerül bele az ételbe. A kimosott üvegeket mikróban 20 másodpercig csirátlanítom.
Megfőzöd a lecsót és megeszed.
Én ezt tartom a legjobb elrakási módnak. :-))))
Rendesen megsütöm a lecsót,a szokásos módon,kihűl,és zacsiba elrakom a fagyóba!:)
Nagyon jó télen elővenni,pörköltbe,vagy simán!Sajnos nagyon drága az üveges,és nem is jó! :S
tényleg,az jó!nem tudom,akkor miért mondták.:-)
mindenesetre így szoktam.Mikor előveszem,frissen dínsztelem a hagymát,rá a lecsó,tojás és kééész!:-) nyamííí
Szia/Sziasztok!
Rendesen (zsiradék, hagyma) elkészítve, vagy csak paprikával, paradicsommal.
szia!
én megfőzöm a paprikát a paradicsommal HAGYMA NÉLKÜL,MERT ÁLLÍTÓLAG MEGKESERÍTI és mint a befőttet,elrakom üvegbe.Rá celofán,re késhegynyi szalicil és kész is.:-)
További ajánlott fórumok:
- Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen
- Más autóját le lehet fotózni az engedélye nélkül?Feltenni internetre?
- Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni?
- Lekvár, befőtt tartósító nélkül. Működik?
- Ti főztetek már körtéből lekvárt, nagyon vizes, sokáig kell főzni?Tartósító nélkül eláll?
- Csalamádé, savanyúság tartósítószer nélkül?