Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell lecsót eltenni tartósítószer nélkül? fórum

Hogyan kell lecsót eltenni tartósítószer nélkül? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. aug. 14. 15:08

Nézzetek szét itt :


[link]

2011. aug. 14. 14:13

Sziasztok!

Köszönöm az ötleteket! A fejrefordítóst már ki is próbáltam, már dunsztolódnak. Fagyasztóba is teszek majd el.

25. githaj (válaszként erre: 19. - Szabot.88)
2011. aug. 14. 13:00
Most láttam meg! Ez még jobb formája az eltevésnek mint az enyém, ki is próbálom.
24. githaj
2011. aug. 14. 12:57

Kész lecsót szoktam eltenni, van kétéves is még és nem romlott meg. kb. otuvegnyi/3,3dl uvegek/ szoktam tenni só helyett egy kiskanálnyi un. deko-t/itt nálunk készen lehet venni csemegeuborkára, sot fuszereket és kevés tartósítószert tartalmaz/ kulon sózni nem is szoktam.

Anyám pedig felszeleteli a paprikát besozza, hagyja állni, aztán kinyomja a levét, tesz az uvegbe egy sor papriká kb.3 cm vastagon, rá szeleteli a paradicsomot, megint paprikát, paradicsomot míg teli lesz az uveg és kidunsztolja.

23. bnedora (válaszként erre: 8. - Bnedora)
2011. aug. 14. 10:39

Köszi a választ!

Én úgy szoktam eltenni, hogy a paradicsomot kis kockákra vágva felteszem főni, majd beleteszem a karikára vágott paprikát, picit párolom (kb. 5 perc), és forrón üvegekbe teszem. Egy késhegyni szalicilt teszek rá, csavaros tetővel lezárom. Nemigen szokott megromlani.

22. 04e95f637a (válaszként erre: 21. - A56fa55821)
2011. aug. 14. 10:29

pedig úgy is jó,hidd el! :))


Én meg a mirelit kajákkal vagyok így,mondjuk a sajttal,sonkával töltött p.mell--inkább megcsinálom én,mint azt megegyem :/

21. a56fa55821 (válaszként erre: 18. - 04e95f637a)
2011. aug. 14. 10:26
Én a lecsóba azt szeretem, ha frissen van főzve. Úgyhogy télen azt a kaját kihagyom.
20. Klimpírozi (válaszként erre: 14. - Minerva223)
2011. aug. 14. 10:24
ez jól hangzik, a két celofán közé..kipróbálom!
2011. aug. 14. 10:22

Én itt a hoxán így tanultam, meg is csináltam és még látszólag semmi baja (kop-kop) :))

Lecsóarány egy-egy-egy rész mindenből (ilyen még nem volt :)) ) Majdnem készre főzöm, több olajjal csinálom, hogy az üvegben olaj legyen a tetején, amikor áll. Forrón üvegbe töltöm, öt percre fejre állítom, és a hűtőtáskában pléddel kibélelve dunsztolom. Ha kihűlt, megy a polcra, nem teszek bele semilyen tartósítót és semmi extra mutatványt nem csinálok vele. Csinálok kis üveget, nagy üveget stb. pásztortarhonyától a lecsós májig mindenhez ezt használom.

18. 04e95f637a (válaszként erre: 13. - A56fa55821)
2011. aug. 14. 10:19
nanááá,de télen meg milyen jól jön egy kis lecsó! :)))
17. 04e95f637a (válaszként erre: 12. - Pethoevi)
2011. aug. 14. 10:18

Igen,sajnos nagyon rossz minőségűeket gyártanak mostanában!Meg mintha vizes is lenne :/


Én imádom a házi cuccokat,javarészt mindenhez azt használok!:)

16. a56fa55821 (válaszként erre: 15. - Pethoevi)
2011. aug. 14. 10:17
Nagyon :-))))
15. pethoevi (válaszként erre: 13. - A56fa55821)
2011. aug. 14. 10:16
télen kicsit drága...:-/
2011. aug. 14. 10:15

Leginkább kevés sóval készre főzve fagyasztani szoktam,mert nincs helyem. Ha üvegbe teszed el a tetejére tegyél egy kanál olajat az lezárja,és a csavaros kupak alá 2 celofánt.

A két celofán közé teszem a tartósítót így nem kerül bele az ételbe. A kimosott üvegeket mikróban 20 másodpercig csirátlanítom.

2011. aug. 14. 10:15

Megfőzöd a lecsót és megeszed.


Én ezt tartom a legjobb elrakási módnak. :-))))

12. pethoevi (válaszként erre: 10. - 04e95f637a)
2011. aug. 14. 10:14
én vettem régebben pennyben üvegest,az jó volt,de megváltoztatták és olyan volt,mintha sűrített paradicsomba tettek volna paprikát.megkóstoltam és majdnem elhánytam magam,nem tudtam megenni.akkor egyszer dobtunk ki lecsót.azóta rakom el inkább én
11. 04e95f637a (válaszként erre: 9. - Pethoevi)
2011. aug. 14. 10:14
persze,valaki így is csinálja,nem rossz úgy sem,volt már,hogy így tettem el,de az kevésbé ízlett!:)))
10. 04e95f637a (válaszként erre: 8. - Bnedora)
2011. aug. 14. 10:13

Rendesen megsütöm a lecsót,a szokásos módon,kihűl,és zacsiba elrakom a fagyóba!:)

Nagyon jó télen elővenni,pörköltbe,vagy simán!Sajnos nagyon drága az üveges,és nem is jó! :S

9. pethoevi (válaszként erre: 7. - 04e95f637a)
2011. aug. 14. 10:12

tényleg,az jó!nem tudom,akkor miért mondták.:-)

mindenesetre így szoktam.Mikor előveszem,frissen dínsztelem a hagymát,rá a lecsó,tojás és kééész!:-) nyamííí

8. bnedora (válaszként erre: 2. - B81fcd1219)
2011. aug. 14. 10:11

Szia/Sziasztok!

Rendesen (zsiradék, hagyma) elkészítve, vagy csak paprikával, paradicsommal.

7. 04e95f637a (válaszként erre: 4. - Pethoevi)
2011. aug. 14. 10:10
neem,nekem sosem lett keserű a lecsóm hagymával eltéve! :)
2011. aug. 14. 10:10
re=rá
5. 04e95f637a (válaszként erre: 2. - B81fcd1219)
2011. aug. 14. 10:09
így van!Én is így szoktam :))
2011. aug. 14. 10:09

szia!

én megfőzöm a paprikát a paradicsommal HAGYMA NÉLKÜL,MERT ÁLLÍTÓLAG MEGKESERÍTI és mint a befőttet,elrakom üvegbe.Rá celofán,re késhegynyi szalicil és kész is.:-)

2011. aug. 14. 10:09
Még én sem tettem el soha, de azt hiszem hogy én is fagyasztani fogom, mert azt biztosabbnak gondolom,hogy nem rontom el.
2011. aug. 14. 10:07
Megfőzöm és lefagyasztom.
2011. aug. 14. 10:05
Sziasztok! Újabban rákapott a családom a lecsóra. Szeretnék eltenni télire, lehetőleg tartósítószer nélkül. Szoktatok-e így eltenni és hogyan? Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook