Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni? fórum

Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni? (tudásbázis kérdés)


2008. júl. 15. 13:04
Eltettem cukorral, néhánynak a tetejére tettem szalicilt, néhányat pedig anélkül két celofán között szalicillel és felfőtt az egész.. mit rontottam el?
24. supin
2008. júl. 10. 11:16
Én már tettem el cukorralde nem igazán izlett.
23. Donyta (válaszként erre: 20. - Radica947)
2008. júl. 10. 07:25

Egy van a XIV. ker.-ben. Ilka utca 9. Ott töltik és vehetsz, vagy cserélhetsz is helyben.


(Nekem jó volt a saját patronos is!)

22. tundver (válaszként erre: 19. - Era06)
2008. júl. 9. 12:22
Persze, szikvíz - ez a neve, korábban a Thaly Kálmán utcában volt egy szikvíz gyártó kisüzem, nem tudom, megvan-e még, mert nagy építkezés folyt/ik arrafelé.
21. 2577cdcc12 (válaszként erre: 20. - Radica947)
2008. júl. 8. 18:20
Én patronossal csináltam, és semmi baja nem lett, de lehet, hogy csak nekem volt szerencsém :o).
20. radica947 (válaszként erre: 19. - Era06)
2008. júl. 8. 15:32
Arra gondolok, igaz most már üveges nincs, de van műanyag, amit a szódás tölt. Igaz nem tudom pesten hol kapni, de nálunk hozza a szódás.
19. era06 (válaszként erre: 18. - Radica947)
2008. júl. 8. 14:09
Bocsi, de milyen az a "töltött üveges" ? Arra a régi fajta szódás üvegre gondolsz, amit tölteni vittünk.(nagyinak volt) Létezik még olyan?
18. radica947 (válaszként erre: 16. - Donyta)
2008. júl. 8. 13:54
Jó ötlet, csak azt felejtetted el írni, hogy ehhez a partonos szóda nem jó, csak a töltött üveges, legalábbis én póruljártam, mert nekem is csak a szódát mondták, és amikor tönkrement akkor mondták, hogy nem úgy kellett volna, sok sikert!
17. 2577cdcc12 (válaszként erre: 15. - Falevel)
2008. júl. 4. 11:23
Én nagyon kevés tartósítószert szórok csak a tetejére, de azt egy kiskanállal leveszem, tehát nem is esszük meg...
16. Donyta
2008. júl. 4. 08:00
Megmosod, az üvegeket is jól kimosod. Beletöltöd a meggyet és felöntöd szódával, lezárod. Semmi mást nem kell beletenni. Ha előveszed olyan friss ropogós marad mint amikor leszedték.
15. falevel (válaszként erre: 14. - Era06)
2008. júl. 3. 21:58

Ez a javaslat igazán remekül hangzik: cukor se sok, tartósítőszert pedig nem eszik az ember (mert, sajna van igazság abban, amit mondasz "villers".)


Köszi a hozzászólásokat, remélem jól fog sikerülni :-)

14. era06
2008. júl. 3. 19:59

Sziasztok

a meggyet mindig nyersen rakom el. Imádom a meggyespiskótát.

5 kiló meggyet kimagozok, magozó géppel,így szépen egybe maradnak a szemek. Teszek hozzá 1 kiló cukrot. Egy nagy lábasban összekeverem, hüvös helyen pihen két napot, közben megkavargatom.

Üvegbe elrakom, kompótnak hosszú lével a sütihez pedig kevés lével. A tartósitószert a két celofán közzé teszem. A meggyszemek egybe maradnak, olyan mint a friss.

13. 2577cdcc12 (válaszként erre: 11. - Falevel)
2008. júl. 3. 15:56
Értem... Bár nem annyira... Baromi sok a cukor, ha csak azt használod tartosításra és szinte a gyümölcs ízét is elveszi. Tehát szerintem az a kevés tartósítószer még mindig jobb, mint az a sok cukor, mármint egészség szempontjából :o)
12. falevel (válaszként erre: 9. - Puszmok)
2008. júl. 2. 14:58
Ez jól hangzik :-) Kipróbáltad már, és nem romlott el?
11. falevel (válaszként erre: 8. - 2577cdcc12)
2008. júl. 2. 14:55
nem, nem allergia, szerencsére, csak, ha lehet kerülöm a tartósítószert... Hallottam ugyanis, hogy a cukor is tartósítja, csak fogalmam sem volt mennyit tegyek belőle...
10. time (válaszként erre: 5. - Falevel)
2008. júl. 2. 14:51
Mi épp a meggyeltevés miatt vettünk most egy kicsi fagyasztót. :) Hamarosan babánk születik és kell majd a sok finom gyümölcs.
9. Puszmok (válaszként erre: 6. - Falevel)
2008. júl. 2. 14:42

Szia!

Én lecukrozni szoktam 1 kg meggy 40 dkg cukor, áll egy napig majd kimered üvegbe és kész. :)

Sok sikert!

8. 2577cdcc12 (válaszként erre: 6. - Falevel)
2008. júl. 2. 14:32

Ez attól függ, hogy akarod-e főzni.

Ha nem, akkor egyszerűen belerakod az üvegbe a meggyet, és megszórod cukorral, rá megggy, cukor, ... és így rétegezed, ez minden gyümölccsel működik. Ha megtelt az üveg, tető rá, és mehet a helyére... Bármeddig eláll, és bármennyit használhatsz belőle, mert nem romlik meg :o)

Egyébkén miért nem lehet tartósítós? Allrgia?

7. falevel (válaszként erre: 4. - Lily3)
2008. júl. 2. 14:18
látom mást is érdekel... :-)
6. falevel (válaszként erre: 2. - 2577cdcc12)
2008. júl. 2. 14:17
Leírnád pontosabban; mit milyen arányban tegyek? Köszi!
2008. júl. 2. 14:16
Mélyhűtőben sajna kevés a hely, így a cukrozott változat érdekelne.
4. lily3 (válaszként erre: 2. - 2577cdcc12)
2008. júl. 2. 14:16
Mégis milyen arányban?Mennyi cukrot?
2008. júl. 2. 13:59
attól függ h beföttnek vagy csak simán lefagyasztanád. Mi fagyasztani szoktuk magozottan bezacskozod és meget is a hütöbe
2008. júl. 2. 13:58
Cukorral...
2008. júl. 2. 13:57
Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook