Hogyan kell elkészíteni a brióst, amit gyermekkorunkban lehetett kapni? (tudásbázis)
Köszönjük!
Kíirhattad volna a receptek közé is ,hátha mást is érdekel.De mindegy! :)
Én is megfogom sütni,köszi :)
Imádtam, jó sok vajjal megkenve.
Ki is próbálom a receptet.
Szia!
Én ezt csináltam meg nemrég. Nagyon jó lett, olyan, mint amit régen árultak.
Briós
Hozzávalók 8 darabhoz:
2 evőkanál tej
2 dkg élesztő
3 evőkanál porcukor+a szóráshoz
2 tojás
30 dkg liszt
12 dkg vaj+a formához
1 tojássárgája a kenéshez
Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Felverjük a tojásokat, összedolgozzuk az élesztős tejjel, a liszttel és egy csipet sóval. A vajat megolvasztjuk, és a tésztába keverjük. Alaposan kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és lezárható tálban egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: Másnap kivajazunk 8 db nagyobb kosárkaformát. A tésztából vékony rudat sodrunk, és nyolc egyforma darabra vágjuk. Mindegyikből lecsípünk egy diónyi darabkát. Lisztes kézzel nyolc nagy és nyolc kis golyót formázunk. A nagy golyókat a formába tesszük, tetejükre rakjuk a kis golyókat, megkenjük tojássárgájával, úgy, hogy a két golyó érintkezésénél kihagyjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 15 percig pihentetjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A briósokat a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Ilyenkor a legfinomabb.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 darab: 314 kcal
Annak a receptjét én is szívesen venném.
Én is nagyon szerettem:)
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Keserű gyermekkor = boldogtalan élet
- Elrabolták a gyermekkorom
- Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?
- Mi akartál lenni gyermekkorodban?