Hogyan kell a készpénzfizetési számlatömböt kitölteni? (tudásbázis)
nem értelek.
hát pont akkor alanyi adómentes.
fölül a dátum alatt jobbra csak ki kell húzni az áfa mértékére vonatkozó rubrikát.
kitölteni a mennyiségi egység, mennyiség, egységár rubrikákat.
alul: az áthárított adószázalékhoz be kell írni, hogy "alanyi adómentes" és a jobb aljába meg azt, hogy "AM".
A szála fizetendő végösszegéhez betűvel kiírni az összeget és mellette számmal a végösszeget.
legalábbis nekem ezt mondta a könyvelőm. :-)
jajajjjj, nem, bocsi, hülyeséget írok.... :S
nem éri el a 4m-t a bevételünk, nem tudunk ÁFÁ-t visszaigényelni....
Nagyon sötét vagyok ebben, ne haragudjatok....
Kétségbe is vagyok esve nagyon miatta...
a ksh honlapján megtalálható a szolgáltatások jegyzéke (SZJ).
de ezekről a dolgokról a könyvelőnek tájékoztatnia kéne titeket...
ja, és a vevők:
általában azt mondják, hogy nem kell számla, mert nem akarnak vele vacakolni....
Miért? mit kell csinálni a vevőnek (magánszemélyként) a számlával?
Segítséget szeretnék kérni:
vállalkozó lett a férjem, vettünk készpénzfizetési számlatömböt... a könyvelő szerint értelemszerűen kell kitölteni... hát ezek szerint a mi értelmünkkel elég nagy a baj, segít nekem valaki?
További ajánlott fórumok:
- Voltatok már olyan állásinterjún, ahol IQ tesztet is kellett kitölteni?
- Azt hallottam, hogy az allergia után is jár adókedvezmény.A szakorvosnak kell valami papírt kitölteni hozzá.Tudtok erről valamit?
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- Letöltöttem a 0953-as nyomtatványt, de a fejlécen a 2009. év szerepel. Ezt kell kitölteni erre az évre, vagy még várjak?
- Hogyan kell a neten telepiteni az APEH programját éa aztán hol kell kitölteni, ha csak a normál adóbevallást akarod megcsinálni?
- Ki használ, illetve kinek van szüksége 2 példányos készpénzfizetési számlatömbre?