Hogy szoktassam le a macskát az asztalról? (tudásbázis)
Én nagyon szeretek velük aludni. Egyik a fejemnél dorombol+párna, a másik lábnál-melegít:)
Akkor alszom a legjobban.
Tnap kivételesen nagyon jól nevelten viselkedett min2, asztalon szambázás sem volt.
nálunk, kutya is, macska is ki van tiltva a hálószobából :)
én is egy puha, meleg polár takarót vágtam félbe, és azzal béleltem ki a karton dobozt, mivel a cicaalvót, továbbra is bojkottálta.
:o)
A mieink velünk aludtak:)
vettem egy pihe-puha fürdőszoba szőnyeget, azt nagyon szereti a kicsi.
rövid helyzet jelentés :)
a vizes-tepsis ötlet egyenlőre műxik! :) telepakoltam az asztalt vízzel feltöltött tepsikkel, tálcákkal, így a cicának esélye sem volt felmászni az asztalra. nem volt se csörömpölés se sikongatás ;)
ja és betettem a radiátor mellé egy puha takaróval bélelt karton dobozt és ott aludt a kis drága.
Ezt jó pár este még meg fogom ismételni, remélem hogy azután se fog visszamenni, miután már leszedem a tálcákat :)
anno abból a megfontolásból pakoltam le, hogy ha nincs ott semmi puha, pl terítő, akkor nem fogja szeretni a riged, hideg fa felületet.
remélem hamar átszokik máshova, főleg mert ez kb már 1 éve a "kedvenc" helye
bal horog...na jó vitcen kívül:
ha nem jön be pöcköld a orrát de ne durván v grabancozd v összegöngyölt újságpapír és csatt...ezek nem fájó dolgok csak kellemetlenek,kézzel sose üsd mert nincs értelme
tudom, mivel a másik cicám, úgymond normális macska módjára viselkedik és imádja az általad is említett dobozokat, cicaágyat, takarókat, pihe-puha bújós helyeket :)
csak ez a kis halláskárosult keverékem nem akar macska módra aludni. már azt is csináltam hogy teljesen minden lepakoltam az asztalról és csak a csupasz fa maradt, de akkor is ott aludt :(
:)))
összehangolt virtuális szidás az ötlet gazdának ;)
A megoldás a szárított macskamenta. Azt le kell forrázni, hagyni egy ideig, leszűrni, a kapott nedüt pedig oda csöpögtetni, ahol a macsidnak aludni kéne. Ha eddig elkerülte a cicaágyat, garantáltan ott fog aludni ezután. :)
Két évesen már igencsak késő leszoktatni bármiről is, még ha meg is tanulná, hogy nem szabad, mihelyst nem látod ott lenne.
Másik megodlás az, hogy pakolj le az asztalról, hogy ne tudjon róla semmit lelökni.
Nekem a szekrény tetejéről lökött le egy gyertyát gyertyatartóval, de azóta, hogy a sarokszekrény sarkánál egyszer beesett és egész nap ott volt, míg haza nem értünk, na azóta nem megy fel. :D
akkor csapj oda jobban :)
amúgy én is finomítottan írtam le, anyuék is jól el szokták verni, csak nem akartam erősen fogalmazni :)
Próbáld meg a másik módszert, olyan legyen az a fekhely, hogy szeressen ott lenni, jobb legyen, mint az asztal!
Nem kell drága macskafekhelyet venni, elég lehet egy doboz is, kibélelve finom anyagú/szagú ruhával, esetleg az egyik terítővel, ha lemondasz róla, hátha "át lehet úgy verni"...
Próba, cseresznye, de sztem ne fűzz hozzá sok reményt, mert felmegy, mikor nyugi van és reggel, mikor meghallja a neszeket, akkor ugyanúgy spurizik majd, csak max.nem várja meg a vizet:)
De háát olyan cukrok!
A vizes tálca viszont lehet beválhat, azt én is kipróbálom. Lesz nagy kolompolás XD
igen, este mikor mi is ott vagyunk, szépen szunyál vagy a kanapén vagy a radiátoron.
a spricni meg a vizes tálca oltári ötlet!!!! KÖSZIKE!!!
hál isten van elég tálcám, így ez nem lesz akadály :)
De gondolom éjjel alszanak. A macska meg nem hülye, majd akkor megy fel az asztalra, ha csend és nyugalom van.
Nem tudom mekkora az az asztal, de én tálcákat tennék rá, és bele vizet.
Macerás, de kipróbálnám. :)
a cicám is egyetért :)
rendszeresen vissza megy :))))
lassan a ki-birja-tovább-idegekkel játékban ő lesz a nyerő ;)
További ajánlott fórumok:
- Hogy szoktassam le a férjemet a kocsmázásról?
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a ciciről?
- Hogyan szoktassam le a kutyám, hogy ne tapossa szét a kertet?
- Hat éves lányom csak úgy tud elaludni, hogy az ágy mellett ülök. Hogyan szoktassam le erről?
- Hat éves lányomat hogyan szoktassam le a pelenkáról?