Hogy lehet olcsón parkosítani az udvart? (tudásbázis)
mi tavaly csináltunk egy nem túl nagy tavat / kevés volt a hely /
egy kisebb vagyon volt , kb 50 ezer , de lehet hogy keveset mondtam,és még idén nekem is vennem kell még növényeket ,a halaim úgy néz ki szépen átteleltek
Ne ijesztegess!!!
hát majd szépen kérem.
...nincs is tavas ismerősöm.
Nagyon sok növény van, amit lehet hajtásról, dugványról szaporítani. Ismerősök kertjében nézz körül, mi az , ami tetszik, és ha szaporítható, akkor csak néhány hajtást kell kérni tőlük.
Csak pl-ként, ilyen az orgona, japánbirs, jezsámen, angyaltrombita, aranyvessző (tévesen ezt ismerik sokan aranyesőnek), trombitafolyondár, rózsák, pünkösdi rózsa, sövénynek buxus, magyal, fagyal.
Mi még tuját is kaptunk ismerőstől, aikinél elhullajtotta a magját, és kikelt a rengeteg kis tuja.
Megtervezed saját magad hidd el menni fog.
Kora tavasszal meg ad bárki szívesen növényt amit tudsz használni csak nézegess elöbb a net-en, hogy mit szeretnél.Figyelj a színekre,és ne csak tavasszal nyiló cserjéket vásárolj.
Hamar elszaporodnak, megnőnek arra is ügyelni kell.
Vannak szomszédok,négyzet, téglallap alalkú a terület? Mit szeretnél elérni, ne lássank be,vagy
pihenőkertet paddal, gyerkőcöknek játszóteret, esetleg szalonna sütőt kis medencét nyárra?
Ezeket rajzold be.Évente meg lehet vásárolni egy-két növényt, bokrot.
Sok sikert!
én tőlük rendelek, nekem elérhető áron kínálják a növényeket, és mivel már rendeltem tőlük többször is, tudom hogy nagyon szép növényeket küldenek, sokkal szebbek mint a starkl, vagy a sieberz-esek. Ajánlom őket!
Hali:-)
Mi a gyümölcsfákat ősszel lerakatban vettük db.400.-ért.A fa és örökzöldféléket is legolcsóbban ilyen helyen tudod megvenni.Nem érdemes nagyokat venni,hiszen jóval drágábbak és nagyobb a kihalás veszélye:-)))
Aztán például egy kis kreativitással bármilyen kerti dekoráció kivitelezhető.Ezeket úgy tudod legkönnyebben kombinálni,ha pl.néhány ilyen témával foglalkozó újságot átlapozol.Rengeteg ötletet lehet meríteni.Ha "kreatívitásban béna vagy"kérd meg ismerősödet akinek van hajlandósága erre,és segít.
További ajánlott fórumok:
- Debrecenben hol lehet olcsón (20ezer) alatt öltönyt, és ugyanilyen árban alkalmi ruhát/menyasszonyi ruhát venni?
- Lakást szeretnénk bérelni, de amit olcsón találtunk lehetőséget, ott a címkiadásért 7000 Ft-ot kell fizetni előre
- Hogyan lehet olcsón kihozni két főre az étkezést?
- Segítsünk egymásnak, hol vannak mintaboltok ahol olcsón lehet vásárolni?
- Magyaroszágon ugrálóvárat hol lehet olcsón venni? Kicsi, egyszerűre gondolok.
- Hogy lehet házilag mézet készíteni olcsón?