Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hiteles ingatlan cseréje fórum

Hiteles ingatlan cseréje (beszélgetős fórum)


6. Bcicus (válaszként erre: 5. - Lujzaa)
2011. szept. 8. 11:35

Attól függ mennyi a szüelid ingatlanának az értéke. Legalább még olyan 20 millát kell érjen az is a tieteken felül, hoyg esetleg át lehessen vinni,d e még akkor sem biztos. Milyen hitelt vettek fel, valami támogatást kaptatok.


A másik kérdésre: Nem. Az ingatlan értékét kell nézni.

2011. szept. 8. 11:31

Értem

Tehát ha mondjuk lenne másik ingatlan fedezetem (pl. szüleimé), akkor lehet hogy lehetne?


Másik eset: vidéki kertesház, anno 23ért vették, melyből a hitel 15 volt chf. a hitel most kb 21 és eladni kb 19ért lehetne. találtak egy fővárosi lakást, ami újépítésű eredetileg 22,5, akciósan most 18. szted erre a kertesház hitele átvihető?

Méretben egyeznek, s mindkettő újépítésű.

2011. szept. 8. 11:07

Hát én régen foglalkoztam hitelekkel, de ez még akkor is necces lett volna. Most kb kizárt, hogy így adjanak hitelt. Kivéve, ha még nincs két plusz ingatlan, amit be lehet vonni.

Ha nincs, akkor sztem veszett fejsze, pláne, ha a két kisebb ingatlan értéke még a hitel összegét sem éri el. A hitelbiztosítási értéke pedig mindig jóval kevesebb, mint az ingatlan becsült értéke.

3. Bcicus (válaszként erre: 1. - Lujzaa)
2011. szept. 8. 11:07
Kizárt. Nem terhelhetnek többet az ingatlnra mint az forgalmi értéke,d e még ugyan annyit sem. egy 9 millás lakásra max 5 millát fognak ráterhelni, de az már nagyon max.
2. lujzaa (válaszként erre: 1. - Lujzaa)
2011. szept. 8. 10:59

Azaz a hitelt vinnénk át a 2 lakásra.

Bankban még nem voltunk, jövőhétre van időpontunk a hitelügyintézőnktől.

2011. szept. 8. 10:58

Van valakinek ebben tapasztalata?

Nem rég vettünk egy házat hitelre. De most válunk. Találtunk egy érdeklődőt, akinek van 2 kisebb lakása és belemenne a cserébe. Szerintetek a bank, hogy viszonyul ehhez a kérdéshez?

A házunk értéke kb 20 mFt, a hitel is kb ennyi rajta. a 2 kisebb lakás értéke kb együtt 18 mFt. Vállalnánk, férjem is és én is, hogy 10-10 mFt hitellel terheljék meg a két lakást.


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook